Ela Crăciun lansează o carte cu rețete avizate de pediatri și nutriționiști

Ela Crăciun lansează o carte cu rețete avizate de pediatri și nutriționiști

Ela Crăciun, unul dintre cei mai populari influenceri de parenting,  va lansa pe 2 aprilie 2022 cea de-a treia carte a sa, “365 de mese fără griji, 101 rețete ușoare pentru diversificare și copii mofturoși – avizate de nutriționist”. Lansarea va avea loc pe contul de Facebook al vedetei și are un concept inedit: părinții și specialiștii care au contribuit la realizarea cărții vor găti rețete din carte și le vor supune celui mai exigent public: copiii. Cartea este disponibilă pentru pe site-ul autoarei.

Ideea lansării subliniază conceptul cărții, de a găti ușor și sănătos, fără a obliga copiii să mănânce ceea ce nu le place. În “365 de mese fără griji”, cititorii vor găsi 101 rețete pentru diversificare și mesele principale ale zilei, create și testate de Ela împreună cu cei trei copii ai săi, Alex (16 ani), Alesia (10 ani) și Nicholas (3 ani). Rețetele sunt făcute pentru a fi ușor de preparat și sunt inspirate din bucătăria internațională, rețetele familiei sau idei de fast food reinterpretat . Toate cele 101 de rețete au fost validate de dr. Ruxandra Pleșea, medic diabetolog și un contributor permanent la proiectele editoriale ale Elei Crăciun.

Modalitatea unică de abordare a acestui proiect constă în explicațiile specialiștilor în ceea ce privește sănătatea familiei și deschiderea unui subiect tot mai actual: risipa alimentară.

"Ideea proiectului a pornit de la modul în care ne organizăm în familie mesele. În pandemie a trebuit să gătim foarte mult pentru mai mulți oameni, cu gusturi diferite. Copiii au fost, evident, prioritatea noastră și am știut că nu avem voie să ne abatem de la rutina alimentară cu care ei sunt obișnuiți. Pe măsură ce scriam pe blog și invitam specialiști să împărtășească cu publicul meu soluțiile lor, primeam și mai multe întrebări de la părinții care mă urmăresc. Cele 101 de rețete și sfaturile medicilor cu care am colaborat sunt răspunsul pentru cei care mă urmăresc și mi-au cerut sfatul", spune Ela Crăciun.

Departe de a fi un simplu rețetar, 365 de mese fără griji este un proiect amplu. Autoarea și-a propus să abordeze problemele de nutriție, încă de la diversificare până la construirea unui meniu săptămânal de mese. Cititorii vor descoperi capitole despre obiceiurile alimentare ale familiei dar și trucuri oferite de specialiști care le vor face viața mai ușoară.

Capitolele sunt structurate sub forma unor întrebări, pentru a se evidenția problemele concrete cu care se confruntă părinții. Multe dintre aceste întrebări sunt preluate de la persoanele care fac parte din comunitatea autoarei de pe Facebook și Instagram.

Temele propuse de Ela Crăciun în 365 de mese fără griji sunt:

  • Diversificarea - rețete și sfaturi utile.
  • Imunitatea - soluții pentru a-ți crește imunitatea cu ajutorul alimentelor sau suplimentelor alimentare
  • Psihologia mâncării

Primele obiceiuri alimentare sunt create de la câteva luni, când luăm contact cu primele alimente. Modul în care ne sunt introduse și prezentate ne va defini gusturile noastre de adulți. Mai mult, felul în care ne reportăm la dulciuri sau legume este dat de rutina familiei, de ceea ce am văzut că fac părinții noștri, de falsele recompense sau de proverbialele <<mănâncă tot>>. Acesta este motivul pentru care cartea prezintă și opinia unui psiholog. 90% din obiceiurile noastre, bune sau rele, au un substrat psihologic iar mâncarea nu face excepție”, este statement-ul pe care Ela a construit această carte.

Asemenea tuturor proiectelor sale editoriale, Ela a inclus sfaturile specialiștilor în nutriție, pediatrie și psihologie. La realizarea cărții au contribuit: dr. Cristina Mirică, medic pediatru în cadrul rețelei de clinici Regina Maria,  dr. Ruxandra Pleșea, medic diabetolog și specialist în nutriție în cadrul „Ponderas”, Irina Antonescu, medic pediatru în cadrul rețelei Regina Maria și doamna dr. psiholog Mariana Cosenco.

Proiectul este susținut de LIDL, partenerul principal în acest proiect, care a venit cu produse bio, legume și fructe proaspete, dar și recomandări pentru stoparea risipei alimentare. Partenerii care au susținut realizarea cărții sunt: Secom, Phillips și Lovela.

Gazda evenimentului de lansare, programat sâmbătă, 2 aprilie la ora 12.00, este atelierul Studio de Gătit, locul în care invitații Elei vor testa rețetele din carte sub supravegherea Ruxandrei Pleșea.

Ela Crăciun este blogger de pareting, realizator TV și autorul a două cărți de succes pentru părinți "9 luni fără griji, 101 întrebări despre sarcină, cu răspunsuri de la specialiști" și "12 luni fără griji, 101 întrebări despre primul an de viață al bebelușului, cu răspunsuri de la specialiști". Prima carte a seriei de 101 întrebări a fost desemnată "Cea mai de succes carte despre sarcină lansată de o vedetă" la Gala Performanței și a Excelenței. Ela împărtășește zilnic experiența sa de mamă a trei copii pe Facebook și Instagram, activitate pentru care a obținut premiile de ”Cel mai îndrăgit blog de vedetă” - Eva.ro, ”Vedeta cu cel mai de succes blog de parenting” - Gala Excelenței și a Performanței, "Blogul de parenting cu cea mai spectaculoasă creștere" - Forbes for Kids.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related