Huawei P30 Pro – smartphone-ul care aduce Luna de 50 de ori mai aproape

Huawei P30 Pro – smartphone-ul care aduce Luna de 50 de ori mai aproape

Dacă ai putea să fii de 50x mai aproape de orice, ce ai alege? Cu noul Huawei P30 Pro poți depăși barierele fotografiei realizate cu telefonul și poți aduce de 50x mai aproape chiar și Luna.

Luna a fost elementul central al primului workshop organizat de Huawei care a urmărit să demonstreze capacitățile camerei foto pe timp de noapte și cu zoom până la 50X ale celui mai recent flaghip al companiei – HUAWEI P30 Pro. În cadrul evenimentului organizat în centrul Capitalei, fanii și consumatorii Huawei au putut afla de la fotograful Vlad Eftenie care sunt setările pe care trebuie să le folosească pentru a putea surprinde imagini extraordinare cu satelitul natural al Pământului.

Fotografie realizată de Vlad Eftenie cu Huawei P30 Pro

Lansat luna trecută la Paris, Huawei P30 Pro deschide o nouă eră a fotografiei realizate cu ajutorul telefonului mobil, integrând o serie de funcționalități care pot transforma orice utilizator într-un fotograf. 

 

Fotografia este mai mult decât arta, este știință

Cu un scor record acordat de DxOMark[1], de 112, atât în cazul fotografiei, cât și în ceea ce privește realizarea de clipuri video, HUAWEI P30 Pro este echipat cu Leica Quad Camera, un nou sistem foto format din patru camere, care include o cameră principală de 40MP cu senzor HUAWEI SuperSpectrum Sensor, o cameră ultra-wide de 20MP, o cameră telefoto de 8MP, o cameră HUAWEI Time-of-Flight (TOF). Datorită acestor tehnologii revoluționare, dispozitivul poate capta fotografii și clipuri video incredibile, inclusiv pe timp de noapte, fără trepied, doar
la lumina lunii.

 

 

Un nivel superior al fotografiei realizate cu zoom

Datorită designului periscopic, SuperZoom Lens susține un zoom optic de înaltă fidelitate de până la 5 ori, 10X hybrid zoom și un zoom digital de 50X. O prismă din camera telefoto reflectă lumina la unghi de 90 de grade pentru a maximiza distanța focală, minimizând în același timp înălțimea camerei, fără a perturba designul dispozitivului.

Încă de la inventarea camerei, tehnologia - fie că e vorba de DSLR sau de smartphone-uri - a fost întotdeauna limitată de viteza de declanșare. O viteză de declanșare mare înseamnă o expunere mai lungă, ceea ce face ca aparatul foto să fie vulnerabil la mișcări. Aproape orice expunere care durează mai mult de câteva secunde necesită un trepied, altfel imaginile vor ieși neclare. Dar cu Super Night Mode, Huawei a rescris regulile fotografiei. Acest mod combină sistemul HUAWEI AIS (Artificial Intelligence Stabilization) cu detecția obiectului fotografiat, astfel încât distorsionările apărute din cauza mișcării mâinilor să fie ajustate pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, Huawei a adăugat obiectivului SuperZoom de pe HUAWEI P30 Pro suportul OIS (Optical Image Stabilization) care este  capabil să realizeze fotografii mai stabile ca oricând.

 

RYYB: Rescrie regulile fotografiei pe timp de noapte

Fotografia este mai mult decât arta, e știință. Ca atare, aceasta implică unele dintre cele mai sofisticate tehnologii. Spre deosebire de celelalte telefoane mobile de pe piață, Huawei utilizează o nouă tehnologie a senzorilor, cu un filtru inovator, pentru a crea un sistem revoluționar de camere.

Pentru a dezvolta modelul HUAWEI P30 Pro, specialiștii au renunțat la tradiționalul filtru de culoare RGB, care a definit fotografia digitală timp de 44 de ani, înlocuindu-l cu revoluționarul filtru RYYB Color Filter Array (CFA). Noua configurație care presupune înlocuirea pixelilor verzi cu cei galbeni, reușește să crească în mod substanțial aportul de lumină, deoarece filtrul galben captează atât lumina roșie, cât și cea verde. Datorită acestei schimbări fundamentale, HUAWEI P30 Pro poate surprinde imagini clare chiar și atunci când este detectată cea mai mică prezență a luminii.

Senzorul RYYB SuperSpectrum de 1/1,7 inchi integrat în HUAWEI P30 Pro reușește să atingă un scor ISO maxim de 409.600 și, împreună cu avantajele oferite de cel mai avansat sistem de stabilizare a imaginii oferit de Huawei format din OIS (Optical Image Stabilization) cu AIS (Artificial Intelligence Stabilization), garantează experiențe fotografice și videografice extraordinare pentru o gamă largă de situații, inclusiv în condiții de iluminare scăzută.

 

Inovația a depășit îndoiala

Pentru a-și atinge viziunea de a depăși granițele fotografiei realizate cu smartphone-ul, specialiștii care au lucrat la dezvoltarea HUAWEI P30 Pro au trebuit să înfrângă îndoielile generalizate cu privire la fezabilitatea camerei. Furnizorul de senzori dedicat seriei P nu a crezut că filtrul RYYB ar putea reproduce în mod natural culorile, respingând inițial solicitarea de fabricare a senzorului. Abia după ce Richard Yu, directorul executiv al Huawei Consumer BG, a vizitat fabrica furnizorului, împreună cu echipa de cercetare și dezvoltare, și a prezentat algoritmul de prototip RYYB și rezultatele pe care le creează, furnizorul a fost convins că senzorii vor putea fi utilizați în mod corespunzător.

Adoptarea noului filtru RYYB întruchipează determinarea Huawei, prin seria P, de a valorifica inovația tehnologică pentru a oferi consumatorilor și fanilor companiei din întreaga lume experiențe complet noi.

Huawei P30 Pro oferă calitatea unui DLSR la cel mai bun raport calitate-preț din categoria smartphone-urilor premium și este disponibil în trei variante de culoare, care se potrivesc oricărei personalități: Breathing Crystal, Aurora Blue & Black. 

 

[1] DxOMark - standardul industriei în ce privește măsurătorile și evaluările calității imaginii camerelor foto și a obiectivelor

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related