O abordare științifică a nutriției dedicate cățeilor

O abordare științifică a nutriției dedicate cățeilor

Știați că mâncarea afectează sănătatea și bunăstarea câinilor la fel de mult ca și în cazul nostru?!? Mai mult decât atât, cel mai bun prieten al omului nu poate vorbi și nu ne poate comunica cu exactitate ce este bine pentru el și probabil că nici nu îi pasă ce nu ar trebui să mănânce. Depinde de stăpân să aleagă cea mai bună mâncare și să aibă grijă de dimensiunea corectă a porției. Dar cum se face? Ce tip de mâncare sau ce marcă să alegi? Și pe al cui sfat să ne bazăm atunci când există atât de multe opinii diferite în jurul nostru? Și cum rămâne cu diversele mituri care se referă la alimentația câinilor?

Datorită celor mai recente cercetări, acum este posibil să producem o dietă echilibrată și variată care să ofere fiecărui câine ce este mai bun pentru el. Aceste date și abordarea unică a celui mai mare centru științific din lume, Waltham Petcare Science Institute, fac parte din descoperirile care caută să îmbunătățească viața animalelor de companie.

„Ești ceea ce mănânci” este valabil și în cazul patrupezilor preferați

Relația dintre nutriție și sănătate în cazul animalelor ar putea fi contestată, dar este surprinzător de comun să întâlnești „câini pe post de aspiratoare”; și anume câinii care sunt hrăniți cu resturi de la masa stăpânilor lor. Însă dietele oamenilor sunt de obicei prea sărate, picante și, în general, dezechilibrate pentru câini. Chiar și ceea ce poate fi bun pentru oameni în cele mai multe cazuri nu este bun pentru câini. Sistemul lor digestiv și întregul corp sunt foarte diferite de cele ale oamenilor, așa că au alte nevoi. În plus, depinde și de rasa câinelui, ce vârstă are și în ce stare se află. Un puiuț de cățel va mânca ceva diferit față de un câine adult.

Puii cresc foarte repede, indiferent de dimensiunea la care se vor opri în cele din urmă. Trecerea timpurie la hrana pentru adulți poate încetini dezvoltarea unui cățel și poate lăsa efecte pe termen lung. Cățelul are nevoie de un raport diferit de nutrienți specifici, cum ar fi: proteine, grăsimi, minerale, vitamine si carbohidrati. La urma urmei, avem acest lucru în comun cu câinii. Chiar și copiii mănâncă diferit de adulți și au nevoie de o dietă specială pentru o dezvoltare adecvată. Atunci când cunoști greutatea ideală a câinelui tău ca adult, te poți folosi de această informație ca punct de referință pentru a urmări pas cu pas dezvoltarea sănătoasă a câinelui tău. Medicul veterinar te poate sfătui în acest sens, dar pentru o imagine de ansamblu, poți utiliza Diagramele de creștere a cățelului WALTHAM™ create la Institutul Științific Waltham, care se concentrează pe sănătatea animalelor de companie. Diagramele, care pot fi descărcate online în format PDF, au fost create folosind date de la zeci de mii de căței sănătoși. Prin urmare, oferă date foarte precise. Poți compara apoi diagramele cu modul în care se dezvoltă câinele tău și te poți consulta cu medicul veterinar dacă există discrepanțe. Acest lucru poate ajuta la o identificare mai ușoară a posibilelor probleme și a cauzelor acestora.

Tendințe gastro la câini

Nici măcar lumea câinilor nu este imună la diverse inovații și tendințe. Principala provocare este cum să ții pasul cu totul. Din nou, putem folosi dieta umană ca o comparație și dacă ar fi să respectăm toate sfaturile garantate, probabil că nu am face altceva decât să gătim, să facem cumpărături, să facem sport și să mâncăm. Cea mai populară înclinație acum este spre simplitate. Atât în ceea ce privește design-ul interior, cât și în alimentație. Când vine vorba de câini, una dintre cele mai populare tendințe din ultimul timp care anunță revenirea la naturalețe se numește barfing. Ideea este să ne apropiem cât mai mult posibil de o dietă naturală asemănătoare celor din sălbăticie. Sună simplu, însă întâmpină multe probleme la prima vedere. În primul rând, câinele nu este un animal sălbatic, ci un animal crescut de om care este obișnuit să trăiască alături de el. Ca să nu mai vorbim de riscurile de îmbolnăvire pe care le presupune în general consumul de carne crudă.

