Arçelik emite primele obligațiuni verzi ale unei companii din Turcia pe piețele internaționale

Arçelik emite primele obligațiuni verzi ale unei companii din Turcia pe piețele internaționale

Obligațiunile verzi sunt menite să transforme proiectele verzi eligibile Arçelik și să crească performanțele ESG.

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a anunțat emisiunea de obligațiuni verzi, o premieră pe piețele internaționale din partea unei companii industriale din Turcia.

Arçelik a mandatat J.P. Morgan Securities plc, Merrill Lynch International și MUFG Securities EMEA plc să se ocupe de ofertarea obligațiunilor listate pe Euronext Dublin Stock Exchange. Obligațiunile verzi emise pe 27 mai 2021 cu o valoare nominală de 350 milioane de euro au o maturitate de cinci ani și scadența la 27 mai 2026. Obligațiunile au fost valorizate la 3%, cu o rată anuală a dobânzii de 3% (cupon rate).

Arçelik își propune să utilizeze obligațiunile pentru finanțarea proiectelor sale verzi eligibile, inclusiv produse eficiente energetic și adaptate economiei circulare sau promovarea principiului eficienței energetice în procesul de producție. Fondurile vor merge, de asemenea, și către inițiativele companiei legate de tratarea apelor reziduale, managementul sustenabil al apei, prevenirea și controlul integrat al poluării, energie regenerabilă și clădiri verzi.

 

Suntem încântați să anunțăm emisiunea de obligațiuni verzi Arçelik. Acestea subliniază preocuparea noastră pentru implementarea criteriilor ESG (de mediu, sociale și de guvernanță corporativă) și ne ajută să punem sustenabilitatea în centrul afacerii, pentru a ne asigura că suntem aliniați în permanență viziunii noastre – Respectând lumea, respectați în lume. Succesul emisiunii de obligațiuni verzi demonstrează încrederea investitorilor în abilitatea Arçelik de a implementa proiecte ESG.

Obligațiunile sunt un instrument pentru a ne diversifica opțiunile de finanțare prin intermediul unui mecanism cu o creștere rapidă, care ne oferă acces la o bază mai largă de investitori pe termen lung și investitori în proiecte verzi. De asemenea, acestea subliniază angajamentul nostru pentru mediu și sustenabilitate și ne permit să fim în continuare lideri la acest capitol în industrie”, a declarat Polat Şen, Chief Financial Officer Arçelik.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related