Servitoarea, considerat unul dintre cele mai bune filme sud-coreene, se vede joi, 6 august, la CINEVARA, în grădina Rezidenței BRD Scena9

Servitoarea, considerat unul dintre cele mai bune filme sud-coreene, se vede joi, 6 august, la CINEVARA, în grădina Rezidenței BRD Scena9

Joi, 6 august, de la ora 21:00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul sud-coreean Servitoarea, regizat de Kim Ki-young, în cadrul seriei de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul se va face pe bază de bilet, achiziționat prin Eventbook, locurile disponibile fiind limitate.

Ediția din acest an a programului CINEVARA este una specială, fiind organizată în parteneriat cu Film Foundation, organizație neguvernamentală înființată de regizorul Martin Scorsese cu scopul de a contribui la recuperarea și conservarea patrimoniului cinematografic mondial.

Servitoarea a fost restaurat în anul 2008 de către Korean Film Archive (KOFA), în asociere cu World Cinema Project – Film Foundation și cu laboratorul HFR-Digital Film. Versiunea restaurată a filmului a putut fi văzută în premieră la Cannes, în 2008.

Considerat drept unul dintre cele mai bune filme sud-coreene, Servitoarea este un thriller domestic din anul 1960, care expune disoluția unei familii, și este primul film din trilogia „Servitoarea” în regia lui Kim Ki-young. Regizorul sud-coreean s-a inspirat pentru povestea filmului dintr-un articol din ziar de la acea vreme, intitulat „Servitoarea ucisă de către stăpânul său din cauză că a rămas însărcinată”.

La momentul realizării filmului, structura culturală și socio-economică din Coreea de Sud a trecut printr-o schimbare considerabilă. Filmul înfățișează cu succes imaginea societății sud-coreene din 1960, în care ideile noi, în mare parte occidentale, pătrundeau într-o țară relativ conservatoare.

Servitoarea îl prezintă pe Dong-Sik Kim, un bărbat cu o căsnicie fericită, profesor de muzică la o fabrică locală. Fiindcă de curând s-au mutat într-o casă care depășește posibilitățile lor financiare, Dong-Sik și soția lui fac eforturi suplimentare – el oferă lecții de pian, iar ea se apucă de croitorit – pentru a suplimenta veniturile mici de la fabrică ale lui Dong-Sik.

Pentru că soția sa aștepta cel de-al treilea copil, Dong-Sik decide să angajeze o servitoare, în ciuda faptului că situația lor financiară nu e strălucită. El o întreabă pe una dintre studentele sale, Kyunghee Cho, dacă știe pe cineva potrivit pentru acest post. Kyunghee, care este îndrăgostită de profesorul ei, își convinge o prietenă să se angajeze în casa acestuia. Cu toate că știe de sentimentele pe care Kyunghee le are față de Dong-Sik, servitoarea îl seduce pe acesta și rămâne însărcinată, forțându-l să recunoască aventura în fața soției. Vestea este devastatoare pentru familie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related