Damian Lewis prezintă „Războiul spionilor”, noul documentar transmis de HISTORY

Damian Lewis prezintă „Războiul spionilor”, noul documentar transmis de HISTORY

Din 29 octombrie, HISTORY® transmite, în fiecare marți, de la ora 22:00, în premieră și exclusivitate, docudrama Războiul Spionilor. Producția prezintă unele dintre cele mai importante operațiuni de spionaj din ultimii 40 de ani, inspirate din întâmplări reale.

Damian Lewis, celebrul actor englez premiat cu Globul de Aur și Emmy pentru rolul interpretat în serialul Homeland, este prezentatorul și co-producătorul documentarului. În realizarea acestei producții l-a avut alături pe fratele său, Gareth Lewis, în calitate de producător.

Pe parcursul celor opt episoade, Damian Lewis investighează opt povești diferite de misiuni sub acoperire, precum cea a lui Oleg Gordievski, unul dintre cei mai valoroși agenți ai Războiului Rece care a riscat totul pentru a evita un al treilea război mondial, povestea celui mai mare schimb de spioni dintre Rusia și Statele Unite sau povestea lui Viktor Bout, unul dintre cei mai faimoși oameni de afaceri ruși din istorie. Cu ajutorul informațiilor dezvăluite de experți și foști agenți secreți Mossad, CIA, KGB și MI6, Lewis realizează porterete ale spionilor, punând în lumină viața agitată pe care o are un agent secret.

Interpretarea rolului de prezentator al unui documentar reprezintă o premieră în cariera actorului, el descriind experiența ca pe o provocare, fiind una diferită de celelalte roluri pe care le-a avut de-a lungul carierei sale.

"Postura de prezentator a fost cu adevărat o experiență interesantă. Mi-a făcut plăcere să fiu naratorul acestor povești. Din punct de vedere al interpretării unui rol, nu este același lucru cu interpretarea lui Hamlet, Nicholas Brody sau Bobby Axelrod, însă, m-am bucurat de posibilitatea de a realiza mini-portrete ale spionilor pe care le-am prezentat telespectatorilor prin intermediul narațiunii", a declarat Damian Lewis (gazda și co-producătorul documentarului).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related