Grundig la IFA Berlin 2022: Sustenabilitatea începe acasă

Grundig la IFA Berlin 2022: Sustenabilitatea începe acasă

Grundig, unul dintre principalii jucători europeni din industria de electronice și electrocasnice, a prezentat la IFA Berlin, cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din Europa, gama premiată de produse Grundig ce reflectă angajamentul pe termen lung al companiei în domeniul sustenabilității.

Proiectate pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor, electrocasnicele eco-friendly Grundig se bazează pe soluții inovatoare, care se integrează perfect în fiecare casă și fac mai ușoară adoptarea unui stil de viață ce respectă planeta.

Consumatorii de astăzi se confruntă cu o multitudine de probleme legate de mediu, de la risipa alimentară până la poluarea cu microplastice sau emisiile de gaze cu efect de seră. După cum se poate vedea în cea mai recentă campanie Grundig, îngrijorarea față de starea mediului, „eco-anxietatea”, este în creștere. Electrocasnicele Grundig demonstrează însă că sustenabilitatea poate fi atinsă zi de zi în fiecare casă. 

Cu soluții de ultimă generație pentru fiecare cameră - inclusiv o mașină de spălat care împiedică microplasticele să ajungă în natură sau un frigider care luptă împotriva risipei alimentare -  Grundig încearcă să le insufle consumatorilor încrederea că acțiunile lor pot avea un impact semnificativ și pot crea schimbări pozitive pe termen lung.

Alătură-te luptei împotriva microplasticelor cu tehnologia revoluționară de filtrare FiberCatcher marca Grundig

Articolele de îmbrăcăminte produse din fibre sintetice constituie o sursă majoră de poluare a râurilor și oceanelor, având în vedere că în timpul fiecărei spălări particule de microplastic ajung în fluxurile de apă. Mașina de spălat cu filtru de microfibre integrat este o tehnologie lansată de Grundig în premieră mondială care ajută la combaterea acestui fenomen. Tehnologia inovatoare FiberCatcher, activă doar în programele pentru țesături sintetice, filtrează microfibrele, împiedicându-le să ajungă în mediul înconjurător.

Pe lângă faptul că rețin până la 90% din microplasticele apărute în timpul unui ciclu de spălare, mașinile de spălat cu tehnologie FiberCatcher au manșonul - parte integrantă a cuvei -  produs din aproximativ 60 PET-uri reciclate, în timp de cartușul filtrului are în componență și el 98% plastic reciclat.

Combina frigorifică AeroFresh păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp

Sistemul inovator de răcire Grundig AeroFresh minimizează fluctuațiile de temperatură și distribuie uniform aerul rece pentru a păstra calitatea și prospețimea alimentelor un timp îndelungat. Aparatele frigorifice Grundig cu tehnologie AeroFresh păstrează alimentele proaspete cu până la 30% mai mult timp și reduc pierderea de masă cu 20%. Acestea includ un sertar FullFresh+ pentru fructe și legume, a cărui tehnologie controlează automat nivelul de umiditate și fluxul de aer. Aceste funcții asigură condiții ideale pentru a păstra produsele proaspete mai mult timp, în timp ce tehnologia OdourFresh+ elimină mirosurile neplăcute din întreaga combină frigorifică. Toate aceste inovații prelungesc timpul de păstrare și au ca efect reducerea risipei de alimente.

Cuptorul multifuncțional Grundig HotAero Pro – fără margini arse și porțiuni necoapte 

Înglobând o tehnologie revoluționară de coacere uniformă, cuptorul HotAero Pro este ajutorul perfect în bucătărie, contribuind la obținerea unor preparate delicioase și fiind foarte ușor de curățat. Noul sistem de ventilație, precum și designul interiorului asigură o distribuție uniformă a căldurii și reduce pierderile de energie. În plus, noul algoritm de control al temperaturii elimină variațiile, astfel încât rezultate să fie mereu desăvârșite. Pe lângă îmbunătățirile aduse sistemului de ventilație, Grundig a reproiectat și funcția grill, extinzând zona grătarului și prevăzând-o cu surse de căldură mai puternice. Înțelegând dinamica bucătăriilor în ceea ce privește igiena și întreținerea, Grundig a echipat cuptorul HotAero Pro cu panouri catalitice și funcții avansate de auto-curățare, prin piroliză sau cu ajutorul aburului.