Marea provocare a barfului și a gătitului acasă pentru câini, în general, este compoziția adecvată a hranei, astfel încât să conțină toți nutrienții importanți și proporțiile potrivite. Acesta reprezintă primul blocaj, deoarece pentru majoritatea proprietarilor de câini crearea unui raport precis echilibrat și adaptat câinelui este o problemă dificil de rezolvat și poate chiar inutilă atunci când există o mulțime de alimente disponibile care sunt ușor de dozat și au o compoziție echilibrată, indiferent de vârsta sau de statura câinelui. Poți alege dintr-o gamă variată de produse, de la bobițe, pliculețe cu mâncare umedă, până la produse speciale pentru îngrijirea dentară.

Hrana este o știință

Dezvoltarea hranei pentru animale de companie se realizează în laboratoare și instituții specializate precum Waltham menționată anterior, ale cărui studii arată că pisicile și câinii au nevoie de aproximativ 40 de nutrienți esențiali, dintre care fiecare trebuie să fie în cantitatea și forma corespunzătoare. Procedurile științifice sunt aplicate în toate etapele producției hranei potrivite. De la aprovizionarea cu materii prime, la prepararea amestecurilor de vitamine și minerale și determinarea cea mai precisă a cantității zilnice recomandate pentru un anumit animal și starea acestuia. Dar implicarea oamenilor de știință este o poveste fără sfârșit. Și este corect să spunem că nu există o rețetă perfectă. Totul se poate îmbunătăți și chiar și cea mai bună rețetă are nevoie de supraveghere științifică pentru a-și menține calitatea. Acest lucru este demonstrat prin utilizarea unor anumite ingrediente și substanțe. Toate materiile prime variază în mod natural în funcție de furnizor, de perioada anului și așa mai departe. De aceea este necesar un fundament științific puternic.

Covid și animalele de companie

Epidemia de coronavirus a însemnat izolare pentru cei mai mulți dintre noi, ceea ce a dus la un interes sporit pentru câinii de companie. Din păcate, mulți proprietari au renunțat rapid la câinii lor, iar acest lucru a dus la creșterea numărului de animale abandonate. Să iei un câine sau alt animal de companie este o idee grozavă, dar gândește-te bine înainte de a o face. De exemplu, stilul tău de viață diferă în timpul unei perioade de restricții legate de criza covid față de viața de zi cu zi. Va fi aceasta o schimbare majoră pentru coabitarea cu animalul tău de companie? Câinii pot fi afectați negativ de separarea bruscă atunci când te întorci la un birou care nu este prietenos cu câinii după o perioadă lungă de muncă de acasă.

Numeroase studii au confirmat ceea ce probabil nu este o surpriză pentru majoritatea dintre noi: compania animalelor este benefică pentru sănătatea mentală și fizică. Animalele de companie nu sunt doar o distragere a atenției de la singurătate, ci pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții.

6 motive pentru care să îți iei un câine:

  1. Câinele reduce riscul de boli cardiovasculare și îmbunătățește sănătatea generală a inimii.
  2. Un animal de companie îi ajută pe copii să gestioneze stresul și este un sistem de sprijin pentru ei. De asemenea, poate avea un efect pozitiv asupra stimei de sine a copiilor și asupra înțelegerii responsabilității.
  3. Câinii promovează bunăstarea mentală și ajută la prevenirea sentimentelor de singurătate.
  4. Proprietarii mai în vârstă de câini sunt mai capabili să mențină atenția, să învețe mai bine și să își amintească mai multe detalii decât seniorii care nu au un animal de companie.
  5. Terapia prin intermediul câinilor ajută și în timpul recuperării după intervenții chirurgicale sau răni și reduce nevoia de medicamente pentru durere.
  6. Animalele de companie ajută la gestionarea mai bunăă a stresului și au un efect pozitiv asupra ritmului cardiac și tensiunii arteriale.

Un câine este o mare bucurie, dar și o mare responsabilitate. În vremurile covid, există un risc deosebit de anxietate de separare în rândul câinilor. Pentru a reduce acest risc, menține un regim constant, însă obișnuiește câinele să petreacă timp și separat. Joacă-te cu câinele tău în mod regulat, fă sport cu el și oferă-i multă activitate. Observă comportamentul câinelui și, dacă apare anxietatea, ajustează-ți abordarea în consecință. Ori de câte ori ceva nu este în regulă, cere sfatul unui medic veterinar.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded