Tot mai mulți români aleg hoteluri în funcție de facilitățile SPA & wellness. Care sunt cele mai cunoscute tipuri de saună și ce beneficii oferă acestea

Tot mai mulți români aleg hoteluri în funcție de facilitățile SPA & wellness. Care sunt cele mai cunoscute tipuri de saună și ce beneficii oferă acestea

O tradiție veche de secole, sauna reprezintă mai mult decât un simplu loc de relaxare, fiind, mai degrabă, o adevărată oază a sănătății și a stării de bine. În întreaga lume, oamenii au descoperit numeroasele beneficii ale utilizării regulate a saunelor. De altfel, industria de SPA & wellness a câștigat o popularitate uriașă în ultimii ani, inclusiv în România, în contextul în care turiștii se orientează acum tot mai des spre vacanțe în destinații balneare.

Una dintre cele mai apreciate și căutate stațiuni balneoclimaterice din țară este Sovata, cunoscută pentru lacurile sale cu apă sărată și dulce, pentru aerul său ozonat, dar și pentru peisajele naturale spectaculoase. Cu 104 camere cu design modern, un centru SPA & wellness construit la cele mai înalte standarde și mai multe tipuri de saune, Hotel Crystal este o destinație de relaxare prin excelență, amplasată chiar în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu, singurul lac helioterm din lume, recunoscut pentru apa termală cu numeroase beneficii asupra sănătății.

 

Sauna și beneficiile sale pentru sănătate

Indiferent dacă alegi sauna finlandeză, sauna clasică sau sauna cu infraroșu, o astfel de experiență are potențialul de a transforma starea de bine și sănătatea întregului corp. În primul rând, vizitele la saună declanșează un proces important, acela al transpirației, prin care organismul elimină toxinele acumulate, producându-se astfel o detoxifiere profundă. Apoi, căldura din saună dilată vasele de sânge, îmbunătățind astfel circulația sângelui și, implicit, transportul oxigenului și al nutrienților la nivelul țesuturilor, accelerând astfel procesul de vindecare și regenerare celulară.

În plus, experiența căldurii într-o saună contribuie la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii acumulate, având un impact semnificativ asupra stresului fizic și mental. Prin eliberarea de endorfine și reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, sauna devine un sanctuar de relaxare. Mai mult decât atât, aceasta contribuie la ameliorarea insomniilor și la îmbunătățirea calității somnului, pregătind organismul pentru odihnă.

 

Tipuri de saună la Hotel Crystal

Există mai multe tipuri de saună, iar fiecare dintre acestea oferă experiențe diferite. Partea bună este că centrul wellness din cadrul Hotelului Crystal asigură trei tipuri de saună perfecte pentru un sejur de relaxare.

Pe de-o parte, există sauna finlandeză, supranumită și sauna uscată, recunoscută pentru temperaturile înalte (70-100 de grade Celsius) și umiditatea redusă (10-20%). Aceasta are rol în îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea stresului, detoxifierea organismului și a pielii. Apoi, Hotel Crystal asigură și bio sauna, care funcționează într-un mod similar cu o saună finlandeză, cu excepția unei temperaturi mai scăzute (50–60 de grade Celsius) și a unui nivel mai ridicat de umiditate (60–70%), ceea ce le permite celor care vor să o testeze să stea mai mult în interiorul ei. Nu în ultimul rând, Hotel Crystal vine în întâmpinarea oaspeților săi și cu o saună cu infraroșu, care se face la o temperatură de 40-60 de grade Celsius și la o umiditate variabilă (de regulă, mai scăzută decât cea a saunelor tradiționale) și care contribuie la relaxarea musculară și la eliminarea toxinelor, putând fi tolerată mai bine chiar și de persoanele cu sensibilitate la căldură și umiditate.

 

Ofertele sezonului la Hotel Crystal

Dacă ești în căutarea unui sejur de wellness, Hotel Crystal te așteaptă în următoarea perioadă cu un pachet special de Valentine's Day, care include cazare pentru două nopți cu demipensiune, decor romantic, surpriză în cameră, masaj de cuplu cu 50% reducere, cină romantică, muzică live, check-out târziu (ora 15:00). Pachetul este disponibil în perioada 16-18 februarie, la prețul de 2.450 de lei.

De asemenea, dacă dorești să planifici un sejur de Paște, pachetul Hotelului Crystal include: 3 nopți de cazare cu demipensiune, acces la zona SPA, prânz festiv în ziua de Paște (5 mai), muzică live în restaurant, activități creative de Paște pentru copii. Pachetul este disponibil la 2.925 de lei (camera single) și 4.500 de lei (camera dublă). 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related