Ministrul Culturii susține importanța educației timpurii și citește copiilor din grădinițe din Suceava, în cadrul programului național Citește-mi 100 de povești! al Asociației OvidiuRo

Ministrul Culturii susține importanța educației timpurii și citește copiilor din grădinițe din Suceava, în cadrul programului național Citește-mi 100 de povești! al Asociației OvidiuRo

Asociația OvidiuRo a organizat astăzi, în cadrul programului național Citește-mi 100 de povești!, pentru a sărbători Ziua Internațională a Pământului, o sesiune de lectură în Școala Gimnazială Valea Moldovei, din județul Suceava. Invitatul special a fost Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, care a citit copiilor o poveste despre specii de animale pe cale de dispariție. Copiii au aflat astfel despre zece animale pe cale de dispariție și despre importanța protejării mediului.

Aflat sub egida proiectului „România Educată” al Administrației Prezidențiale și derulat în parteneriat cu Ministerul Culturii și cu Ministerul Educației, programul național Citește-mi 100 de povești! are ca scop încurajarea lecturii cu și pentru copii, în grădinițe și în familie. 

 

Copiii sunt viitorul oricărei națiuni, iar educația timpurie este cea mai eficientă investiție. Lectura în rândul copiilor de grădiniță, adaptată acestei vârste, îi ajută să își dezvolte atenția, vocabularul, imaginația și motivația pentru învățare. Mulțumim Ministrului Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, pentru implicarea în programul Asociației OvidiuRo și pentru vizita în județul Suceava și sperăm ca sprijinul său să fie o sursă de inspirație pentru alți reprezentanți oficiali din țara noastră, de la toate nivelurile”, spune Maria Gheorghiu, Președintele Asociației OvidiuRo.

 

Să citesc acestor copii minunați a fost o ocazie bună de a intra în lumea fascinantă a poveștilor și să iau parte la un proiect care îi va ajuta să își dezvolte competențele de învățare. Citește-mi 100 de povești! este un proiect național care demonstrează încă o dată că Educația și Cultura sunt complementare în procesul de formare a copiilor. Mulțumesc organizatorilor și doamnei directoare a școlii, doamna Elena Geamăn. Doresc succes tuturor educatorilor, învățătorilor și profesorilor care au avut un an dificil, cu provocările pandemiei, și care s-au adaptat astfel încât copiii să nu întrerupă procesul de învățare”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

 

În următorii cinci ani, Asociația OvidiuRo își propune să transforme toate grădinițele publice din România în grădinițe-bibliotecă. Toți copiii din grădinițele înscrise în program vor primi cărți atent selecționate și potrivite vârstei lor și vor participa la sesiuni de lectură săptămânale, organizate de educatori. Aceștia, la rândul lor, vor participa la sesiuni de formare centrate pe literație, iar grădinițele vor fi dotate cu un important fond de carte. 

Reprezentanții Asociației OvidiuRo s-au întâlnit, în acest context, și cu domnul Gheorghe Flutur, Președinte al Consiliului Județean Suceava, precum și cu directorul Bibliotecii Bucovinei, domnul Gheorghe Gabriel Cărăbuș, pentru a identifica împreună cele mai eficiente metode de a încuraja lectura. 

  „Nu este nimic prea mult atunci când vine vorba despre educație, este de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea ne bucurăm să sprijinim și să devenim un partener de nădejde al Asociației OvidiuRo, încurajând lectura în grădinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava”, a declarat domnul Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava.

 

Parteneriatul dintre Asociația OvidiuRo, profesorii de învățământ preșcolar, bibliotecarii și Inspectoratul Școlar Județean Suceava este unul devenit tradițional și a început în anul 2016, odată cu aprobarea legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate. 

În intervalul 2016 - 2021, copiii din grădinițele din Suceava (Rădășeni, Fălticeni, Bosanci, Adâncata, Preutești, Liteni, Poiana Stampei, Câmpulung Moldovenesc, Lămășeni, Pătrăuți, Șaru Dornei, Păltinoasa, Voitinel sau Rădăuți) au participat în diverse programe educaționale inițiate de OvidiuRo, cum ar fi Caravanele de lectură, Atelierele de Vară Șotron, Punguța cu două cărți sau Povești sub lupă. În 2020, numeroase familii defavorizate din Suceava au beneficiat și de pachete umanitare, care să le ajute să depășească mai ușor  situația creată de pandemia de Covid-19.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Campanii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related