Soirees de la Mode 28 – tribut marelui Thierry Mugler, by Alin Gălățescu

Soirees de la Mode 28 – tribut marelui Thierry Mugler, by Alin Gălățescu

Marți, 29 martie ora 20.00, a avut loc cea de-a 28-a ediție a celui mai longeviv show fashion din România, „Soirees de la mode” cu tema „Thierry Mugler World”, sub bagheta analistului de modă Alin Gălățescu.

Gândit ca un omagiu adus marelui couturier francez, plecat dintre noi cu puțin timp în urmă, dar și ca un manifest de încetare a războiului din Ucraina, evenimentul a găzduit peste 300 de persoane în sala Diplomat de la Athenee Palace Hilton.

Cei 17 designeri care și-au prezentat viziunile artistice inspirate de Thierry Mugler au fost: Alexandra Calafeteanu, Antonia Nae, Aleha Toncea, Lia Aram, Maresia, Andreea Veneciuc, Ana-Maria Saragia, Claudia Rawlings, Roxana Blagu, Raluca Soare, Laura Karaman, Loredana Ciangău, Cristina David & Mădălina Vlad, Mitilian Couture, Natalia Vasiliev, Ie Clothing, Monica Drăguţ.

Premiul AVANPREMIERE - ELYSEE – pentru cea mai apropiată de Tema Colecție, pentru a doua oară în ultimii 3 ani, a fost adjudecat de ANTONIA NAE (Londra).

Creațiile au fost prezentate de către 60 de modele profesioniste, dar și de guest staruri din lumea mondenă. Fiecare designer a avut în prezentare câte un nume cunoscut. Astfel, au defilat: Chris Simion, Iuliana Tudor, Ilinica Obădescu, Ioana Ginghină, Anca Androne, Diana Dumitrescu, Mădălina Anea, Maria Andreea, chef Aida Părăscan.

Special guest al prezentării a fost Miss Ucraina 2019, Stella Lozanova, iar celebrități precum Andreea Marin, Dana Săvuică, Irina Margareta Nistor sau Oana Roman au susținut din primul rând evenimentul dedicat lui Thierry Mugler.

Manejul final al modelelor a fost exploziv, ca un Carnaval de la Rio într-un Palat Art Nouveaux, invitații bucurându-se încă o dată de toate creațiile.

Muzica, la fel ca în marile show-uri haute couture de la Paris, a fost aleasă special pentru eveniment și reprezentată de SHE (Corina Sucarov), accesoriile au fost asigurate de Atelier Danessa, stiliştii Laura Perian (make-up), Ana Maria Mortasipu şi Erika Gonczi (hairstyle) s-au ocupat de imaginea modelelor.

THIERRY MUGLER este considerat unanim ca unul dintre Părinții și Maeștrii Artei Haute Couture din Paris, din Perioada ei de Aur.

E dificil să strângi într-o "Radiografie" punctuală istoria de peste 4 decenii de creație a unuia dintre cei mai mari designeri ai lumii. Sintetic, el era un amestec savant și exuberant de George Michael, David Bowie și Elton John, mixat cu ceva nebunie marca Madonna și exuberanță fără limite "a la Lady Gaga". Un ultim Capitol din Istoria Modei - cea a epocii de Aur a acesteia, se încheie odată cu dispariția marelui Thierry Mugler - rămânând din acea epocă doar Jean Paul Gaultier și Giorgio Armani - ambii foarte în vârstă. Moda însă merge mai departe, dar cu aplecare spre tehnică, spre SF și vizionarismul marelui designer francez îl face în continuare să aparțină nu numai istoriei modei și explorărilor ei viitoare. Expoziția sa din Paris este cea mai amplă și recentă demonstrație a geniului său inegalabil! Respect! RIP!” a declarat Alin Gălațescu despre personajul care l-a inspirat să realizeze cea de-a 28-a ediție Soirees de la Mode.

În această perioadă este deschisă la Paris o mare Expoziție dedicată Maestrului THIERRY MUGLER: "COUTOURISSIME" - în Muzeul de Arte Decorative, până în Aprilie 2022. Ultima apariție publică a Maestrului a avut loc chiar la deschiderea acesteia, în Septembrie 2021.

Partenerii evenimentului au fost: ATHENEE PALACE HILTON / GENESIS IMOBILIARE DUBAI / BLOOM CLINIQUE ENROUGE / ONE STAR SECURITY / LP MAKE-UP / ERIKA GONCZI HAIR

„Eu cred în Moda Românească”!  Încrederea lui Alin Galățescu în creația vestimentară autohtonă  și-a dovedit, o dată în plus, valabilitatea, iar SOIREES DE LA MODE 28 a fost un real succes.

STOP THE WAR! RESPECT & SUPPORT UKRAINE!

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related