Sovata, destinația balneară a iernii: ce poți explora aici?

Sovata, destinația balneară a iernii: ce poți explora aici?

Amplasată chiar în inima Transilvaniei, într-un cadru natural spectaculos, Sovata a devenit principala destinație de relaxare pentru cei care doresc să scape de agitația vieții de zi cu zi și să se bucure de beneficiile oferite de băile termale și aerul curat de munte.

Din punct de vedere turistic, zona s-a dezvoltat semnificativ în ultima perioadă, în special datorită investițiilor făcute aici, dar și datorită resurselor naturale existente aici, de la aerul ozonat la sarea și oligoelementele prezente în apele termale. O investiție demnă de menționat în Sovata este și Hotel Crystal, care a obținut recent o distincție importantă din partea Asociației Europene de Fitness, Wellness și Spa (EFWSBA): titlul de Romanian Luxury Health Wellbeing Hotel în 2023.

Cu 104 camere cu design modern, un centru SPA & wellness construit la cele mai înalte standarde, dar și un restaurant care îmbină bucătăria tradițională cu tehnicile internaționale, Hotel Crystal este amplasat în centrul Sovatei, la doar 700 de metri de Lacul Ursu, și este destinația de neratat în această iarnă.

 

Cum s-a transformat Sovata în destinația balneară a iernii

Una dintre principalele atractii ale Sovatei este Lacul Ursu, supranumit și „Marea Moartă a Europei”, singurul lac helioterm din lume, recunoscut pentru apa termală cu numeroase beneficii asupra sănătății. Aflată la o temperatură constantă de aproximativ 30 de grade Celsius în timpul întregului an, apa lacului conține sare, minerale și oligoelemente care joacă un rol în ameliorarea problemelor ce țin de piele, sistemul osos și muscular, dar și în relaxarea întregului corp. În sezonul rece, zonele cu ape termale sunt o adevărată oază de revitalizare.

Alături de Ursu, în Sovata există alte cinci lacuri cu apă sărată, resurse care au contribuit la dezvoltarea turismului balnear aici. În plus, poziționarea Sovatei într-o zonă de munte face ca stațiunea să fie o opțiune excelentă pentru vacanța de iarnă. Activitățile recreative în sezonul rece sunt diverse, de la plimbări în jurul lacului Ursu, pentru o cură de aer proaspăt,  până la schi sau snowboarding. Iarna, stațiunea se transformă într-un paradis pentru iubitorii de sporturi de iarnă, iar pârtiile din apropiere oferă oportunități excelente pentru distracție în zăpadă.

Iar asta nu e tot. Bucătăria locală este un alt element de atracție al Sovatei, un loc unde rețetele tradiționale îmbină savoarea ingredientelor proaspete cu tehnicile de gătit moderne. Un pahar de vin local, însoțit de preparate tradiționale, completează experiența culinară autentică.

 

Crăciun în Sovata: oferta sezonului la Hotel Crystal

În plus, Sovata găzduiește și evenimente culturale și tradiționale în timpul iernii. Târguri de Crăciun, concerte și festivaluri locale: toate acestea aduc comunitatea împreună și oferă turiștilor ocazia de a se bucura de atmosfera caldă și prietenoasă a locului.

Pentru cei care caută cazare în zonă, pachetul pentru Crăciun oferit de Hotel Crystal, valabil între 23 și 26 decembrie, la de la 3.750 RON, include: 3 nopți de cazare în cameră dublă, demipensiune, cină de bun venit, pomana porcului cu vin fiert, vizita lui Moș Crăciun pe 24 decembrie, cine festive pe 24 și 25 decembrie, acces la zona SPA, 10% reducere la masaje, 10% reducere la produsele oferite de Restaurant Crystal.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related