TELUS International continuă parteneriatul cu Habitat for Humanity pentru finalizarea Centrului Comunitar Buftea

TELUS International continuă parteneriatul cu Habitat for Humanity pentru finalizarea Centrului Comunitar Buftea
  • 700 de mâini au lucrat pentru construirea Centrului Comunitar Buftea în cadrul TELUS Days of Giving 2019
  • TELUS International a alocat 102.000 euro pentru proiectul Habitat for Humanity din Buftea, în ultimii doi ani, dintre care 88.000 euro au fost donație directă pentru construirea centrului
  • Până în acest moment, peste 2.000 de membri din echipa TELUS International au dedicat peste 15.000 de ore de voluntariat în cadrul TELUS Days of Giving

Aproximativ 350 de membri ai echipei TELUS International au lucrat, în cadrul celei de-a șaptea ediții a TELUS Days of Giving, pentru a finaliza construcția Centrului Comunitar Buftea, un proiect inițiat de Habitat for Humanity România în 2018. Centrul va deservi copiii defavorizați din comunitatea locală, facilitându-le accesul la sprijin educațional şi prevenind absenteismul școlar.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi 200 de copii cu risc de abandon școlar din cauza problemelor sociale și economice cu care se confruntă familiile acestora. Centrul Comunitar Buftea le va oferi activități de tip after-school, ateliere, mese calde, precum și consiliere psihologică. Elevii învață la două școli publice din Buftea, iar activitaţile centrului răspund nevoilor lor, pe lângă curricula școlară.

În 2018, TELUS International a fost printre primele companii care au pus bazele fundației Centrului Comunitar Buftea, iar sâmbătă, 22 iunie, 350 de membri ai companiei s-au întors pentru a finaliza construcția, prin ridicarea şi tencuirea pereţilor.

Proiectul este parte a angajamentului pe termen lung al TELUS International — o dată pe an, membrii companiei lasă deoparte activitățile obișnuite de birou și își donează timpul unei cauze din comunitate, lucrând împreună pentru a construi școli sau pentru a renova centre pentru tineret și orfelinate. Proiectul se diferențiază prin faptul că voluntarii se dedică în timpul lor liber, în weekend, pentru o cauză cu care rezonează – orientată către educație, sănătate sau mediu.

„Faptul că am crescut într-o țară din lumea a treia, precum Tanzania, unde mi-am petrecut primii șapte ani de viață, a avut un impact puternic asupra viziunii mele asupra lumii, încă de când eram foarte mic”, a spus Jeffrey Puritt (Președinte și CEO al TELUS International). “Sunt conștient atât de suferința din unele comunități, cât și de necesitatea de a aborda inegalitățile sociale și de a iniția schimbări semnificative în țările în care activăm. Ca lider al TELUS International, mă consider privilegiat să am oportunitatea de a face aceste lucruri peste tot în lume.”

 

În România, primul eveniment TELUS Days of Giving a avut loc în 2013, iar de atunci acesta a fost organizat în șapte locuri diferite din țară, printre care centrele de plasament Pinocchio și Cireșarii din București, școli publice din Ferentari și din satul Plopşor din județul Dolj, primele centre socio-medicale ale HOSPICE Casa Speranţei din Adunații-Copăceni, pentru doi ani la rând, precum și Centrul Comunitar Buftea în parteneriat cu Habitat for Humanity în 2018 și 2019.

Până în acest moment, peste 2.000 de membri au dedicat peste 15.000 de ore de voluntariat în cadrul evenimentelor locale TELUS Days of Giving.

TELUS International și Habitat for Humanity împărtășesc aceleași valori în ceea ce privește facilitarea accesului la educație ca mijloc pentru oferirea unui viitor mai bun copiilor aflați în dificultate. Habitat for Humanity crede cu tărie că orice persoană are dreptul la o locuinţă simplă, decentă și accesibilă, unde să trăiască în siguranță și cu demnitate.

„În cadrul Habitat for Humanity, lucrăm acolo unde contează cel mai mult: în inima comunității, alături de cei în dificultate. Suntem recunoscători să avem alături TELUS International — un partener atât de devotat și dedicat - și care împărtășeşte aceleași valori pe care şi noi le preţuim: sprijinirea și colaborarea cu cei vulnerabili. Pe măsură ce am ridicat pereții centrului, cărămidă cu cărămidă, pe șantierul din Buftea, au fost dărâmați atât de mulți pereți invizibili de segregare socială și acces inegal la educație. Aceasta este, cu adevărat, puterea forţelor unite cu scopul de a construi speranța pentru cei care au atât de mare nevoie de ea”, a spus Roberto Pătrăşcoiu (Directorul Național al Habitat for Humanity România).

 

TELUS International a alocat 50.000 de euro anul acesta pentru acest proiect. Odată finalizată construcția, Asociația Hercules, o organizație non-profit având misiunea de a eradica sărăcia și problemele sociale din comunitate, va gestiona întreținerea și funcționarea centrului. Această organizație coordonează cu succes un centru educațional similar în Costești, județul Argeș.

Pe lângă evenimentele TELUS Days of Giving, compania a inființat cinci fundații TELUS International în România, Bulgaria, El Salvador, Guatemala, și Filipine, iar fiecare dintre acestea distribuie câte 100.000 de dolari anual pentru a finanța proiecte caritabile locale axate pe sănătate, educație și mediu, având drept scop obținerea unor rezultate pozitive pentru cetățeni. De la înființarea sa, fundația TELUS International din România a donat 230.000 de dolari, finanțând 51 de proiecte. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related