Masterat organizat de Enel și Politehnica din Milano pentru formarea profesioniștilor în rețele electrice

Masterat organizat de Enel și Politehnica din Milano pentru formarea profesioniștilor în rețele electrice
  • Până pe 6 ianuarie 2021, sunt deschise înscrierile pentru Masteratul finanțat de Grupul Enel pentru formarea experților în rețelele inteligente care vor putea contribui la tranziția energetică
  • Cursul este singurul de acest fel la nivel internațional care se bazează pe colaborarea între companii și universități, având și o formulă inovatoare de stagiu

Pregătirea experților și specialiștilor în rețele inteligente pentru a construi infrastructuri avansate tehnologic și pentru a promova tranziția energetică: acesta este obiectivul masteratului internațional de nivel doi lansat de Enel și de Universitatea Politehnica din Milano. Cele două își propun să atragă talentele tinere și promițătoare cu vârsta sub treizeci de ani și care au deja finalizat un masterat în disciplinele științifice. Participanții selectați pentru cele douăzeci de locuri disponibile vor fi angajați pe un contract de stagiu plătit pentru formare avansată și cercetare pe durata de un an a programului. Tinerii absolvenți care lucrează pentru Enel vor participa, de asemenea, la curs, promovând astfel schimbul de idei și experiențe. Rețelele inteligente reprezintă evoluția rețelei de energie electrică, o infrastructură din ce în ce mai digitală și rezilientă, precum și un element favorabil al decarbonizării sectorului energetic și al electrificării consumului, prin favorizarea utilizării de energie distribuită din surse regenerabile și participarea activă a consumatorilor la piața energiei. Scopul programului de masterat este să pregătească profesioniști cu înaltă calificare, capabili să abordeze probleme complexe legate de proiectarea și gestionarea rețelelor digitale, precum și de a promova inovația tehnologică în domeniul sistemelor de distribuție a energiei electrice.

 

„Prin colaborarea cu Universitatea Politehnică din Milano, ne propunem să generăm competențe în concordanță cu viitorul sectorului energetic”, a declarat Antonio Cammisecra, directorul pentru Infrastructură Globală și Rețele al Enel. „Cursul internațional dedicat rețelelor inteligente este o premieră absolută și este în concordanță cu angajamentul Grupului Enel de a promova programe de formare compatibile cu nevoile tranziției energetice. Căutăm tineri dispuși să se implice pentru a deveni protagoniști ai transformării rețelelor în infrastructuri avansate tehnologic susținute de platforme digitale, către o economie decarbonizată. Răspândirea rețelelor inteligente va permite integrarea tot mai mare a energiei regenerabile și electrificarea consumului, permițând dezvoltarea economică și durabilă a comunităților. ”

 

Prin divizia Infrastructură Globală și Rețele, Enel este unul dintre principalii operatori de rețele inteligente din lume, cu peste 45 de milioane de contoare inteligente, începând cu Italia, unde sunt în curs de schimbare aproximativ 32 de milioane de contoare digitale de ultimă generație, permițând consumatorilor să adopte un rol din ce în ce mai activ. Grupul administrează peste două milioane de kilometri de rețele electrice în opt țări și a fost întotdeauna recunoscut drept lider în inovație și digitalizare în acest sector. Proiectele deja implementate sau care se află în curs de proiectare la nivel național și internațional vor face obiectul studiului acestui masterat, care se va concentra pe inovație și pe aspectele tehnice și economice.

Programul, deschis studenților de toate naționalitățile, include lecții teoretice și pregătire experimentală în laborator cu 330 de ore de predare dedicate contextului energetic, specificul și implementarea rețelelor inteligente, cu un accent tehnic pus pe sănătate și siguranță, cu 100 ore de laborator și 210 ore de lucru în cadrul companiei.

Înscrierile pentru masteratul specializat în rețele inteligente sunt deschise până pe 6 ianuarie 2021.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related