Enel Green Power și Novartis semnează un acord pentru energie 100% regenerabilă, pe o durată de 10 ani

Enel Green Power și Novartis semnează un acord pentru energie 100% regenerabilă, pe o durată de 10 ani
  • Enel Green Power și compania mondială de medicamente Novartis au semnat un acord pan-european de tip VPPA (Virtual Power Purchase Agreement)pentru aproximativ 78 MW de energie regenerabilă începând cu ianuarie 2022 
  • Energia va fi generată de parcul eolian TICO de 179,9 MW, situat în provincia spaniolă Zaragoza, iar Enel Green Power va fi „Green Enabler” pentru Novartis, sprijinind compania în eforturile sale pentru sustenabilitatea ecologică.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, și Novartis, compania mondială de medicamente, au semnat un acord de tip VPPA (Virtual Power Purchase Agreement)  pentru energie din surse 100% regenerabile, pe o durată de 10 ani, pentru 78 MW de energie verde. Acest VPPA pan-european va începe în ianuarie 2022 și va ajuta Novartis să își atingă ținta de a folosi 100% energie electrică regenerabilă și cea legată de neutralitatea carbonului în toate operațiunile sale din Europa, până în 2025.

Energia din acest VPPA va fi generată de parcul eolian TICO de 179,9 MW, situat în provincia spaniolă Zaragoza, care va deveni operațional la începutul anului 2022. Prin acest acord, energia regenerabilă furnizată către Novartis va duce la evitarea emisiei anuale a  aproximativ 96.400 de tone de CO2 în atmosferă.

 

„Novartis este o companie de top în ceea ce privește mediul și sustenabilitatea. Noi, cei de la Enel Green Power, suntem mândri să fim un partener strategic în eforturile Novartis de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, în ceea ce privește operațiunile și lanțul de distribuție al companiei", a declarat Javier Vaquerizo, Head of Global Commercial Office, Enel Green Power. „Prin acest acord, Novartis arată avantajele pe care VPPA-urile pan-europene le pot oferi companiilor angajate în lupta împotriva schimbărilor climatice de pe continent.”

 

„La Novartis, sustenabilitatea mediului este aliniată scopului nostru de a reimagina medicina pentru a îmbunătăți și prelungi viața oamenilor”, a declarat Montse Montaner, Chief Sustainability Officer la Novartis. „Eficiența energetică și soluțiile de energie regenerabilă sunt piloni ai strategiei noastre de reducere a emisiilor de carbon. Suntem mândri să avem Enel Green Power precum și alți parteneri alături, în demersul nostru legat de sustenabilitatea mediului."

 

Acest acord face parte din angajamentul Novartis legat de sustenabilitatea mediului, contribuind la creșterea rezistenței energetice și climatice a companiei. Compania își propune să stimuleze sustenabilitatea prin operațiunile sale, precum și pe cele ale furnizorilor săi, și a stabilit obiective ambițioase pentru a minimiza impactul său asupra climei, deșeurilor și apei. Novartis se angajează să utilizeze eficient resursele și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, cu impact asupra climei.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este compania dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW într-un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală și hidro, fiind în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie din surse regenerabile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related