Peste 4.5 milioane de angajați din sectorul privat vor putea beneficia de carduri Edenred Cadou în valoare de 300 lei anul acesta

Peste 4.5 milioane de angajați din sectorul privat vor putea beneficia de carduri Edenred Cadou în valoare de 300 lei anul acesta
  • Cardurile de tichete cadou sunt beneficiul extrasalarial preferat de angajați în perioada sărbătorilor.
  • Peste 4.5 milioane de angajați din sectorul privat se vor putea bucura de carduri cadou anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
  • Edenred are o rețea extinsă de parteneri, unde angajații pot folosi cardurile cadou.

Edenred, liderul pieței de beneficii extrasalariale din România, anunță că procentul angajaților care vor putea beneficia de carduri cadou anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun este în creștere, pe fondul nevoilor din ce în ce mai diverse ale angajaților, cât și în contextul  post-pandemic, în care retenția angajaților a reprezentat o provocare pentru companiile din România. Astfel, peste 4.5 milioane de angajați vor putea primi carduri cadou de Crăciun, care pot fi folosite în rețeaua extinsă de parteneri Edenred.

„Sărbătorile sunt despre a dărui, iar în cazul companiilor sunt momentul oportun pentru a le arăta angajaților aprecierea. De multe ori însă, cadourile standard oferite angajaților nu răspund la nevoile și dorințele lor. De aceea, încurajăm angajatorii să ofere Cardul Cadou Edenred, astfel încât angajații să își achiziționeze cadourile pe care și le doresc cu adevărat. Iar datele ne arată că angajații preferă Cardul Edenred Cadou, care este și beneficiul extrasalarial preferat de angajați în perioada sărbătorilor. De asemenea, dacă ne uităm la categoriile de bunuri achiziționate, angajații folosesc cel mai mult cardul cadou pentru achiziționarea de produse electronice, cosmetice, accesorii, produse pentru casă, dar și articole vestimentare, având la dispoziție o rețea extinsă de comercianți parteneri Edenred, magazine fizice și online. Adăugând și faptul că aceste carduri sunt scutite de impozitul pe venit de 10%, dar și de contribuțiile sociale, în condițiile în care valoarea acordată este de maximum 300 de lei, ne așteptăm la o adopție și mai mare a cardurilor cadou în rândul companiilor și în beneficiul angajaților”, a declarat Codruț Nicolau, Director General Edenred România și Benefit Systems.

 

Cardurile cadou – cel mai dorit beneficiu extrasalarial

Conform studiului Benefit pentru primul semestru al acestui an, cardul cadou reprezintă cel mai dorit beneficiu extrasalarial, după cardul de masă. În contextul în care, anul acesta, valoarea deductibilă a cardurilor cadou, pe care angajatorii le pot acorda ocazional, a crescut de la 150 RON la 300 RON/angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia/eveniment, din ce în ce mai mulți angajați apreciază cardul cadou ca beneficiu extrasalarial.  

Studiul Benefit urmărește și nivelul de accesare a categoriilor de beneficii în funcție de generația din care fac parte angajații, dar și de industriile în care activează. Astfel, cardurile cadou sunt cel mai accesate de angajații din generațiile Y (27,7%) și Z (27,3%), urmate de Gen X (25,8%) și de Baby Boomers (15,2%), ceea ce indică preferința generațiilor mai tinere pentru această categorie de beneficii. În ceea ce privește industria în care activează, angajații din call-center accesează cel mai mult cardurile cadou, cu 43,1% peste medie.

Edenred Cadou reprezintă o soluție actuală și flexibilă de motivare și recompensare, cu beneficii pentru angajatori, salariați și comercianți. Angajatorii care optează pentru acordarea tichetelor cadou pe suport electronic au mai multe beneficii: oferă pachete salariale complete, au acces la facilități fiscale, precum deductibilitate și scutire de la plata taxelor sociale.

Edenred este lider de piaţă ca platformă de servicii şi plăţi şi este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieţei muncii, conectând peste 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienţi corporativi în 46 de ţări. 

Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), vacanta, flote auto şi mobilitate (soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale). Edenred sprijina de asemenea fenomenul cultural prin cardurile culturale.

În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility.

Cei 10.000 de angajaţi Edenred sunt conduşi de misiunea comună de a transforma piaţa muncii într-un ecosistem interconectat, mai sigur, mai eficient şi mai prietenos zi de zi.

În 2020, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri. 

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good şi MSCI Europe.

Logo-urile şi alte denumiri comerciale menționate şi prezentate în acest comunicat de presă sunt mărci înregistrate ale Edenred SE, ale subsidiarelor sale sau ale unor terțe părți. Acestea nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul prealabil scris al proprietarilor lor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related