Teambuilding pe șantier: Angajații PENNY Market, voluntari pe șantierul Habitat for Humanity din Buftea

Teambuilding pe șantier: Angajații PENNY Market, voluntari pe șantierul Habitat for Humanity din Buftea

Angajații PENNY Market România au participat ca voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România din Buftea, unde organizația construiește un centru comunitar pentru 200 de copii din comunitatea defavorizată de aici. PENNY Market este principalul sponsor al proiectului, cu o sumă de 120.000 euro pentru construcția clădirii și peste 250 de angajați voluntari pe șantier până la finalul construcției.

Centrul comunitar pe care Habitat for Humanity îl construiește în Buftea va funcționa ca un after-school și va deservi două școli din comunitate, în Flămânzeni și Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde sărăcia, conflictele și condițiile grele de locuire afectează puternic dezvoltarea și educația copiilor. Dintre cei 350 de copii care învață la cele două școli, aproximativ 250 provin din familii defavorizate. Cei mai mulți dintre părinți nu au un loc de muncă stabil și trăiesc din alocațiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua, ori sunt plecați la lucru peste hotare. 

 

”Suntem bucuroși să continuăm parteneriatul de lungă durată pe care Habitat for Humanity România îl are cu PENNY Market printr-un proiect care va schimba viețile a sute de elevi din comunitatea defavorizată din Buftea. Activitățile pe care le vor face în centrul comunitar pe care îl construim cu sprijinul PENNY Market îi vor ajuta să nu abandoneze școala, să aibă rezultate mai bune la învățătură și, în final, să aibă șansa unui viitor mai bun, așa cum orice copil merită. Suntem onorați să avem parteneri de încredere precum PENNY Market, care își respectă angajamentul pe care compania și l-a asumat pentru a schimba în bine viața comunităților în care activează”, spune Roberto Pătrășcoiu (director național Habitat for Humanity România).

 

Noul centru comunitar din Buftea va îngriji 200 de copii defavorizați din comunitate, care acum sunt în pericol de a abandona școala. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme, vor urma cursuri de educație non-formală și vor beneficia de consiliere psihologică.

 

„Parteneriatul dintre PENNY Market și Habitat for Humanity a început în 2016 ca un team building, iar astăzi desfășurăm activități de voluntariat de mai multe ori pe an, acestea se regăsesc firesc în calendarul nostru, fiind cerute și îndrăgite de toți colegii. Construcția centrului comunitar înseamnă acces la educație pentru comunitatea din Buftea, este un proiect la care ținem mult și stă la baza strategiei noastre de CSR. Ne dorim ca entuziasmul voluntarilor noștri să se transmită mai departe către copiii care vor beneficia de această clădire,” a declarat Irina Butnaru (PENNY Market România).

 

Lucrările la clădirea centrului comunitar din Buftea au început la finalul anului 2017 și vor fi finalizate în în luna decembrie. La lucrările de construcție vor participa până la finalul anului 250 de angajați PENNY Market.

După finalizarea construcției, activitățile centrului comunitar vor fi administrate de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în proiecte educaționale cu copii care provin din familii vulnerabile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related