Globalworth Industrial, sub-brandul de industrial și logistică al Globalworth, a ajuns la un grad de ocupare de 100%

Globalworth Industrial, sub-brandul de industrial și logistică al Globalworth, a ajuns la un grad de ocupare de 100%

Dezvoltatorul și investitorul imobiliar Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, a semnat la începutul acestui an un contract de închiriere cu DS Smith pentru spațiul disponibil în al doilea parc logistic al său din Timișoara, proiect aflat în portofoliul sub-brandului Globalworth Industrial.

DS Smith, liderul european în producția de ambalaje a decis să își reloce operațiunile de Service Center din vestul țării în proiectul din Timișoara, închiriind peste 6.000 mp de la compania imobiliară. Cu această nouă colaborare, gradul de ocupare în proiectele industriale finalizate până în acest moment sub umbrela Globalworth a ajuns la 100%.

Parcul Industrial Timișoara II a început să fie dezvoltat după ce primul astfel de complex logistic din zona aparținând grupului imobiliar, Timișoara Industrial Park I, a beneficiat de o cerere foarte mare din partea chiriașilor.

Timișoara Industrial Park II va fi construit în etape și este conceput pentru a se potrivi unei varietăți largi de branduri. Lucrările pentru acest proiect au început în octombrie 2018, iar prima clădire a fost finalizată anul trecut. Primul depozit din noul parc se întinde pe o suprafață de 17.700 mp și găzduiește deja compania NDB Logistică.

În total, la încheierea proiectului, parcul industrial va pune la dispoziția chiriașilor spații de înaltă calitate cu o suprafață de 170.000 mp.

"Cu proiecte dezvoltate sau aflate în dezvoltare în zonele importante ale țării, Globalworth Industrial urmărește să pună la dispoziția companiilor din România spații pentru operațiuni de producție, depozitare și logistică respectând cele mai înalte standarde de calitate și mediu, iar Timișoara Industrial Park nu face excepție de la această regulă", a declarat Mihai Zaharia (Director of Investments and Capital Markets al Globalworth).

 

Pe langă caracteristicile tehnice, parcul industrial beneficiază şi de o localizare foarte bună, fiind plasat în apropiere de Aeroportul Internațional Timișoara, precum și de punctele de trecere a frontierei către Ungaria și Serbia. De asemenea, are acces facil atât către centură Timișoarei, cât și către autostrada A1.

Timișoara Industrial Park II este situat în imediata apropiere a primului parc industrial dezvoltat de Globalworth în Timișoara, şi anume Timișoara Industrial Park I. Acesta este în prezent închiriat integral către companii precum Valeo, Continental, Honeywell, Coca-Cola și Litens. Timișoara Industrial Park Valeo a obținut recent certificarea verde BREEAM Very Good pentru Asset Performance și Building Management.

De o certificare recentă în zona de sustenabilitate beneficiază și un alt proiect din portofoliul Globalworth Industrial. Pitești Industrial Park, proiect aflat în proximitatea orașului Pitești și care găzduiește o parte importantă a operațiunilor Dacia Renault, a primit acreditarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies).

Globalworth investește, începând de anul trecut, în alte două proiecte de mari dimensiuni din zona spațiilor logistice și pentru industrie ușoară: parcul de tip „last mile” de la Chitila, din apropierea Capitalei, și proiectul mixed-use de la Lazu, în proximitatea orașului și portului Constanța.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related