Black Friday Libris.ro: Ioana Chicet-Macoveiciuc, cel mai vândut autor. Cea mai mare comandă: 508 cărți, în valoare de aproape 10.000 de lei

Black Friday Libris.ro: Ioana Chicet-Macoveiciuc, cel mai vândut autor. Cea mai mare comandă: 508 cărți, în valoare de aproape 10.000 de lei

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a înregistrat în ediția de anul acesta a Black Friday o creștere cu 32% a vânzărilor comparativ cu aceeași campanie din 2019. De asemenea, valoarea medie a comenzii a crescut cu aproape 20%, iar cel mai bine vândut autor este un român, Ioana Chicet-Macoveiciuc, cu mai multe titluri pentru copii, dar și beletristică.

Oferta de anul acesta a inclus peste 1 milion de volume, în română și engleză, cu reduceri de până la 90%. Mai mult de jumătate dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile, iar o treime dintre clienți au ales plata cu cardul.  

Valoarea comenzii a crescut cu 19% față de anul precedent, iar cele mai multe vânzări s-au înregistrat în București, Timiș și Cluj.

Cea mai mare comandă plasată de Black Friday a fost de 9.537 de lei și a cuprins 508 cărți. Comanda a venit din localitatea Valea Mărului, jud. Galați și este cea mai mare comandă – ca valoare și volum -  înregistrată până acum în cadrul unei campanii de Black Friday pe Libris.ro.

Cei mai vânduți autori în cadrul campaniei au fost Ioana Chicet-Macoveiciuc – Prințesa Urbană, Jill Tomlinson, tot un autor de cărți pentru copii, respectiv Mo Yan, autor de beletristică și laureat al premiului Nobel.

 

"Vânzările înregistrate în campania de Black Friday au fost în linie cu estimările noastre, cu surprize plăcute în ceea ce privește autorii din top. Pentru prima dată de când desfășurăm campanii de Black Friday, topul autorilor este dominat de scriitori de carte pentru copii. Este un semn bun în ceea ce privește interesul celor mici pentru lectură.", a declarat Laura Țeposu (CEO și co-fondator Libris.ro).

Cele mai populare titluri au fost din categoriile Beletristică, Cărți pentru Copii și Dezvoltare Personală.

Top 3 autori:
1. Ioana Chicet-Macoveiciuc
2. Jill Tomlinson
3. Mo Yan

Top 5 Beletristică
1. Femeia cu buchetul de flori și alte povestiri - Mo Yan
2. Copiii de pe Volga - Guzel Iahina
3. Departe de trunchi - Andrew Solomon
4. Acolo unde cântă racii - Delia Owens
5. Baladele usturoiului din Paradis - Mo Yan

Top 5 Carti Pentru Copii
1. Bufnita care se temea de întuneric - Jill Tomlinson 
2. Ema spune noapte bună - Ioana Chicet-Macoveiciuc
3. Petrecerea de Craciun a lui Pettson - Sven Nordqvis 
4. Pinguinul care voia să afle mai multe - Jill Tomlinson
5. Magia Crăciunului. 24 de povesti în așteptarea lui Moș Crăciun - Tony Wolff

Top 5 Dezvoltare personală
1. Arta manipularii - Kevin Dutton 
2. Stoic zi de zi: 366 de citate despre înțelepciune, perseverență și arta de a trăi - Ryan Holiday, Stephen Hanselman 
3. Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl
4. Antrenează-ți creierul! Ed.2 - Joe Dispenza
5. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți - Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Comenzile plasate vineri au fost deja predate pentru livrare în proporție de 50%, iar estimările Libris.ro arată că toate comenzile vor fi livrate până pe 18 noiembrie.

 

"Investițiile făcute în depozit și demersurile de a eficientiza întregul proces se dovedesc extrem de importante, mai ales în aceste perioade aglomerate. Black Friday este testul de performanță, care ne asigură că suntem pregătiți pentru finalul anului, perioadă marcată de o creștere semnificativă a comenzilor pe fondul sărbătorilor de iarnă.", a mai precizat Laura Țeposu.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related