Ziua mondială a Orașelor: ce flori iubesc românii

Ziua mondială a Orașelor: ce flori iubesc românii

Impactul pandemiei Covid19 a redefinit viața urbană din întreaga lume, iar comunitățile au jucat și joacă un rol vital în menținerea unei stări de normalitate într-un context imprevizibil. Pe 31 octombrie, ONU marchează Ziua mondială a Orașelor, iar pentru a celebra importanța comunităților Floria.ro a realizat o colecție specială, dedicată celor mai active 10 orașe din România din punct de vedere al comenzilor.

"Traversăm un an atipic, iar florăriile au fost printre cele mai afectate business-uri. Ne bucurăm însă că românii au continuat să trimită flori celor dragi, chiar și când nu s-au putut întâlni, fie că vorbim de aniversări, de zile onomastice sau de marcarea unor evenimente precum absolvirea, promovarea la job și multe alte motive. Am remarcat că numărul comenzilor date dintr-un oraș cu destinatar în alt oraș a crescut, confirmând dorința românilor de a rămâne conectați", a declarat Marina Popescu (director general Floria.ro).

 

În afară de Capitală – unde cei mai populari sunt trandafirii -, cele mai dinamice orașe din punct de vedere al comenzilor online pe Floria.ro sunt din zona central-sudică, dar și din estul țării. Fiecare oraș are o preferință pentru anumite flori, cele mai populare în Moldova fiind trandafirii și aranjamentele cu trandafiri, în sudul țării gerbera, în vestul țării crinii, în centru freziile și orhideele, iar în Dobrogea lalelele sunt cele mai comandate.

Iată mai jos top 10 orașe și florile preferate de fiecare în parte:
1. Constanța – lalea
2. Cluj-Napoca – minirosa
3. Brașov – flori exotice
4. Iași – trandafir
5. Timișoara – crin
6. Craiova – gerbera
7. Bacău – lisianthus
8. Sibiu – frezie
9. Ploiești – aranjamente cu lalele și lisianthus
10. Pitești – orhidee cymbidium

 

În ceea ce privește comenzile din afara țării, cele mai active 5 orașe sunt:
1. Castellon, Spania
2. Torino, Italia
3. Londra, Marea Britanie
4. Dublin, Irlanda
5. San Francisco, SUA

"Cele mai dinamice orașe din punct de vedere al comenzilor sunt, în mod natural, cele în care există comunități mari de români, pe fondul mobilității scăzute, care a caracterizat cea mai mare parte a lui 2020. Excepția din acest top este San Francisco, unde nu este neapărat o comunitate mare, însă de unde se fac comenzi des, chiar fără o ocazie specială, cum ar fi diferite onomastici sau 8 martie.
Destinatarii acestor comenzi se află în mare parte în Vaslui, Bacău, Suceava, Baia Mare, Bistrița, Focșani sau Galați", a mai precizat Marina Popescu.

 

Pentru a celebra World Cities Day – Ziua mondială a Orașelor și importanța comunităților, mai ales în acest context pandemic, Floria.ro a creat o colecție specială dedicată orașelor de unde s-au comandat cele mai multe flori și care include buchetele și aranjamentele preferate în comenzile înregistrate în ultimul an. Astfel, Floria.ro își propune să sublinieze importanța păstrării legăturilor sociale înt-un context imprevizibil.

"Ne bucurăm că buchetele și aranjamentele Floria.ro au ajuns în cele mai îndepărtate colțuri ale țării, dar și ale lumii. Dinamica din ultimii ani ne-a determinat să fim într-o extindere continuă a rețelei de parteneri la nivel național, de altfel și în prezent lucrăm la acest lucru și ne propunem să creștem numărul acestora astfel încât să livrăm în toate orașele țării, indiferent de dimensiune lor, în două ore de la confirmarea comenzii, așa cum se întâmplă deja în 100 de orașe", a mai precizat Marina Popescu.

Întreaga colecție dedicată orașelor se află aici.

 

Floria.ro a aniversat în luna iulie 10 ani de online. În cei 10 ani de activitate, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de români, asigurând un serviciu de livrare rapid, în 2 ore de la confirmarea comenzii, în toată țara.
Din mai 2015 Grupul Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.
Floria.ro a primit de șase ori titlul de Floraria Online a Anului, în cadrul Galei Premiilor de e-Commerce, iar de două ori titlul ''Cea mai bună florarie online și cel mai bun magazin online din România''.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related