Arçelik promovează inovația în slujba sustenabilității la IFA Berlin 2022

Arçelik promovează inovația în slujba sustenabilității la IFA Berlin 2022

Noua linie SaveWater de la Beko, lansată în premieră mondială la eveniment, ajută consumatorii să folosească apa mai eficient.

Arçelik, producător global de electrocasnice și compania-mamă a 12 mărci de electrocasnice de top, printre care Arctic, Beko și Grundig, a lansat în cadrul IFA 2022, cel mai important eveniment de electronice, electrocasnice și bunuri de larg consum din Europa, o nouă tehnologie pentru economisirea apei și a cerut, prin vocea lui Hakan Bulgurlu, CEO al companiei, acțiuni la nivel de sector pentru a combate schimbările climatice.

În discursul susținut vineri, 2 septembrie, Hakan Bulgurlu a adus în prim-plan una dintre provocările majore cu care se confruntă companiile, în condițiile în care creșterea inovației în afaceri a dus la un consum mai mare de resurse, contribuind astfel la criza climatică. El a subliniat că scopul inovației este cel de a crea soluții tehnologice adaptate provocărilor de mediu globale. Tranziția către energie curată, dezvoltarea unor piețe de carbon reglementate și transparente sau eliminarea treptată a cărbunelui până în 2050 au fost evidențiate ca acțiuni esențiale pentru atingerea obiectivului de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade C.

În cadrul evenimentului, Arçelik a lansat o nouă tehnologie de ultimă generație concepută pentru a limita risipa de apă menajeră – SaveWater – cu care sunt echipate atât mașinile de spălat vase, cât și uscătoarele de rufe și mașinile de spălat rufe compatibile.  Aceasta a fost prezentată în premieră mondială la IFA Berlin, fiind creată pentru a oferi o curățare perfectă și a ajuta în același timp consumatorii să folosească apa mai eficient. Noua linie SaveWater de la Beko economisește până la 7,8 litri de apă la fiecare ciclu.

Astfel, funcția SaveWater a uscătorului de rufe colectează până la 5,2 litri de apă în timpul fiecărui ciclu de uscare. Apa colectată de uscătoarele de rufe SaveWater este depozitată igienic într-un rezervor și furnizată mașinii de spălat la începutul următorului ciclu de spălare. Mașina de spălat vase economisește 2,6 litri de apă per ciclu folosind programul Eco, comparativ cu mașinile de spălat vase similare Beko, fără tehnologie SaveWater. Doar 6,9 litri de apă sunt folosiți pentru a spăla o încărcătură completă cu o capacitate de 16 seturi, cel mai mic consum de apă din gama Beko. Tehnologia îmbunătățită a mașinii de spălat vase păstrează ultima apă de clătire din ciclu pentru a fi utilizată la începutul următoarei spălări.

Pe lângă promovarea inovațiilor axate pe punerea pe piața a unor electrocasnice care economisesc apa și energia, Arçelik folosește, de asemenea, în cadrul propriilor operațiuni de producție, cele mai noi tehnologii pentru o utilizare cât mai eficientă a resurselor. În ultimii 12 ani, Arçelik a economisit 2,17 milioane de metri cubi de apă, echivalentul consumului zilnic de apă a aproximativ 2,7 milioane de gospodării în Turcia.

În plus, Arçelik colaborează atât cu parteneri globali, cât și locali, pentru a se implica și pentru a promova managementul durabil al apei. Anul acesta, Arçelik va iniția un parteneriat cu Water.org care vizează finanțarea de proiecte de acces la apă în Kenya, pentru a susține comunitățile locale și a avea un impact de durată în materie de soluții pentru acces la apă și canalizare.

Planeta se află într-o stare de urgență climatică. Omenirea se află la o răscruce, depinde de noi dacă rămânem în istorie ca o generație care acționează sau una care dezamăgește. Într-un moment ca acesta, sustenabilitatea ar trebui să fie un model de afaceri obligatoriu și nu doar un factor de cost. Toți cei care activăm în această industrie trebuie să acordăm prioritate inovației și să ne angajăm să venim cu tehnologii care fac o diferență reală în problemele legate de energie, apă și mediu. Arçelik este un deschizător de drumuri în materie de protecția mediului, eficiență energetică și sustenabilitate, obiectivul nostru fiind acela de a crea prosperitate fără a ruina planeta. Linia de produse SaveWater demonstrează ambiția noastră de a fi cel mai sustenabil brand și de a îmbrățișa tehnologii inovatoare care vor aduce beneficii oamenilor din întreaga lume”, a declarat Hakan Bulgurlu, Chief Executive Officer, Arçelik.

