Rubrică nouă, marca Digi FM: Orașul Fericit, cu Doru Oprișan

Rubrică nouă, marca Digi FM: Orașul Fericit, cu Doru Oprișan

DigiFM anunță o nouă rubrică on-air: Orașul Fericit, prezentată de Doru Oprișan, în fiecare marți și joi, de la 15:35. Deoarece este necesar să fim fericiți unde locuim, scopul rubricii este acela de a aduce în discuție problemele și, prin internediul specialiștilor invitați să ia cuvântul să fie prezentate soluțiile posibile. Totul pentru ca spațiul în care trăim să fie plăcut, dar și funcțional și să favorizeze conexiuni sociale de calitate.
Numele rubricii este inspirat din cartea „Happy City: Transforming our lives through urban design”, a lui Charles Mongomery. Marile orașe din Vestul Europei au dovedit că, prin schimbări ale spațiului public, se poate influența fericirea oamenilor. De asemenea, prin modificări ale traficului, prin spații verzi, prin proiectarea diferită a cartierelor de locuințe, prin crearea de spații publice pietonale atrăgătoare, oamenii devin mai fericiți.

 

„Am observat că, în ultimii ani, aglomerația urbană numită București mi-a afectat negativ starea de spirit. Înghesuială, poluare, șiruri nesfârșite de mașini, agresivitate, problemele pe care le știm cu toții. Doar că îmi era din ce în ce mai greu să le ignor. Și am constatat, în paralel, că în alte orașe, din alte țări, nu e așa. Există și orașe care îți dau o stare de bine. Care e misterul? Pe măsură ce încercam să îmi dau seama din observații proprii, am început să și citesc destul de mult pe tema asta. Și legăturile sunt destul de simple, de fapt. La fel și soluțiile. Soluțiile punctuale pentru a îmbunătăți toate aceste elemente există deja, au fost găsite și aplicate în alte țări, rămâne să le copiem și noi. Dar ca să facem asta trebuie să le aflăm și să ne imaginăm că ar putea funcționa și aici. De aici a plecat ideea rubricii Orașul Fericit.”, a povestit Doru Oprișan, realizatorul rubricii.

În echipa Digi FM, Doru Oprișan este vocea după-amiezilor. El face cu succes legătura dintre programul lui Adrian Cojocaru, „Omul Potrivit”, și Lucian Mîndruță. Doru aduce orele care-și propun să ofere deconectarea zilnică. Muzică, știri, dar și informații utile, ieșite din sfera breaking news-ului zilnic. Doru mai are o pasiune căreia i-a dedicat foarte mult timp în ultimii ani: fotografia. Un dedicat călător, el a trecut prin lentila aparatului foto o bună parte din lumea pe care a vizitat-o. Așa a și descoperit rețetele unui trai, chiar și urban, fericit.

La Digi FM Doru Oprișan poate fi ascultat în fiecare zi, de luni până vineri, între 14:00 și 18:00, iar marțea și joia, de la 15:35, și în rubrica „Orașul Fericit”.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related