Operele celor mai mari pictori ai lumii pot fi văzute la Grand Cinema & More în cadrul seriei de documentare “Colecția de artă”

Operele celor mai mari pictori ai lumii pot fi văzute la Grand Cinema & More în cadrul seriei de documentare “Colecția de artă”

Grand Cinema & More demarează un proiect unic în România, în cadrul căruia iubitorii de artă vor putea vedea pe ecranele de cinema operele celor mai mari artiști ai lumii, într-un tur privat al muzeelor care le găzduiesc, în cadrul seriei de documentare „Colecția de Artă”.

Astfel, în perioada 1-12 aprilie, pasionații de artă vor putea urmări patru documentare de excepție, subtitrate în limba română, despre Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo și Leonardo da Vinci. Pentru cei care vin în grupuri să vizioneze documentarele din cadrul Colecției de artă, Grand Cinema & More a pregătit o promoție: la patru bilete cumpărate pentru un film, primesc unul gratuit la același film.

Seria documentarelor va fi deschisă de producția Van Gogh: A New Way of Seeing”. Documentarul care s-a bucurat de o apreciere deosebită în rândul criticilor este semnat de regizorul David Bickerstaff și prezintă operele iconice ale lui Van Gogh într-o lumină nouă, neexplorată până acum, aducând în prim plan interviuri exclusive cu echipa de curatori de la Muzeul Van Gogh. Proiecția poate fi urmărită pe 1 și pe 12 aprilie, începând cu ora 11:00. 

Un alt documentar de excepție care va putea fi urmărit la Grand Cinema & More este „Rembrandt from the National Gallery, London and Rijksmuseum, Amsterdam”. Având acces exclusiv în ambele galerii, filmul documentează expozițiile de reper, aducând în prim plan și povestea vieții lui Rembrandt cu accent pe ultimii săi ani de viață, considerați de critici ca fiind cei mai creativi ani ai artistului. Documentarul va fi difuzat pe 2 și 9 aprilie, începând cu ora 11:00.

Cel de-al treilea titlu al seriei este  „Michelangelo - Love and Death”. Urmărind parcursul celor 89 de ani de artă, documentarul dedicat lui Michelangelo face o călătorie prin marile capele și muzee din Florența, Roma și Vatican, pentru a explora măreția lucrărilor sale. „Michelangelo - Love and Death” va rula în cinematograf pe 4 și 8 martie, de la ora 11:00, iar pe 9 aprilie, de la ora 20:00.

„Leonardo from the National Gallery, London” este titlul documentarului care surprinde entuziasmul deschiderii la Galeria Națională din Londra a celei mai mari colecții de picturi semnate de Leonardo da Vinci. Pe lângă emoția momentului, filmul oferă o explorare fascinantă a marilor lucrări ale artistului, explicate de curatori, restauratori și invitați speciali. „Leonardo from the National Gallery, London” va fi difuzat pe 2 aprilie de la ora 20:00, iar pe 5 și 11 aprilie de la ora 11:00.

Toate documentarele sunt subtitrate în limba română. Biletele pentru proiecțiile de zi costă 18 lei sau 23 de lei, în funcție de categoria aleasă, iar cele programate la ora 20:00 costă 40 sau 45 de lei. 

Seria de documentare “Colecția de artă” este sprijinită de Uniunea Artiștilor Plastici din România, care a anunțat că se va implica activ în promovarea proiectului în rândul comunității artiștilor români.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related