Sentimente.ro lanseaza aplicațiile de Android și iOS pentru a facilita comunicarea de Ziua Îndrăgostiților

Sentimente.ro lanseaza aplicațiile de Android și iOS pentru a facilita comunicarea de Ziua Îndrăgostiților

În ultimii ani, ziua de 14 februarie a căpătat, și pentru românii care își caută un partener, o semnificație specială. Pentru a facilita comunicarea între utilizatori, am lansat aplicațiile de Android și iOS chiar de Ziua Îndrăgostiților.  40% dintre aceștia ar dori să celebreze această zi, deși sunt singuri, arată sondajele Sentimente.ro din ultimul an.

Peste 36.000 de utilizatori care își caută dragostea intră zilnic pe site-ul Sentimente.ro, mai ales că acum pot folosi și aplicațiile nou relansate Android și iOS. În luna februarie, vârfurile valorilor de trafic se înregistrează în zilele de 14 februarie – Valentine's Day/Ziua Îndrăgostiților și pe 24 februarie – Dragobete când sunt în medie aproximativ 40.000 de persoane online. Cele mai multe dintre acestea sunt persoane tinere (25 - 34 ani), care își accesează contul de dating de pe mobil (în proporție de 85%).

 

"Lunile decembrie-martie sunt lunile în care frecvența românilor pe site este foarte mare. Zilele din preajma Crăciunului, Anului nou, dar și 14 respectiv 24 februarie înregistrează valori crescute de trafic, dar și o dinamică diferită în interacțiunile dintre membri. În jurul acestor date, românii se simt mai singuri și caută pe cineva alături de care sa își petreacă timpul. Chiar dacă nu formează un cuplu, cei mai mulți români și-ar dori să sărbătorească Valentine's Day. Unii dintre aceștia chiar o fac și ies la o primă întâlnire cu cineva întâlnit online. In ultimii ani, procentul utilizatorilor care accesează serviciile Sentimente.ro creste cu aproximativ 5% in fiecare an de Ziua Îndrăgostiților. Anul acesta așteptăm o creștere record, având în vedere că marea zi este vineri și putem vorbi de fapt de un întreg weekend în care să ne orientăm către găsirea jumătății", a precizat Flori Dragomir (vicepreședinte și co-fondator al site-ului).

 

Cont pe 1-3 site-uri de dating

În căutarea unui partener, unii nu ezită să-și facă mai multe conturi pe  site-urile de dating. Astfel, în timp ce 40% susțin că au ales doar Sentimente.ro pentru a-și găsi un partener, alții folosesc mai mult site-uri simultan, pentru a-și asigura succesul în găsirea acestuia.

 

"Facilitățile pe care le dezvoltăm constant, precum algoritmul de inteligență artificială WallY sau sistemul de mesagerie, conduc la o trecere din mediul online în mediul offline mult mai rapidă pentru utilizatorii Sentimente.ro. Aplicația de Android și IOS optimizate și proaspăt relansate atrag un public mai tânăr pe site, astfel, procentul persoanelor tinere, cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, ajunge la 30% din numărul tuturor persoanelor de pe site. Mai mult, procentele pe sexe se uniformizează ajungandu-se la 54% bărbați și 46% femei care se logheaza în conturile lor de dating online", a mai declarat Flori Dragomir.

 

Pentru prima întâlnire, peste jumătate din românii singuri preferă să intalneasca pe cineva cunoscut online la o cafea sau într-un restaurant. Acest mediu le dă oportunitatea de a se cunoaște mai bine, în detrimentul altor opțiuni precum cluburile sau la cinema. De asemenea, ieșitul în parc sau la plimbare prin oraș sunt preferate mai mult de către bărbați, femeile simțind o mică temere în această privință, fiind mai relaxate dacă intalnirea ar avea loc într-o loc public, înconjurați și de alte persoane.

 

Utilizatorii Sentimente

Cele mai multe persoane active se află în București, unde se află aproximativ 60.000 de membri pe site-ul de dating. Vârsta medie a femeilor este de 28 de ani, în scădere cu aproximativ 30% față de anii precedenți și față de anul trecut. În proporție de 50%, acești utilizatori au studii superioare și sunt interesați de căsătorie (41%). În topul orașelor cu utilizatori activi pe Sentimente.ro Cluj-Napoca se află pe locul doi, cu 10.000 de utilizatori, urmat de Iași, cu 9.100 și Brașov, cu 9.000. Peste jumătate dintre persoanele singure de pe Sentimente susțin că descrierea reprezintă un detaliu de care țin cont, în special pentru că necesită un efort suplimentar depus pentru a o scrie.

*Mai multe sondaje Sentimente, efectuate în perioada ianuarie-decembrie 2019, au reunit datele oferite de 25.000 de utilizatori, din mediul urban, 60% femei, 40% bărbați. Cei mai mulți respondenți declară că sunt interesați de căsătorie (41%) sau de găsirea unui partener pentru o relație serioasă (32%).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related