20 de minute care fac diferența: AVON și Kaufland continuă #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite

20 de minute care fac diferența: AVON și Kaufland continuă #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite

Începând din 5 septembrie, femeile sunt îndemnate să spună “Cancel Cancer” și sunt invitate să beneficieze de o consultație medicală gratuită în cele 14 orașe incluse în caravana medicală.

Este a doua etapă a caravanei medicale începută în luna iunie – un cabinet medical mobil construit de Avon, dotat cu ecograf de ultimă-oră, va străbate țara alături de o echipă de medici specialiști ce vor oferi consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de 3 zile.

#CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănatate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o ințiativă ce iși propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate, cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân. Statisticile realizate în etapele anterioare ale proiectului, în rândul pacientelor investigate în caravana #CancelCancer, au scos în evidenă o serie de motive:

  • Lipsa infrastructurii medicale – peste 58% dintre femei, cu vârsta medie de peste 45 de ani, nu se mai prezentaseră anterior la niciun control de specialitate, în unele orașe neexistând nicio unitate medicală cu mamograf.
  • Situația financiară – peste 92% dintre femei au declarat ca și-ar face regulat controale ecografice/mamografice, dacă acestea ar fi gratuite
  • Frica – în continuare frica de a merge la medic sau de a primi un rezultat negativ este unul dintre motivele frecvent invocate; aceasta este coroborată uneori și cu experiențe anterioare, cu modul în care au fost tratate anterior de personalul medical.
  • Lipsa timpului – controlul medical nu reprezintă o prioritate în fața rutinei zilnice; de cele mai multe ori orice alte activități sunt prezentate ca având o importanță mai mare – și atunci apare amânarea.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Anul acesta, proiectul se desfășoară în 3 etape: prima etapă s-a încheiat la finalul lunii iunie, ce-a de-a doua etapă a început pe 5 septembrie, iar cea de-a treia etapă este planificată în luna octombrie. Peste 3000 de femei vor beneficia în 2019 de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar cazul în care este nevoie, de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

  

Programul consultațiilor pe etape este următorul:

5 septembrie- 2 octombrie
Călarași: 5-7 septembrie 
Medgidia: 8-10 septembrie
Brăila: 12-14 septembrie
Râmnicu Sărat: 15-17 septembrie
Focșani: 18-20 septembrie
Onești: 21-23 septembrie
Bacău: 24-26 septembrie
Roman: 27-29 septembrie 
Fălticeni: 30 septembrie-2 octombrie 
Târgu Jiu: 11-13 octombrie
Râmnicu Vâlcea: 14-16 octombrie
Curtea de Argeș: 17-19 octombrie
Târgoviște: 20-22 octombrie

Consultațiile se desfășoară conform următorului orar, în limita timpului disponibil (fiecare ecografie înseamnă 20 de minute): 

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00
Ziua 2/oraș: 10:00-19:00
Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related