CEO-ul Arçelik a menționat eforturile companiei pentru atingerea țintelor climatice ambițioase pe care și le-a asumat, atrăgând atenția că obiectivul de a atinge net zero în 2050 nu reprezintă un demers internațional abstract, ci influențează direct șansele de supraviețuire ale fiecărei specii de pe planetă.

Recompensa pentru implicarea activă în domeniul schimbărilor climatice va fi securitatea noastră ca industrie viabilă care operează pe piețe stabile în care oamenii sunt liberi să-și dezvolte afacerile, familiile și comunitățile fără riscul unei catastrofe iminente”, a arătat Hakan Bulgurlu.

Arçelik inovează în mod constant pentru a face față provocărilor secolului 21, inclusiv în materie de gestionarea deșeurilor și reciclare. În 2021, Arçelik a folosit 324 de tone de carton 100% reciclat și reciclabil și 40 de tone de fibră de celuloză turnată în loc de polistiren expandat pentru ambalarea produselor din categoriile aragaz, hotă, electrocasnice mici și electronice de larg consum. Arçelik este primul producător de electrocasnice din lume care oferă o gamă largă de produse în ambalaje fără polistiren expandat.

Implicarea Arçelik în domeniul sustenabilității a fost recompensată cu distincții importante, fiind primul și singurul producător turc prezent în indicele de sustenabilitate Dow Jones al treilea an la rând. Compania este recunoscută pentru performanțele sale de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și în indicii FTSE4Good și BIST.

Despre linia Beko SaveWater

Mașina de spălat vase Beko SaveWater oferă o curățare perfectă și protejează mediul utilizând apa în mod eficient

Cu o capacitate de 16 seturi, mașina de spălat vase Beko SaveWater consumă doar 6,9 litri de apă pentru a curăța optim o încărcătură completă, cel mai mic consum de apă comparativ cu celelalte produse din aceeași gamă. Funcția SaveWater reduce semnificativ consumul de apă, depozitând-o în mod igienic pe cea folosită la ultima fază de clătire și reutilizând-o la începutul următoarei spălări. Astfel, se economisesc 2,6 litri de apă la fiecare spălare, atunci când este selectat și programul Eco. Pentru a garanta condiții de igienă și siguranță, apa din rezervor este evacuată după cel mult 72 de ore, dacă mașina de spălat vase nu este folosită în acest interval.

Reduceți consumul de apă fără a compromite calitatea spălării, cu uscătorul Beko SaveWater și mașina de spălat rufe compatibilă

Funcția SaveWater a uscătorului de rufe funcționează împreună cu mașinile de spălat compatibile de la Beko, iar principiul este asemănător cu cel al mașinilor de spălat vase. Apa colectată de uscătoarele de rufe SaveWater este depozitată igienic într-un rezervor și furnizată mașinii de spălat la începutul următorului ciclu de spălare. Ideală pentru familii mari, funcția SaveWater a uscătorului de rufe colectează până la 5,2 litri de apă în timpul fiecărui ciclu de uscare. Tehnologia inovatoare a fost dezvoltată special pentru a elimina risipa de apă. În marea majoritate a cazurilor, această apă este atât de curată încât poate fi folosită fără probleme la curățarea podelelor sau altor suprafețe din casă. Proiectată special pentru a eficientiza consumul de apă, tehnologia SaveWater conservă această resursă, reutilizând apa ce poate fi folosită în condiții depline de siguranță.

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko), având birouri de vânzări și marketing în 52 de țări și 28 de fabrici în 9 țări. Ca a doua cea mai mare companie europeană de electrocasnice, conform cotei cantitative de piață, Arçelik a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 6,5 miliarde de euro. Arçelik deține 28 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 2.200 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale. În 2021 compania a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment. Arçelik a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală Domeniile 1 și 2 cu propriile sale credite în 2019 și 2020. Prin implicarea sa în calitate de lider în domeniul sustenabilității și având în vedere foaia de parcurs credibilă pentru atingerea zero net, Arçelik a devenit prima și singura companie din industria de electrocasnice care a primit distincția Terra Carta Seal oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales. Viziunea companiei este „Respecting the World, Respected Worldwide”. www.arcelikglobal.com

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related