Casta a ofertat proprietăți în valoare de peste 70 de milioane de euro și a investit peste 3,3 milioane de euro în achiziția de apartamente în București în 2021

Casta a ofertat proprietăți în valoare de peste 70 de milioane de euro și a investit peste 3,3 milioane de euro în achiziția de apartamente în București în 2021

Peste 4.000 de proprietari au cerut ofertă instant prin serviciul InstaBuy, de patru ori mai mulți decât în 2020.

Al doilea an pandemic a adus o creștere de aproape patru ori a serviciului online inovator InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente de la proprietari, cu plata cash. 65% dintre cererile celor peste 4.000 de proprietari de apartamente din București care au solicitat anul acesta vânzarea imobilului prin InstaBuy au fost validate, iar peste 25% au primit oferte ferme pentru achiziția lor directă de către Casta, parte din grupul Neogen. În total, Casta a ofertat apartamente în valoare de peste 70 de milioane de euro în 2021 și a investit peste 3,3 milioane de euro în apartamentele pentru care proprietarii au acceptat oferta, cu o valoare medie de aproximativ 66.000 euro pentru un apartament.

Cu InstaBuy, proprietarii au la îndemână o soluție rapidă, sigură și confortabilă de a-și vinde imobilul într-un timp record, de 10 zile, pe baza unei evaluări corecte în raport cu ofertele existente în piață și pe baza unor criterii prestabilite. Pentru a beneficia de soluția InstaBuy, proprietarii trebuie să solicite o ofertă pe platforma Casta, oferind, responsabil, toate detaliile apartamentului. În 1,5 zile primesc o ofertă fermă, cu plata cash, pentru imobil, simplu și transparent, și au garanția că pot încheia tranzacția într-un timp foarte scurt, fără bătăi de cap cu vizionări și negocieri directe cu alți potențiali cumpărători. Ulterior, proprietarii pot decide în termen de 10 zile de la primire ofertei dacă acceptă sau nu oferta de cumpărare Casta.

„Serviciul InstaBuy, un concept inovator și încă nou pe piața din România, a avut o creștere accelerată în 2021 și vedem tot mai mulți proprietari interesați să-și vândă locuința cât mai simplu și rapid, la un preț corect în raport cu piața. Soluția este accesibilă proprietarilor de garsoniere și apartamente din București și vizează inclusiv imobilele care sunt ipotecate la bancă, însă planurile noastre pentru 2022 vizează extinderea și în alte orașe mari din țară, precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta

Aproape 60% dintre solicitările analizate și validate în 2021 de către Casta prin serviciul InstaBuy au fost pentru apartamente din Sectoarele 2, 3 și 6. Cele mai multe dintre proprietățile ofertate sunt apartamente cu două camere (46%), urmate de apartamentele cu trei camere (32%), garsoniere (13%) și apartamentele cu patru camere (9%). Valoarea medie a ofertelor a depășit 66.000 euro, în linie cu prețurile medii de tranzacționare raportate anul acesta în București.

Casta a înjumătățit în ultimul an timpul de ofertare pentru apartamente prin InstaBuy și a simplificat procesul pentru proprietarii de apartamente. Evaluarea unui imobil se face intern de către Casta, cu ajutorul unei echipe experimentate în domeniu și folosind un sistem integrat de evaluare a proprietăților care analizează atât aspecte care țin de apartamentul evaluat, cât și de condițiile de piață și ofertele similare. Ulterior, informațiile introduse în anunțul de vânzare, care au stat la baza emiterii ofertei, sunt verificate în cadrul unei vizite, urmată de o evaluare juridică pentru confirmarea tranzacției. Vânzarea efectivă a unui apartament se poate face, în condiții normale, în cel mult 3 zile de la obținerea acordului juridic.

Platforma Casta oferă proprietarilor de imobile o gamă completă de servicii, de la postarea anunțurilor de vânzare și până la vânzarea instant prin serviciul iBuyer, precum și soluții pentru cumpărători. În viitor, compania vizează adăugarea de noi produse în platformă pentru a răspunde cât mai bine nevoilor vânzătorilor.

Casta este un proptech care a revoluționat procesul de vânzare a apartamentelor prin introducerea pe piața imobiliară din România a modelului „iBuying”. Compania folosește date și instrumente tehnologice avansate, cum sunt algoritmii cu regresie multiplă și inteligența artificială, pentru a face oferte de cumpărare rapide, reducând substanțial timpul necesar pentru a vinde un apartament. Casta face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, care a investit în câteva dintre cele mai de succes platforme din România, printre care și BestJobs sau Vivre.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related