Ziua Mondială a Rinichiului. Imunoterapia poate schimba felul în care cancerul de rinichi este tratat

Ziua Mondială a Rinichiului. Imunoterapia poate schimba felul în care cancerul de rinichi este tratat

Cancerul de rinichi este al 14-lea cel mai comun tip de cancer la nivel mondial și poate afecta pe oricine, inclusiv copiii. Statisticile arată că în 2018 au fost descoperite peste 40.000 de noi cazuri de cancer renal, numărul estimat în 2019 fiind de 73.820 de noi cazuri.

Rolul principal al rinichilor este de a filtra deşeurile din sânge şi de a le transforma în urină. Însă, de asemenea, ajută la controlul presiunii sângelui şi se asigură că ai suficiente globule roşii. Cancerul la rinichi apare atunci când celulele dintr-un rinichi sau din amândoi încep să crească şi formează tumori.

 

“În ultimii ani de zile, au existat descoperiri uimitoare pentru tratarea cancerului renal, una dintre cele mai recente fiind imunoterapia. În prezent, în Austria, imunoterapia este utilizată chiar și în cazul pacienților cu cancer metastatic de rinichi. Această abordare poate schimba felul în care cancerul de rinichi este tratat și este de mai multe forme- vaccinuri, anticorpi, terapii celulare sau medicamente - și poate fi administrată prin injecții, pilule sau capsule, unguente topice sau creme. Imunoterapia poate fi, de asemenea, combinată cu o altă terapie ca formă de tratament. ”, declară Univ.-Prof. Dr. Georg Schatzl, colaborator AT-Med.

 

O cauză clară a apariției cancerului renal nu a fost încă identificată, însă există mai mulți factori ce duc la apariția acestuia. Nu există teste de screening de rutină pentru detectarea precoce a cancerului de rinichi, însă medicii pot recomanda ca persoanele cu risc crescut de apariție a acestei boli sa facă teste de imagistică.

 

Pentru persoanele cu antecedente de cancer de rinichi în familie, scanările CT sau ultrasunetele renale sunt uneori folosite pentru a depista această boală în stadiu incipient. Cu toate acestea, scanările CT nu s-au dovedit a fi un instrument util de screening pentru cancerul de rinichi pentru majoritatea oamenilor“, adaugă Univ.-Prof. Dr. Georg Schatzl, colaborator AT-Med.

 

Un stil de viață sănătos ar putea scădea riscul apariției cancerului de rinichi: renunțați la fumat, păstrați o greutate optimă și aveți grijă cu tensiunea arterială ridicată.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded