Inovație în domeniul consultanței imobiliare: Colliers testează primul robot software din real estate, bazat pe inteligență artificială și tehnologii UiPath, pentru automatizarea serviciilor de Property Management

Inovație în domeniul consultanței imobiliare: Colliers testează primul robot software din real estate, bazat pe inteligență artificială și tehnologii UiPath, pentru automatizarea serviciilor de Property Management
Gabriel Blanita, Colliers/ Stefania Baldovinescu, Colliers

Colliers inovează domeniul consultanței imobiliare și mizează pe tehnologii avansate de inteligență artificială și machine learning pentru digitalizarea și eficientizarea operațiunilor. Compania testează primul robot software inteligent dedicat industriei imobiliare din România, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, lider global în automatizare și robotizare software. Astfel, Colliers urmărește să elimine activități repetitive din activitatea diviziei de Property Management, sprijinind echipa să se concentreze pe activități mai relevante și să dezvolte noi abilități pentru servicii cu mai multă valoare pentru clienți.

Robotul software inteligent va digitaliza și eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietățile administrate de Colliers, fiind o premieră în industrie, iar obiectivul este să emită cel puțin 70% dintre facturile de servicii și chirii în următoarele 6 luni. Cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura că facturile sunt corecte și trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activitățile repetitive și riscul de eroare. Noua soluție bazată pe inteligență artificială și tehnologie RPA de la UiPath face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient și inovator departament de Property Management din piața de consultanță imobiliară din România.

Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de peste jumătate de milion de metri pătrați de spații de birouri și industriale în Capitală și în țară, la 10 ani de la înființare. În tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanță pentru administrarea proprietății pentru încă 700.000 de metri pătrați.

 

„Am început businessul de Property Management în România în urmă cu 10 ani și am investit mereu în inovație și în cele mai noi tehnologii pentru a susține echipa să livreze cele mai bune servicii clienților și să aibă mai mult timp pentru activități cu valoare adăugată mai mare. Activitatea noastră este o combinație unică de interacțiune umană în relațiile cu clienții pe de o parte și de operațiuni de rutină și optimizare pe cealaltă parte. Ne bucurăm că vom avea primul nostru „coleg” dotat cu inteligență artificială, care va elimina o mare parte din operațiunile de rutină și ne va permite să ne concentrăm mai bine pe interacțiunea cu clienții”, explică Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

 

Începând cu un hackathon organizat în 2019, Colliers a inițiat și susținut soluții bazate pe inteligența artificială pentru a transforma consultanța imobiliară din România, fiind un pionier în acest domeniu. În 2019, compania a susținut în premieră dezvoltarea unor astfel de soluții, iar acum continuă cu primul robot bazat pe inteligență artificială și tehnologii de Robotic Process Automation pentru zona de Property Management.

 

„Inovația a fost mereu o prioritate pentru noi, iar în ultimii ani ecosistemul de tehnologie din România a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Căutăm să dezvoltăm parteneriate cu aceste companii și urmărim în special soluții bazate pe inteligență artificială pe care să le integrăm în modul în care facem consultanță imobiliară în România. Astăzi marcăm o nouă etapă cu primul robot din zona de Property Management și vom continua să inovăm și în alte arii din business. Suntem abia la începutul unui lung proces de digitalizare și eficientizare, bazat pe inteligență artificială”, completează Gabriel Blăniță, Associate Director în cadrul Colliers Valuation and Advisory.

 

Din cei peste jumătate de milion de metri pătrați de spații de birouri și industriale pe care divizia de Property Management a Colliers îi gestionează în prezent, 345.000 de metri pătrați sunt în București și alți 187.000 de metri pătrați în țară. Din portofoliul total administrat în prezent, 390.000 de metri pătrați închiriabili sunt în proiecte de birouri, iar 140.000 de metri pătrați în proiecte industriale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related