Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, celebrată în România și în alte peste 50 de țări din întreaga lume

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, celebrată în România și în alte peste 50 de țări din întreaga lume

De la debutul programului Fotbal pentru Prietenie și până în prezent, peste 40.000 de oameni au sărbătorit Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei prin evenimente dedicate tinerilor pasionați de fotbal

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei este sărbătorită pe 25 aprilie în peste 50 de orașe ale lumii, prin evenimente speciale care promovează prietenia, respectul reciproc și stilul de viață sănătos. Zeci de mii de copii și adulți au participat la meciuri amicale, la sesiuni deschise de antrenament, flashmob-uri și evenimente sportive. În această zi, toți cei care împărtășesc aceste valori umane atât de importante precum egalitatea, respectul față de alte culturi și conviețuirea armonioasă își pun la mână o brățară verde și albastră a prieteniei, ca un simbol al programului social internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie.

De la debutul programului și până în prezent, peste 40.000 de participanți în programul Fotbal pentru Prietenie au luat parte la peste 200 de evenimente organizate în întreaga lume. Țări precum România, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bangladesh, Belarus, Switzerland, Syria, Tajikistan, UK, USA sau Uzbekistan au marcat până acum Ziua Internațională a Fotbalului sau Prieteniei prin evenimente dedicate tinerilor pasionați de fotbal.

În România, Ziua Fotbalului și Prieteniei a fost marcată în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, prin organizarea unei întâlniri a copiilor care reprezintă anul acesta România în programul Fotbal pentru Prietenie cu personalități de seamă din lumea fotbalului. Cei trei tineri fotbaliști care participă anul acesta în program – Vlad Stancovici, Răzvan Pană și Inaki Cojocaru, alături de tânăra „jurnalistă” care are ocazia de a pătrunde în „culisele jurnalismului sportiv”, Smaranda Miron Tincă, au stat de vorbă cu Vlad Munteanu, Manager Operațional Loturi FRF și Nana Falemi, Owner și antrenor al Clubului FC Nana Juniors, despre importanța sportului în viețile tinerilor.

Anul acesta, copiii vor fi însoțiți în programul Fotbal pentru Prietenie de Nana Falemi, Owner și antrenor al clubului FC Nana Juniors. Acesta se alătură programului în calitate de Coach, cu rolul de a împărtăși din experiența lui participanților din cele peste 50 de țări și de a fi alături de copii în Campionatul Fotbal pentru Prietenie care se desfășoară în Madrid, Spania.

„Fotbalul se vorbește la fel, oriunde pe planetă. Iar Fotbal pentru Prietenie va aduce împreună copii din mai multe țări, care vor vorbi aceeași limbă - fotbalul. Este un eveniment sportiv, de mărime senzațională, care mixează fotbalul din numeroase culturi, aduce laolaltă copiii de pretutindeni, dornici să-și demonstreze talentele. Competiția în sine, dublată de prezența la Finala UEFA Champions League, va aduce copiilor o experiență sportivă și de viață fantastică. Acestea sunt momente care marchează pe oricine și pe care copiii le vor purta cu căldură în suflet toată viața. Sunt momente care îi vor îmbogăți, le vor schimba viața, le vor da un sens vieții, îi vor ajuta să se autodescopere, să-și găsească mai ușor menirea și drumul în viață!” , a declarat Nana Falemi (Coach Fotbal pentru Prietenie).

 

Spiritul de echipă, curajul, fair-play-ul, ambiția și moderația sunt virtuți pe care tinerii le pot dobândi prin sport, iar bucuria victoriilor și gestionarea înfrângerilor sunt situații cu care tinerii care practică sport sunt familiarizați încă din copilărie. Încurajăm toți părinții să aibă în vedere sportul atunci când se gândesc la dezvoltarea și educația copiilor lor. Programul Fotbal și Prietenie încurajează diversitatea prin sport și ne bucurăm că avem ocazia să participăm cu 4 copii în această ediție. Le doresc să se bucure de experiență, să cultive prietenii și să se joace!”, Diana Pirciu (Manager Programe Educaționale Federația Română de Fotbal).

 

Evenimentele principale pentru copii din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie vor avea loc la Madrid în lunile mai și iunie. Copiii din peste 50 de țări vor participa la Campionatul Mondial al Echipelor Internaționale Fotbal pentru Prietenie și la cel de-al Șaselea Forum Internațional Fotbal pentru Prietenie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related