KFC România dă startul celei de a doua ediţii Studycoin, programul care oferă elevilor oportunitatea de a-și transforma cunoștințele în discount-uri la KFC

KFC România dă startul celei de a doua ediţii Studycoin, programul care oferă elevilor oportunitatea de a-și transforma cunoștințele în discount-uri la KFC

Studycoin, programul educativ demarat de KFC România pe parcursul anului trecut, lansează cea de-a doua ediție. KFC invită elevii pasionați de matematică, aflaţi în pregătire pentru Bacalaureat, să îşi exerseze cunoştinţele în mediul online. Pe măsură ce utilizatorul rezolvă problemele, răspunsurile corecte sunt transformate automat în Studycoin-uri, care sunt adunate într-un portofel virtual. Ulterior, acestea pot fi folosite ca discount-uri preferențiale pentru achiziţionarea produselor KFC.

Platforma este disponibilă pentru elevii din întreaga ţară, în special celor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Aceștia au la dispoziţie 1.500 de probleme, cu nivel de dificultate mediu spre dificil, dezvoltate împreună cu profesori de matematică recunoscuți la nivel național. Faţă de ediţia trecută, Studycoin 2.0 aduce un element de noutate și îl introduce pe Binar Puiu, doctor în cifre şi calcule, un personaj carismatic ce joacă rolul unui consilier în rezolvarea problemelor.

Provocarea cea mai mare a fost crearea algoritmului pe baza căruia a fost dezvoltat site-ul pentru emularea unui sistem economic real, cu rată de schimb ce fluctuează dinamic în funcție de numărul de utilizatori și de numărul de probleme rezolvate. Tocmai de aceea, pasionații de matematică trebuie să urmărească strategic valoarea punctelor pentru a putea obține discount-uri avantajoase.

Anul trecut, platforma Studycoin a înregistrat rezultate foarte bune, care s-au reflectat atât în interacțiunile fanilor cu brandul, cât și prin cele 4 premii obținute în cadrul Internetics 2018, printre care Gold în secțiunea Gamification. În 2018, timp de o lună, participanții au fost foarte activi pe platformă și au trimis peste 560.000 de răspunsuri, înregistrând un total de peste 75.000 de ore petrecute pentru rezolvarea problemelor de matematică de pe site. Studycoin 2.0 este o platformă inovatoare ce îmbină tehnologii noi, monede virtuale, noțiuni de tranzacționare, și, cel mai important, recompense din partea KFC.

 

„Ne bucură faptul că programul a fost primit atât de bine de către elevii din întreaga ţară, chiar de la prima ediţie. Rezultatele ne-au încurajat să continuăm dezvoltarea conceptului şi să oferim, din nou, tinerilor oportunitatea să îşi exerseze cunoştinţele, dar să le şi oferim noi provocări. Ideea de recompensă îi stimulează şi, automat, îşi doresc să rezolve cât mai multe ecuaţii în mod corect. Susținerea educației este unul dintre obiectivele noastre strategice și încercăm să dezvoltăm, dincolo de proiectele sociale, proiecte interactive adaptate la contextul generației actuale. De aceea, am creat un instrument educativ în mediul în care îi găsim pe consumatorii noștri, în online. Pe viitor, ne propunem să continuăm și să investim în programe de tip edutainment, special concepute pentru tineri", declară Monica Eftimie (Chief Marketing Officer, Sphera Franchise Group).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Festivaluri

Subiecte

SectiuneBranded


Related