S&P Global: Arçelik, grupul din care face parte compania Arctic, obține cel mai mare scor din industria de electrocasnice în ceea ce privește sustenabilitatea

S&P Global: Arçelik, grupul din care face parte compania Arctic, obține cel mai mare scor din industria de electrocasnice în ceea ce privește sustenabilitatea

Angajamentul continuu pentru sustenabilitate, asumat de Arçelik, a dus la obținerea celui mai mare scor, pentru al cincilea an consecutiv.

Arçelik, liderul industriei de electronice și electrocasnice la nivel global, a obținut cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în cadrul clasamentului S&P Global Corporate Sustainability Assessment, desfășurat în octombrie 2023. Aceasta reprezintă o evaluare anuală de referință a practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), stând la baza Indicelui de sustenabilitate Dow Jones.

Arçelik a înregistrat un scor de 86/100, fiind cel mai mare punctaj dintre cele 46 de companii evaluate din industria de bunuri de uz casnic de folosință îndelungată. Această performanță evidențiază angajamentul continuu asumat de Arçelik pentru un viitor sustenabil și consolidează poziția companiei în elita producătorilor de electrocasnice.

Recunoașterea a fost precedată de Conferința Adunării Globale a Națiunilor Unite, în cadrul căreia compania s-a alăturat inițiativei de sprijin în accelerarea obiectivelor pentru 2030, Forward Faster, asumându-și angajamente semnificative în trei domenii-cheie: mediu, apă și finanțare durabilă. 

„Este un privilegiu să obținem cel mai mare scor în cadrul Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al cincilea an consecutiv. Acest rezultat reprezintă o recunoaștere a businessului nostru și a eforturilor Arçelik de a construi un viitor mai durabil, nu numai pentru companie, ci și pentru clienții noștri. Sustenabilitatea este profund înrădăcinată în fiecare aspect al lanțului valoric al Arçelik. Acțiunile noastre vizează crearea unui efect de domino pozitiv, pentru a încuraja consumatorii să facă alegeri mai sustenabile, care să contribuie la modelarea unui viitor mai bun pentru Planetă, societate și sănătatea tuturor. Sunt încântat de perspective, alimentat de succesul de până acum al companiei noastre, cu dorința constantă de a genera și mai multe schimbări benefice pe viitor, inclusiv îndeplinirea obiectivelor noastre de a reduce emisiile GES din domeniile 1, 2 și 3”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik.

Cu un scor ESG impresionant și angajamentul permanent pentru sustenabilitate, Arçelik continuă să inspire alte companii să acorde prioritate responsabilității față de mediu, impactului social și practicilor de bună guvernare. Prin stabilirea unor standarde înalte și prin exemplul propriu, Arçelik își aduce contribuția semnificativă pentru construirea unui viitor durabil, în beneficiul tuturor.

S&P Dow Jones Indices reprezintă cea mai mare resursă globală pentru concepte, date și cercetări esențiale bazate pe indici și găzduiește indicatori emblematici ai pieței financiare, cum ar fi S&P 500® și Dow Jones Industrial Average®. La nivel global, sunt investite mai multe active în produse bazate pe indicii noștri decât în ​​produse bazate pe indici de la orice alt furnizor. De când Charles Dow a inventat primul indice, în 1884, S&P DJI a inovat și a dezvoltat indici din spectrul claselor de active, ajutând la definirea modului în care investitorii măsoară și tranzacționează piețele.

DJSI sunt indici ponderați ai capitalizării de piață ajustați la flotare care măsoară performanța companiilor selectate folosind criterii de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). DJSI, inclusiv Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), au fost lansate în 1999 ca serie de pionierat de repere globale de sustenabilitate disponibile pe piață. Familia de indici este compusă din repere globale, regionale și naționale. Arçelik apare în DJSI din 2017.

Cu peste 40.000 de angajați la nivel mondial, Grupul Arçelik operează 14 branduri proprii sau cu drepturi de utilizare (Arçelik, Arctic, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Leisure, Flavel, Defy, Altus, Dawlance, Voltas Beko, Singer*, Hitachi*), subsidiare în 53 de țări și 31 de fabrici în 9 țări. Arçelik deține 30 de centre de cercetare-dezvoltare și design în întreaga lume, care găzduiesc peste 2.300 de cercetători, deținând până în prezent peste 3.000 de brevete internaționale.

*Licență limitată în anumite jurisdicții. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related