Mai sunt două săptâmâni în care Femeile din Știință se pot înscrie în programul de burse private L’Oréal – UNESCO

Mai sunt două săptâmâni în care Femeile din Știință se pot înscrie în programul de burse private L’Oréal – UNESCO

Care sunt câteva dintre proiectele care au fost premiate până la cea de-a zecea ediție.

Pentru al zecelea an consecutiv, tinerele cercetătoare din România au șansa de a câștiga patru burse private în valoare de câte 42.000 de lei pentru a-și continua și finanța proiectele din domeniul cercetării. Premiile sunt oferite prin intermediul programului de burse private Pentru Femeile din Știință, derulat de L’Oréal împreună cu UNESCO, un program care aduce în discuție rolul important al femeilor din domeniul științific, oferindu-le recunoaștere celor cu merite deosebite.

Până pe 30 iunie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în programul de burse private prin depunerea dosarelor de candidatură.

 

CUM TE POȚI ÎNSCRIE

Tinerele cercetătoare își pot depune candidatura pe site-ul competiției până la data de 30 iunie 2019 (inclusiv), prin crearea unui cont pe platformă. Lucrările sunt evaluate de un juriu format din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale, iar proiectele selectate vor fi anunțate la Gala Pentru Femeile din Știință, care va avea loc în toamna acestui an.

 

ZECE EDIȚII CU POVEȘTI PLINE DE INSPIRAȚIE

Anul acesta marchează un moment important deoarece se împlinesc zece ani de la prima ediție Pentru Femeile din Știință, zece ani în care femeile care schimbă lumea în fiecare zi cu munca și dedicarea lor au avut ocazia să își spună povestea și să primească recunoașterea pe care o merită. De la dezvoltarea unui nas electronic pentru detecția drogurilor, la inovații în domeniul medicinei, poveștile câștigătoarelor s-au făcut auzite an de an.

În cei zece ani de existență în România, proiectul a premiat până acum 21 de cercetătoare, iar valoarea totală a burselor acordate a atins un total de 882.000 de lei. Au fost depuse peste 400 de dosare de candidatură, de la peste 50 de instituții de învățământ și cercetare, care au fost jurizate și evaluate de către cercetători de renume în peste 500 de ore în total. Cu ajutorul acestor burse, mai multe tinere câștigătoare din România au avut șansa să își finanțeze proiectele și să își dezvolte proiectele de cercetare:

Ruxandra Jurcuț este prima bursieră a programului Pentru Femeile din Știință, iar proiectul de cercetare pentru care a primit bursa a avut ca obiectiv crearea primului studiu populațional din România de screening genetic al factorilor trombofilici la pacienții tineri care suferă un infarct miocardic acut sau alte evenimente trombotice.

Alida Timar-Gabor (CSI la Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nao-Științe și Conferențiar la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) a câștigat o bursă L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din știință” în anul 2015 pentru proiectul de cercetare care a avut ca temă: ,,Proprietăţile luminescente ale cristalelor de cuarţ din medii sedimentare variate în scopul dezvoltării de noi protocoale de datare absolută”.

Alexandra Palla-Papavlu (cercetător științific de gradul III cu specializare în domeniul fizicii) a obținut anul trecut o bursă care are ca temă dezvoltarea unui nas electronic pentru detecția drogurilor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related