Unicornul fintech Bitpanda investește 10 milioane de euro într-un nou Talent Hub în București

Unicornul fintech Bitpanda investește 10 milioane de euro într-un nou Talent Hub în București
Rareș Huțanu, Director of Engineering, Bitpanda
  • Bitpanda anunță deschiderea unui Talent Hub în București și își propune să angajeze peste 70 de specialiști IT până la finalul lui 2022.
  • Parte din echipa Bitpanda de peste 4 ani, Rareș Huțanu, Director of Engineering, este cel care va conduce noul Talent Hub.
  • Talent Hub-ul de la București arată angajamentul Bitpanda față de piața locală, compania fiind în căutare de programatori talentați pentru a construi tehnologii de ultimă generație.

Unicornul austriac fintech Bitpanda deschide un Talent Hub în București, condus de Rareș Hutanu în calitate de Director of Engineering. La doar 6 luni după ce a obținut o finanțare serie C de 263 milioane de dolari, Bitpanda își consolidează echipa de programatori cu obiectivul de a-și extinde echipa până la finalul anului 2022 la peste 70 de persoane.

“Ne propunem să dezvoltăm produse ce pot fi utilizate la nivel mondial, bazate pe tehnologii de ultimă generație, inovația fiind la baza a tot ceea ce facem. Pentru a ne păstra poziția este nevoie să gândim fără limite și să ne mișcăm rapid – fără să ne oprim vreodată din acest proces. Talent Hub-ul din București ne oferă posibilitatea să angajăm cei mai talentați programatori și astfel să modelăm viitorul sectorului financiar, împreună. Avem încredere că inovațiile revoluționare vor veni din Europa în viitor.”, a declarat Eric Demuth, Co-fondator & CEO Bitpanda.

Talent Hub-ul este situat în clădirea de birouri Unirii View, la doar câțiva pași de centrul Bucureștiului, iar deschiderea acestuia face parte din strategia Bitpanda de a atrage continuu cele mai bune talente din domeniul tech pentru a sprijini dezvoltarea companiei. Echipa locală va construi tehnologii de ultimă generație, cu accent pe creșterea platformei Bitpanda B2B2C White Label, și în același timp, va susține extinderea operațiunilor pentru a oferi o experiență integrată.

Rareș Huțanu este cel care va conduce Talent Hub-ul din București din poziția de Director of Engineering. Având peste 12 ani de experiență în software engineering, înainte de a se alătura Bitpanda în 2017, Rareș Huțanu a lucrat ca inginer software și consultant pentru mai multe companii și organizații, precum UNIDO (United Nations Industrial Development Organization).

“Sunt foarte încântat să mă întorc în România după mai bine de 10 ani pentru a pune bazele celui mai nou Talent Hub Bitpanda. Cred cu tărie că Bucureștiul are potențialul de deveni următorul hub emergent. Capitala a fost prima noastră opțiune pentru acest hub pentru că a ajuns să concentreze una dintre cele mai mari piețe de specialiști IT din Europa Centrală și de Est. Cred că acesta este poate cel mai bun moment pentru a te alătura echipei Bitpanda, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa. Îi așteptăm în echipa noastră pe toți specialiștii pasionați și care au o viziune comună cu a noastră, aceea de a avea un impact semnificativ în timp ce construim platforma de investiții lider în Europa și nu numai.”, a transmis Rareș Hutanu, Director of Engineering, Bitpanda România

În prezent, Bitpanda are disponibile următoarele poziții în Talent Hub-ul din București: Engineering Managers, Backend, Frontend, Native Mobile Developers (atât iOS, cât și Android), Quality Assurance Engineers, Technical Product Owners și Technical Recruiters.

Fintech-ul Bitpanda a fost fondat în 2014 de către Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer ca o companie de tranzacționare de criptomonede care își propune să modernizeze investițiile în era activelor digitale. De atunci, compania s-a transformat într-o platformă europeană de investiții ce oferă tuturor utilizatorilor libertatea și flexibilitatea de a investi în acțiuni, criptomonede sau metale prețioase (fără comisioane), pornind de la o investiție minimă de doar 1 euro.

Talent Hub-ul din București completează ecosistemul tehnologic în creștere al Bitpanda, ce cuprinde în prezent centre de dezvoltare și birouri în zece orașe din Europa, precum Viena, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Cracovia, Londra, Madrid, Milano și Dublin. Cu sediul central în Viena, Austria, Bitpanda are o echipă diversă de peste 600 de angajați de peste 50 de naționalități. În iulie 2021, Bitpanda și-a deschis primul hub de Cercetare și Dezvoltare Blockchain, al cărui activitate se concentrează pe unirea echipelor din Europa pentru a dezvolta tehnologie de ultimă oră bazată pe blockchain.

Fondată în 2014 în Viena, Austria, de către Eric Demuth, Paul Klanschek și Christian Trummer, Bitpanda înlătură barierele din calea investițiilor prin valorificarea puterii inovatoare a activelor digitale și a tehnologiei blockchain. Cu o echipă de peste 600 de angajați și peste 3 milioane de utilizatori, Bitpanda este una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa. Platforma ușor de utilizat oferă posibilitatea investitorilor, atât  începători, cât și experți, să investească în acțiuni, criptomonede și metale prețioase, în funcție de apetitul lor pentru risc și bugetul disponibil.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related