Next Gen Fashion & Sustenabilitate: Promenada Mall găzduiește „Mended Threads” by UNArte x YKO-YKO, prima expoziție dedicată modei circulare

Next Gen Fashion & Sustenabilitate: Promenada Mall găzduiește „Mended Threads” by UNArte x YKO-YKO, prima expoziție dedicată modei circulare
  • Un european utilizează anual aproximativ 26 kg de textile din care aruncă la gunoi aproximativ 11 kg
  • La nivel global, doar 1% din totalul materialelor textile este reciclat
  • Expoziția Mended Threads este un manifest artistic al conceptului de modă circulară organizat sub umbrela GREEN WEEK 2023 – The European Year of Skills

În perioada 1-18 iunie, Promenada  Mall, în colaborare cu YKO-YKO, prima platformă românească dedicată modei sustenabile, va găzdui expoziția Mended Threads, A Contemporary Display of Circular Fashion Artistry. Acest eveniment face parte din EU GREEN WEEK 2023. Expoziția va putea fi admirată la etajul 1 al centrului comercial din capitală.

Cu această ocazie, vizitatorii Promenada Mall pot intra în contact cu o colecție-unicat a studenților UNArte din anul 1, departamentul Modă-Design Vestimentar. Expoziția cuprinde peste 25 de ținute unicat, realizate de studenți sub îndrumarea Lect. Univ. Dr. Antoaneta Rodica Tică și a Lect. Univ. Dr. Oana Roșca.

 

SAVE THE DATE: Vernisaj expoziție

În data de 8 iunie, ora 19.00, expoziția va fi vernisată într-un eveniment în care publicul va putea interacționa cu designerii pieselor-unicat și vor putea afla informații despre moda sustenabilă.

„La Promenada Mall, credem că moda nu trebuie doar să fie elegantă, ci și responsabilă. Suntem încântați să colaborăm cu YKO-YKO pentru a aduce în prim-plan Mended Threads, o expoziție care celebrează arta, creativitatea și durabilitatea modei sustenabile. În acest context sofisticat, avem plăcerea de a vă invita în lumea modei responsabile. Alăturați-vă nouă la vernisajul expoziției pe 8 iunie, la ora 19:00, pentru a descoperi frumusețea inedită a modei reinventate. Împreună, putem scrie un nou capitol în povestea modei, unde stilul și sustenabilitatea merg mână în mână", spun reprezentanții Promenada Mall București.

Toate piesele reutilizate, reparate și reinventate pentru această expoziție au fost puse la dispoziția UNArte de către Bine Boutique, magazinul caritabil al Crucii Roșii Române. Articolele vestimentare sunt reinventate prin tehnici de mending și sunt piese ce spun povestea modernă, a noii generații, asupra obiceiului sustenabil de a repara un obiect, cu scopul de a-l păstra în circuit, uneori chiar cu o valoare mai mare decât cea inițială.

MENDING – artă și tehnică în moda circulară este evenimentul YKO-YKO validat ca partener EU Green Week 2023. Acesta are ca obiectiv reîntoarcerea, cu intenție, la un stil de viață echilibrat, în ton cu ritmul firesc al naturii, în care circularitatea e o prioritate. Iar extinderea duratei de viață a lucrurilor existente, prin reutilizare, îngrijire și reparare, este o practică la care apelăm cât mai des. Evenimentul are două componente – o expoziție de piese unicat, realizate de studenții UNArte, găzduită de partenerii noștri de la Promenada Mall, între 1 și 18 iunie și un workshop de Visible Mending, susținut de Adina Casas, artist local cu experiență, organizat în data de 10 iunie, în cadrul magazinului ALTRNTV”, explică Florina Secară și Alexandra Pîrvan, fondatoarele platformei YKO-YKO.

Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu, organizat de platforma de modă sustenabilă YKO-YKO.ro, sub umbrela GREEN WEEK 2023 – The European Year of Skills. Întregul eveniment este un manifest artistic al conceptului de modă circulară. Astfel, YKO-YKO se alătură celor peste 250 de organizații din Europa – școli și universități, asociații de business, ONG-uri, organizații guvernamentale – în promovarea acțiunilor de protecție a mediului, la nivelul Uniunii Europene.

Expoziția se desfășoară cu sprijinul Promenada Mall, Environ, Bine Boutique și este susținută de Fashion Revolution România.

 

Where sustainable fashion is always ON

Totodată, în perioada 5-18 iunie, YKO-YKO va fi prezent și cu un POP-up Shop în spațiul conex expoziției, pus la dispoziție de la Promenada Mall. Haine, genți și accesorii din materiale organice, certificate, materiale reciclate, de la branduri din Europa care produc cu respect pentru mediu, oameni și planetă.

Impactul industriei de modă asupra mediului a devenit un subiect de actualitate în ultimii ani, datorat, în mare parte, accelerării procesului de producție, în lipsa unor soluții de reciclare adecvate.  La nivel global, se estimează că industria de modă este responsabilă de 10% din emisiile de dioxid de carbon, mai mult decât zborurile internaționale și transportul maritim combinate. În plus, producția de materiale textile contribuie la poluarea apelor, fiind responsabilă de 20% din acest proces, cu impact semnificativ asupra comunităților, dar și biodiversității.

La nivel european, un locuitor utilizează anual aproximativ 26kg de textile și aruncă la coșul de gunoi aproximativ 11kg dintre acestea, în timp ce, la nivel global, doar 1% din totalul materialelor textile este reciclat pentru a produce noi fibre textile. În acest context, acțiuni precum repararea, reciclarea produselor textile sprijină tranziția industriei de la un model liniar la unul circular și atingerea obiectivelor stabilite de reducere a deșeurilor, a emisiilor de dioxid de carbon și de încurajare a producției sustenabile.

www.yko-yko.ro este prima platformă online dedicată culturii modei sustenabile, lansată la finalul anului 2021, sub sloganul Wearing & