Cargus a inaugurat nouă depozite noi în 2021. Compania a investit peste 2 milioane de euro în centrele logistice și estimează o creștere de 30% a volumelor în 2022

Cargus a inaugurat nouă depozite noi în 2021. Compania a investit peste 2 milioane de euro în centrele logistice și estimează o creștere de 30% a volumelor în 2022
  • Cargus a deschis anul acesta nouă depozite logistice noi, moderne, amplasate în zone geografice strategice pentru industria de curierat: Brașov, Buzău, Miercurea Ciuc, Zalău, Cluj, Pitești, Târgoviște, Alba-Iulia și Vaslui (deschis în 2018, dar modernizat în 2021);
  • Depozitul de la Brașov – HUB național și bază locală Cargus, utilat cu o linie automată de sortare a coletelor – a generat triplarea capacității operaționale pentru zona deservită;
  • Datorită investițiilor realizate, Cargus asigură cea mai bună rată de livrare de pe piața de curierat din România: 92% din totalul pachetelor ajung la destinatari în 24 de ore de la recepționare.

Parte din strategia companiei de a îmbunătăți experiența clienților săi, Cargus a deschis anul acesta 9 depozite logistice, dotate cu sisteme de sortare moderne. Amplasarea noilor depozite: la Brașov, Buzău, Miercurea Ciuc, Zalău, Cluj, Pitești, Târgoviște, Alba-Iulia și Vaslui, asigură un tranzit mai rapid între destinații.

Dotarea depozitelor cu sisteme de sortare semiautomate asigură dublarea capacității operaționale. Investiția realizată la depozitul din Brașov, dotat cu un sistem automat de sortare, a generat chiar triplarea capacității operaționale pentru zona deservită. Depozitul din Vaslui a fost deschis în 2018 și modernizat în 2021, cel din Brașov reprezintă un adevărat HUB logistic, iar cel din Pitești are printre cele mai extinse suprafețe operaționale din România.

„Toate eforturile depuse pentru dezvoltarea capacității logistice și pentru îmbunătățirea experienței clienților noștri ne permit să asigurăm cea mai bună rată de livrare de pe piața din România - 92% din totalul livrărilor ajung la destinatarii lor în ziua următoare preluării. Un bun exemplu al acestor eforturi este chiar depozitul nostru de la Brașov, unde Cargus a investit în jur de 2 milioane de Euro, din 2018 până în prezent, în dotarea cu echipamente specifice și dezvoltarea acestui centru logistic. În plus, ne-am propus ca anul viitor să menținem rata de livrare, în timp ce estimăm o creștere de 30% a volumelor”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

Cu o suprafață totală de 10.500 de metri pătrați, depozitul Cargus din Brașov, prevăzut cu 13 rampe pentru camioane, 32 de porți industriale și o linie automată de sortare, funcționează, atât ca bază locală pentru județul Brașov, cât și ca HUB regional, asigurând un tranzit zilnic de până la 90.000 de colete și o conectare rapidă (peste noapte) între stații. Împreună cu semiHUB-urile de la Sibiu și Bacău, depozitul din Brașov permite tranzitul în 24 de ore între toate destinațiile de origine – inclusiv în perioadele de vârf, în care volumele înregistrează creșteri semnificative.

Depozitul de la Buzău a fost deschis în luna mai și are o suprafață operațională de 1.385 metri pătrați, la care se adaugă spațiul de 280 metri pătrați dedicat birourilor. Datorită rampelor și porților de tip drive-in, depozitul are un model cross-docking, care permite procesarea unei game largi de greutăți și volume, precum și descărcarea și încărcarea mai rapidă a vehiculelor. Astfel, Cargus oferă atât curierilor, cât și clienților o calitate ridicată a serviciilor, ca urmare a performanței de timp îmbunătățite și a opțiunilor flexibile de intrare și ieșire pe rute ale curierilor. Rezultatul final constă în livrări calitative și rapide. Investiția în depozitul Cargus Buzău se ridică la 500.000 de euro. Aici este deschis și un punct Ship&Go.

Depozitul Cargus Pitești este amplasat pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, cu o zonă de depozit de 3.000 de metri pătrați 12.000 de metri pătrați sunt rezervați pentru parcare și platforme exterioare, iar 200 de metri pătrați sunt alocați spațiului pentru birouri. Este dotat cu o rampă acoperită pentru 4 TIR-uri, mai mult de 100 de locuri de parcare acoperite, 8 porți industriale și un punct Ship&Go.

Pentru 2022, Cargus se pregătește să investească în alte 16 depozite. 10 dintre acestea reprezintă investiții de relocare și modernizare, iar 6 dintre ele vor fi cu totul noi.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related