Cefin Trucks, Profi România şi UiPath Foundation au achiziționat pentru Crucea Roșie Română un camion și două semiremorci de mare capacitate

Cefin Trucks, Profi România şi UiPath Foundation au achiziționat pentru Crucea Roșie Română un camion și două semiremorci de mare capacitate

Cefin Trucks, Profi România şi UiPath Foundation vin în întâmpinarea nevoilor logistice ale Crucii Roșii Române cu un camion și două semiremorci de mare capacitate. Valoare donației este de peste 150 000 euro și răspunde unei nevoi urgente a organizației, care efectuează transporturi umanitare periodice în Ucraina pentru a ajuta cetățenii afectați de conflictul armat.

 Cu fiecare zi care trece știm că vulnerabilitățile cetățenilor ucraineni rămași în țara lor cresc. Accesul la materiale medicale, alimente, apă, utilități precum și alte bunuri și servicii vitale se deteriorează. Crucea Roșie Română, conform misiunii sale, își intensifică activitățile pentru a răspunde nevoilor imediate, prin efectuarea de transporturi umanitare săptămânale. Creșterea capacității logistice a Crucii Roșii Române face posibilă îndeplinirea acestei misiuni.

“Suntem recunoscători partenerilor noștri Cefin Trucks, Profi România şi UiPath Foundation pentru generozitate, încredere și pentru investiția în îndeplinirea misiunii noastre umanitare din prezent și din viitor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române. 

Prin intermediul transporturilor umanitare realizate până acum de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România, care însumează  58 tiruri cu 1,450 tone cu materiale umanitare, am reuși să sprijinim peste 150 000 de persoane  din regiunile Cernăuți, Uzhhorod și Odessa.

“Suntem mândri că Cefin Trucks a putut să contribuie, alături de UiPath Foundation și Profi, la achiziția unui camion nou și două semiremorci de mare capacitate, devenind astfel un partener de mobilitate pe termen lung al Crucii Roșii. Camionul care a intrat în proprietatea Crucii Roșii Române va fi permanent disponibil pentru transportul de ajutoare umanitare, va fi modalitatea de transport principala a echipelor care merg în toate zonele unde pot ajuta. Echipa companiei Cefin Trucks a contribuit cu multa dragoste și dăruire la acest proiect, și ne bucuram că putem să fim alături de oamenii care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, în astfel de momente, și mai mult, să putem întoarce societății un instrument care va fi de folos în multe proiecte umanitare de acum înainte.”, a declarat Robert Maftei, Director General Cefin Trucks. 

„Încă din primele zile ale tragediei din Ucraina, prin intermediul Crucii Roșii și al mai multor ONG-uri din Romania și din tara vecină, Profi a trimis alimente, apă, medicamente, chiar și generatoare electrice de mare putere pentru a veni atât in ajutorul oamenilor greu încercați din țara vecină, cât și a celor care s-au refugiat în țara noastră. Colaboram de mai mulți ani cu Crucea Roșie, timp în care ne-am convins că aceasta este o organizație pe care te poți baza. De aceea, în cadrul sprijinului Profi pentru Ucraina, care până la acest moment depășește 3,5 milioane de lei, am simțit ca putem face mult bine donând și 50.000 de euro pentru achiziționarea unui TIR care să permită Crucii Roșii să ajungă acolo unde este nevoie cu și mai multe ajutoare., a declarat Pawel Musial, Director General Profi Rom Food.

„Încă din a doua zi de la debutul crizei din Ucraina echipa fundației a inițiat o campanie de strângere de fonduri intitulată „Solidarity Fund for Ukraine”. În aproximativ două săptămâni, în urma unei mobilizări impresionante, am reușit să strângem aproximativ 1,4 milioane de dolari. Donațiile provin de la angajați ai companiei UiPath - sume dublate de compania UiPath – dar și de la donatori externi. Suntem extrem de recunoscători donatorilor noștri. Fără sprijinul și generozitatea acestora nu am fi reușit să fim alături de Crucea Roșie Română pentru a asigura asistența umanitară de urgență - am trimis peste 65 de tone de alimente neperisabile și produse medicale în Ucraina și, alături de Profi România și Cefin România, am reușit să achiziționăm acest vehicul de mare tonaj care va permite continuarea efortului umanitar în Ucraina. Continuăm să susținem populația afectată de războiul din Ucraina, iar în perioada următoare intervenția noastră se concentrează pe sprijinul copiilor din centrele de plasament din Ucraina care sunt acum în România.”, Raluca Negulescu, Balaci, Directoare Executivă, UiPath Foundation 

În România, Crucea Roșie Română a oferit asistență umanitară și servicii de restabilire a legăturilor de familie în toate punctele de frontieră, aeroporturi, gări și pe autostrada A1 pentru 250.000 de persoane. Alte 85.932 de persoane dintre care 40% copii, atât din centrele de cazare ale instituțiilor publice, dar mai ales din puncte de cazare particulare au beneficiat de mese calde, asistență medicală specializată, asistență psiho-socială, sprijin financiar pentru achiziționarea de medicamente și bilete de avion sau tren, organizarea de activități de socializare și educative pentru copii, cursuri de limba română și alfabet latin, asistență pentru cursuri online cu profesorii lor aflați în Ucraina. Pentru 7,000 de beneficiari din centrele de cazare, Crucea Roșie Română a asigurat produse de maximă necesitate: 70.559 kg de alimente și produse de igienă, 500 pături, 500 saltele, 1,000 de lenjerii, 4,500 de saci de dormit, 500 de prosoape, veselă, perne și altele. În plus, au fost oferite telefoane, cartele și baterii externe celor care au avut nevoie, pentru a păstra legătura cu familia.

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă. Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia. 

Cefin Trucks, este unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din Romania, cu o tradiție de 25 de ani în piața. Ca reper în industria de vehicule comerciale, atât in comercializarea cat si in servisarea lor, Cefin Trucks este parte activa si in societate, având o politica solida de susținere a numeroase proiecte de Responsabilitate sociala. 

Cu peste 25.000 de angajați care lucrează sub umbrela Profi, Profi Rom Food este cel mai mare angajator privat din Romania, prezent in peste 700 de localități, având aproape 1600 de magazin la nivel național.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related