Call for Artists: Qreator, în căutarea noului val de artiști

Call for Artists: Qreator, în căutarea noului val de artiști

Ce își dorește un artist la început de drum? Resurse pentru ca ideile lui să prindă viață și o ocazie de a apărea în fața publicului. Un loc potrivit la un moment potrivit. O șansă. Inspirația, munca și efortul vor face apoi diferența. Dar chiar la început, când ideile freamătă în mintea creatorilor și caută punți noi spre a ajunge la publicul lor, e nevoie de un impuls bun. Și aceasta e menirea cu care s-a lansat Call for Artists: să dea un start bun artiștilor din România. Iar startul acesta s-ar traduce așa: posibilitatea de a-și vedea ideea transpusă într-o colecție finită, un spațiu în care să fie văzută, popularitate și un premiu de 1000 de euro. 

 

„Noul val creativ” al anului 2020

"În viitor, fiecare om va avea dreptul la 15 minute de celebritate", spunea Andy Warhol. Și viitorul acela este aici. Trăim în era în care minutele de faimă se câștigă ușor. Uneori. Și se pierd la fel. Iar lupta pentru atenție se dă în fiecare secundă. Popularitatea este mai capricioasă ca oricând. Dar dacă cele 15 minute de celebritate s-ar tranforma într-o șansă reală de a fi prezent în lumea artei? Și ar depinde doar de ideile și resursele tale creative? 

O colecție expusă timp de o lună în spațiul inovator de la Qreator și un premiu de 1000 de euro. Poți ajunge acolo dacă te înscrii la Call for Artists, competiția lansată de Qreator by IQOS. Sunt așteptați să se înscrie toți designerii la început de drum sau care au o idee inedită pe care doresc s-o vadă pusă în practică.

Dacă vrei să faci parte dintre cei doi artiști care vor semna colecțiile pentru lunile ianuarie și februarie 2020, înscrie-te în concurs până pe 15 noiembrie. Competiția rămâne deschisă până pe 15 martie 2020, timp în care se vor alege câștigătorii care vor semna restul de zece ediții Qollection 2020:

Nu contează dacă te preocupă mai mult designul vestimentar sau cel de obiect, designul care îmbină armonios clasicul cu tehnologia, dacă ai prefera să creezi mai degrabă o experiență asociată unui obiect, dacă visezi ca obiectele tale de design să ajungă în casele multor oameni pasionați de frumos sau ți-ar plăcea să te implici mai mult în problemele sociale. Competiția este deschisă!

Cei mai convingători 12 participanți vor realiza, timp de un an, câte o serie Qollection, în colaborare cu Qreator, spațiul artistic și cultural care și-a câștigat deja reputația de „casă a creativității”. Premiul de 1.000 de euro, colecția lansată de Qreator și (de ce nu?!) celebritatea vor veni la pachet cu cele 12 nominalizări ale juriului în „noul val creativ” al anului 2020.

 

Cum poți participa

Pe platforma Call for Artists există un formular unde designerii își pot înscrie ideea creativă (concept + nume) până pe 15 noiembrie 2019. Pot alege una din cele 4 categorii și 4 teme care li se potrivesc cel mai bine.

Categoriile sunt design vestimentar, design de accesorii, design de obiect și design & tech.

În completare, cele 4 teme vorbesc despre dilemele lumii lui 2019: de la probleme sociale la perspectiva asupra viitorului și rolul creativității:

Multi-Sense Design așteaptă idei care să combine designul cu tehnologia. Artiștii au posibilitatea de a construi un obiect sau o instalație care să placă nu doar vizual, dar să provoace și senzații neașteptate la nivel tactil prin combinația de texturi? 

Back To The Future: este locul în care se întâlnesc lumi diferite. De exemplu, cum ar fi să transformi un obiect vechi într-un proiect în care tehnologia să aibă un rol principal? 

Resisting Fast Fashion: caută idei noi de redefinire a modei. Ce-ar fi dacă o haină ar avea o viață mai lungă de un sezon sau dacă o geantă n-ar fi mereu… doar o geantă? 

Solve a Problem se adresează celor care vor să schimbe lumea. Cât de multă fericire ai putea aduce dacă, prin designul tău, ai putea rezolva probleme sociale? Dacă ai inventa un obiect care să ne ajute cu reciclarea? 

Dacă ești ales câștigătorul uneia dintre cele 12 luni, Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul tău și îți oferă în plus și un premiu de 1.000 euro. Produsele din colecția realizată astfel vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o câte lună.

Primii doi câștigători, care vor semna edițiile Qollection din ianuarie și februarie 2020 vor fi anunțați pe data de 15 noiembrie. Competiția continuă, însă, până pe 15 martie 2020  și poți fi și tu cel care va semna o ediție Qollection pentru una dintre lunile martie – decembrie 2020.

 

Inspirația Qollection

Juriul este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms). Lor le revine misiunea de a alege 12 câștigători care vor semna Qollection 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape.

Răzvan Mercan este, de altfel, unul dintre designerii care și-au prezentat colecțiile, în ediții limitate, în colaborare cu Qreator, în spațiul din Piața Victoriei, anul trecut, când a fost lansat proiectul Qollection. Colecția lui a fost în compania designerilor Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria și Mihai Zarug.

Intră pe Qreator.ro și inpiră-te din colecțiile artiștilor care au luat parte la proiectul Qollection.

Qreator a susținut încă de la început comunitățile creative locale și a devenit loc de întâlnire pentru creatori la început de drum, dar și pentru artiști consacrați. Vrei să fii și tu următorul pe listă? Intră pe www.qreator.ro.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info

Companii

Sectiune



Branded


Related