O nouă clasă de mașini de spălat vase pentru economii maxime de energie

Cea mai nouă tehnologie de spălat vase de la Grundig este perfect adaptată familiilor mari și oferă cel mai mic consum de energie de pe piață, fără a compromite calitatea curățării. Cu ajutorul unei pompe de căldură și a unui sistem de deschidere automată a ușii, consumul de energie este menținut la minimum, în timp ce capacitatea mare garantează eficiența fiecărui ciclu de spălare. Această tehnologie asigură un consum de energie electrică cu până la 10% mai mic decât limita impusă de clasa energetică „A”, respectând cele mai recente etichete energetice ale UE, revizuite în martie 2021 pentru a stimula inovația în industrie și pentru a încuraja intrarea pe piață a unor produse cât mai eficiente.

Mașinile de spălat vase Grundig ProDose dozează inteligent detergentul

Tehnologia ProDose de la Grundig duce inovația din domeniul spălării vaselor la un nou nivel. Mașinile de spălat vase care integrează această tehnologie detectează gradul de încărcare și nivelul de murdărie, după care calculează cantitățile ideale de apă și detergent, prevenind spălarea excesivă și risipa de resurse în cazul vaselor puțin murdare. În același timp, senzorul adaptează precis dozarea în cazul murdăriei mai dificile, setează durata ideală a fiecărui ciclu și ajustează numărul de clătiri, astfel încât rezultatele să fie de fiecare dată impecabile.

Nu trebuie să aștepți ore întregi cu uscătorul de rufe Grundig Express Dry

Uscătorul de rufe Express Dry se integrează perfect în apartamentele din mediul urban fără acces la uscare în aer liber, precum și în casele cu mulți ocupanți, în care spălarea frecventă a rufelor este o necesitate. Avantajele pe care le aduce sunt uscarea rapidă fără deteriorarea țesăturilor și eficiența energetică. Folosind două surse de căldură, o pompă și o instalație convențională, precum și senzori care pot detecta gradul de umiditate al rufelor, tehnologia Express Dry oferă rezultate excelente chiar și la temperaturi mai scăzute, contribuind astfel la reducerea consumului de energie. Performanța acestei tehnologii hibride permite uscarea a 5 kg de rufe în doar o singură oră. Uscătorul este prevăzut și cu lumină interioară ce asigură vizibilitate optimă în interiorul cuvei.

Ambalaje reinventate pentru sustenabilitate pe termen lung

Ambalajele sunt o parte importantă a transportului și manipulării aparatelor electrocasnice, eficient și în siguranță, până când acestea ajung la consumatori. Chiar dacă rezistența acestora este o prioritate, unele tipuri de materiale, în special cele din plastic de unică folosință și greu de reciclat, afectează mediul și sunt o barieră în drumul spre neutralizarea amprentei de carbon. Din acest motiv, Grundig investește permanent în soluții de ambalare cu impact minim asupra mediului. În prezent, compania vizează reducerea ambalajelor din plastic, utilizând în paralel mai mult carton reciclat și reciclabil pentru ambalaje și manuale. În cazul în care utilizarea plasticului nu poate fi evitată, așa cum se întâmplă în cazul pungilor pentru piese și accesorii de mici dimensiuni, Grundig se asigură că acesta provine doar din materiale reciclate.

Grundig este marcă internațională a Arçelik Group și este unul dintre principalii producători de electrocasnice mici și mari, inclusiv produse de divertisment. Brandul are o experiență de 76 de ani pe piață, rămânând fidel valorilor care l-au consacrat: design elegant și user-friendly, grijă  pentru mediu, standarde înalte de calitate. Fiind un brand global de electronice și electrocasnice ce pune un accent puternic pe sustenabilitate, Grundig consideră că un viitor mai verde începe de acasă. Pentru a veni în sprijinul acestei viziuni, Grundig susține inițiativa „Respect Food”, misiunea sa fiind aceea de a-i inspira pe consumatori să lupte împotriva risipei alimentare. Grundig are o contribuție importantă la atingerea obiectivele de sustenabilitate ale Arçelik pentru 2030, brandul fiind axat pe dezvoltarea de produse eficiente din punct de vedere energetic și o abordarea inovatoare care se concentrează pe economia circulară și pe alți piloni de sustenabilitate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related