Peste 16.000 de puieți au fost plantați în județul Ilfov, la inițiativa Nordis Group, pe un teren aflat în proprietatea dezvoltatorului

Peste 16.000 de puieți au fost plantați în județul Ilfov, la inițiativa Nordis Group, pe un teren aflat în proprietatea dezvoltatorului

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, a achiziționat un teren de 2,53 hectare pe raza orașului Pantelimon, județul Ilfov. Terenul a fost plantat, cu sprijinul tehnic al reprezentanților Ocolului Silvic Brănești și al echipei Nordis, cu peste 16.000 de puieți de stejar și alte specii de arbori  forestieri, adaptați pentru condițiile climatice din zonă.

Inițiativa Nordis Group de a planta puieți forestieri este o continuare firească a acțiunilor de responsabilitate socială desfășurate în mod constant de către dezvoltator. Terenul achiziționat de Nordis este situat în județul Ilfov, aproape de cordonul de pădure existent deja în jurul Bucureștiului, ce provine din foștii Codrii ai Vlăsiei care se întindeau de la Comana în sud, Brănești la est, Snagov la nord și Bolintin la vest. La maturitate, pădurea va crea o protecție solidă în fața emisiilor de carbon și va asigura un aer mai curat pentru locuitorii din București și Ilfov.

Misiunea Nordis Group este de a dezvolta ansambluri hoteliere și rezidențiale cu adevărat spectaculoase în cele mai apreciate zone turistice ale țării, respectând totodată mediul înconjurător. Toate proiectele Nordis beneficiază de pre-certificare GREEN HOMES, astfel că fiecare decizie referitoare la construcție și finisaje are la bază consumul redus de resurse și grija permanentă pentru natură.

La Nordis, tot ceea ce facem este gândit să reziste pe termen lung. De la ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, construite prin tehnici și materiale durabile – de exemplu 240 piloți forați pentru fiecare clădire Nordis Mamaia –, până la inițiative care vin în sprijinul naturii și clădesc o lume mai bună pentru generațiile viitoare. Faptul că ne-am adunat să plantăm puieți forestieri ce vor deveni în timp arbori falnici de stejar, tei și frasin, este încă o dovadă a implicării Nordis Group în crearea unui mediu sănătos și un viitor în care să avem încredere, noi și generațiile viitoare, un viitor pe care îl așteptăm cu nerăbdare”, a declarat Emanuel Poștoacă, Președinte și Fondator Nordis Group.

Acțiunea de împădurire recent încheiată este extrem de benefică pentru locuitorii din zonă. Județul Ilfov este deficitar în păduri, suprafața fondului forestier fiind sub media națională. Ne aflăm într-o zonă periurbană a municipiului București, unde pădurile au rol de protecție, respectiv păduri de recreere și agrement periurban pentru populația Bucureștiului. În această zonă, pădurile compacte creează un cordon în jurul Bucureștiului și a suburbiilor sale ce vor constitui viitoarea zonă metropolitană și își exercită rolul de fixare a carbonului și a noxelor din zonele industriale care înconjoară centura Bucureștiului”, a precizat Florian Băncilă, Șef Ocolul Silvic Brănești.

Nordis Group reprezintă un grup de firme fondat în România, cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea imobilelor și ansamblurilor premium. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related