Premieră pentru filmul românesc: doi giganți din industria cinematografică mondială vor distribui și promova filmul “colectiv” în America de Nord

Premieră pentru filmul românesc: doi giganți din industria cinematografică mondială vor distribui și promova filmul “colectiv” în America de Nord

Magnolia Pictures și Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, anunță obținerea drepturilor de distribuție și promovare în America de Nord pentru „colectiv”, filmul documentar de cinema regizat de Alexander Nanau, care urmărește întâmplările desfășurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv.

Magnolia Pictures și Participant au în portofoliu producții de succes, câștigătoare sau nominalizate la Oscar sau Palme d’Or, precum Spotlight, The Post, Green Book, Roma, Shoplifters, Good Night and Good luck sau The Square. Evenimentul reprezintă o premieră pentru cinematografia autohtonă, fiind prima oară când un film din România intră în portofoliul ambilor giganți.

Regizat de către Alexander Nanau, laureat Emmy pentru Lumea văzută de Ion B. și nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru Toto și surorile lui, „colectiv” a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Veneția și premiera nord-americană la Festivalul Internațional de Film Toronto.

Pelicula românească a fost foarte apreciată de către criticii de film și jurnaliștii prezenți la ambele festivaluri. Filmul "colectiv" este o productie Romania/Luxembourg produsa de catre Alexander Nanau Production, HBO Europe și Samsa Film Luxembourg.

 

"Din când în când un film nu doar îți deschide ochii, ci te sfâșie, expunându-ți o prăpastie în moralitate ce rezonează mai departe decât țara de origine a producției. „colectiv”, filmul lui Alexander Nanau este o producție remarcabilă despre un nivel al corupției de neimaginat, chiar în centrul sistemului medical din România. Un film cu adevărat ancorat în vremurile în care trăim, ce merită expunere pe scară largă" – Variety

 

"Ce se întâmplă după [incendiu] este un studiu despre modul în care birocrația defectuoasă infectează fiecare aspect al unei societăți și motivul pentru care avem nevoie de o presă încăpățânată. Absolut genial" – Rolling Stone

 

"Nu veți vedea un film mai relevant despre America zilelor noastre" - Washington Post

 

"Tensionat, emoțional și atent editat, acest expozeu al corupției lipsite de suflet va avea un ecou puternic și va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat" – The Hollywood Reporter

 

„colectiv” este o remarcabilă realizare în cadrul filmelor de investigație," a declarat președintele Magnolia Pictures, Eamonn Bowles. "Alexander Nanau ne dezvăluie un labirint incredibil, compus din eroi improbabili și răufăcători instituționali, care ar trebui să reprezinte un avertisment serios pentru toți cei care cred într-o societate civilizată”, a mai adăugat acesta.

 

"Ne mândrim foarte mult cu o moștenire a filmelor despre jurnaliști de investigație care expun corupția și nedreptatea, de la Spotlight și The Post, la Citizenfour și Page One: Inside The New York Times. De asemenea, suntem încântați să lucrăm cu prietenii noștri de la Magnolia la filmul absolut extraordinar al lui Alexander Nanau", declară Diane Weyermann (Chief Content Officer- Participant).

 

“colectiv” spune povestea primului an după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

 

"Sunt convins că alături de Magnolia și Participant „colectiv” va ajunge la un public larg în America de Nord. Cred în puterea cinematografului și sper că filmul va contribui la o mai bună înțelegere a forțelor care actioneaza asupra vieților noastre private în democrațiile în declin ale zilelor noastre. Mă simt onorat să pornesc în această călătorie alături de cei mai buni din domeniu și să duc atât de departe, împreună cu ei, povestea “colectiv”, o poveste care nu trebuie să fie uitată”, a declarat Alexander Nanau (regizorul filmului).

 

Participant și Magnolia au colaborat cu succes pentru numeroase filme importante. Cea mai recentă colaborare a lor, RBG, nominalizată la Oscar pentru cel mai bun documentar, a devenit un fenomen în social media, fiind și la nivel mondial un succes enorm de public. De asemenea, cele două companii au lucrat împreună și la Food Inc, nominalizat la Oscar, peliculă care a șocat o lume întreagă, expunând problemele din industria alimentară din SUA. Magnolia va lansa, de asemenea, producția Participant, SLAY THE DRAGON, în 2020.

Distribuția în SUA a fost negociată de Magnolia EVP Dori Begley și Magnolia SVP Acquisitions John Von Thaden cu Cinetic Media și Cinephil în numele realizatorilor, precum și Danice Woodley, Prim Vice-Președinte al Business and Legal Affairs al companiei Participant.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related