Ursus Breweries a aderat la primele standarde globale de influencer marketing pentru produsele cu alcool

Ursus Breweries a aderat la primele standarde globale de influencer marketing pentru produsele cu alcool

Ursus Breweries a aderat la primele standarde globale pentru influencer marketing, lansate de organizația IARD - International Alliance for Responsible Drinking, care își propun să prevină promovarea produselor cu alcool către minori în mediul online.

Compania Asahi Group Holdings, din care face parte Ursus Breweries, este membră a International Alliance for Responsible Drinking, organizație ce promovează măsuri clare de protecție împotriva consumului dăunător de alcool. Pentru a susține brandurile, companiile producătoare, industria de comunicare și influencerii să utilizeze cele mai bune practici, a fost creat un set de instrumente și măsuri pentru prevenirea promovării online a produselor cu alcool, în rândul minorilor. Aceste standarde, primele de acest fel pentru orice industrie, subliniază importanța transparenței și oferă recomandări clare cu privire la marketingul responsabil al produselor cu alcool.

„Informarea corectă și prevenirea consumului dăunător de alcool reprezintă priorități de lungă durată pentru Ursus Breweries. Împreună cu IARD susținem prima inițiativă internațională de stabilire a standardelor pentru promovarea online prin intermediul influencerilor.

Avem nevoie de colaborare pentru un rezultat constructiv, de aceea aplicăm aceste principii împreună cu partenerii locali, oferind mai multă transparență și instrumentele corecte pentru creatorii de conținut. Ceea ce urmărim este ca prin popularizarea acestor principii și prin evoluția practicilor de marketing etic deja existente, comunicarea despre alcool să fie responsabilă și să nu ajungă la minori”, a declarat Robert Uzună, Vicepreședinte Corporate Affairs, Ursus Breweries.

Pentru a limita transmiterea de conținut care promovează consumul de alcool în rândul minorilor, IARD a publicat „The Influencer Guiding Principles” – un set de cinci măsuri specifice de protecție, care vizează modalitatea de selecție a influencerilor, engagement și monitorizare a postărilor. Acestea se aplică oricărui conținut realizat de influencerii care colaborează cu producătorii de băuturi alcoolice. 

Mai mult, în baza acestui angajament comun, colaborarea membrilor IARD și a agențiilor partenere cu influencerii va presupune respectarea acestor standarde. Un accent important este pus pe transparență, astfel încât să fie evident că postările și materialele de comunicare sunt realizate în scop de marketing, cu respectarea reglementărilor legale naționale și promovarea înțelegerii consumului responsabil.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, Viper Hard Seltzer, St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Din 2017, Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.  

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related