“Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”: distracția din culise

“Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”: distracția din culise

Cea mai recentă producție a studiourilor Pixar Animation Studios, “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” a avut avanpremiera la Cinema City alături de sute de părinți și copii.  Amalia Enache, Anca Serea, Dorin Chioțea, Zoli Toth, Simona Dragomir, Andra și Răzvan Gogan, Alin Gălățescu, Kinga Varga, Irina Margareta Nistor, alături de jurnaliști și bloggeri  s-au bucurat de reîntâlnirea cu celebrele jucării.

 

Comedie de animație “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” abundă în elemente gândite special pentru a da o notă amuzantă. Iată câteva dintre cele mai simpatice detalii ale noului film.

  • Woody are 15,18 țoli fără pălărie și 15,93 țoli cu pălărie.
  • Un animator a avut nevoie de trei săptămâni pentru a definitiva “look-ul” lui Woody cu capul spart după ce tatăl lui Bonnie a călcat din greșeală pe el în dormitor.
  • Duke Caboom a fost făcut de animatori canadieni și a fost special creat cu spatele țeapăn și picioarele îndoite întocmai pentru a simula un star de acțiune care a trecut prin numeroase accidente auto.
  • A existat o unitate specială numită “Echipa Bo”, formată din artiști, animatori, modelatori și chiar Annie Potts, care a pus la cale fiecare aspect al look-ului lui Bo, ținând cont de istoria și evoluția ei.
  • Părul lui Bo Peep este din porțelan și este integrat în corp, iar animatorii au avut puțin control asupra mișcărilor părului.
  • Ducky are un smoc de păr în cap care a fost gândit să se miște câte un pic doar când el se oprește brusc. Creatorii personajului spun că acest detaliu îi dă o notă amuzantă.
  • Specialistul în animații Claudio De Oliveira a vrut ca echipa sa să aibă o referință exactă pentru crearea lui Forky, așa că a adus mai multe modele de sporks (un tacâm hibrid între lingură și furculiță) din care să se inspire.
  • Detaliul care o face pe Gabby Gabby să arate ca o păpușă și nu o fetiță este că i se închid ochii automat atunci când se întinde. În plus, tipurile de mișcări pe care le poate face sunt limitate la nivelul șoldurilor, umerilor și gâtului.
  • Unul dintre copiii din clasa lui Bonnie poartă un aparat auditiv, un detaliu foarte important pentru Henry Garcia, supervizorul echipei de simulare, al cărui băiat are o problemă de auz. Dincolo de asta, Garcia și echipa lui a trebuit să găsească o variantă în care aparatul să nu interacționeze cu părul copilului.
  • Dragon a fost creată folosind ca model pisica unuia dintre animatori, iar detaliile sunt atât de precise încât ea are și papile gustative.
  • Scena în care Jessie produce o pană de cauciuc cu un cui a fost prima secvență animată din “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4”
  • Când Woody e în pericol de a fi văzut de o persoană se deghizează rapid într-un telefon cu disc, iar găselnița asta este un omagiu adus celebrului personaj Mickey Mouse.
  • Plaja New Stanton este denumită după Andrew Stanton, unul dintre scenariștii filmului și regizor al cunoscutelor “În căutarea lui Nemo”, “WALL-E” și “În căutarea lui Dory.”
  • Atât regizorul Josh Cooley, cât și scenaristul Stephany Folsom erau adolescenți când a fost lansat primul film din seria “Toy Story / Povestea jucăriilor”.
  • Echipa de producție s-a distrat teribil câutând nume pentru toate jocurile din parcul de distracții, alegând nume ca Hipnoză, Vremea ciocanului, Panta extremă, Avionul nebun sau Mașinuțele.
  • În Volkswagenul folosit în film au fost încărcate jucării adevărate pentru a reda în detaliu felul în care ar reacționa personajele la denivelările de pe drum în timpul călătoriei cu familia lui Bonnie. Au folosit diferite tipuri de camere instalate în mai multe locuri în van și acesta a fost condus prin Studiourile Pixar. Uterior imaginile au fost descărcate în computer pentru a avea o mișcare autentică în film.

Personajele din “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” prind viață datorită vocilor inconfundabile ale unor mari actori ca Tom Hanks (Woody), Annie Potts (Bo Peep), Tim Allen (Buzz Lightyear), Tony Hale (Forky), Keegan-Michael Key și Jordan Peele (Ducky și Bunny), Madeleine McGraw (Bonnie), Christina Hendricks (Gabby Gabby), Keanu Reeves (Duke Caboom), Ally Maki (Giggle McDimples) și Joan Cusack (Jessie).

Filmul “Toy Story 4 / Povestea jucăriilor 4” este distribuit de Forum Film România și are premiera în România pe 28 iunie 2019, fiind disponibil  în formatele 3D și IMAX 3D, subtitrat și dublat. 

 

SINOPSIS:

Woody și gașca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiță care se pregătește să meargă la grădiniță și se luptă cu temerile specifice acestei tranziții. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare și  necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie. La finalul ei, pe Woody îl așteaptă o întâlnire surpriză.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related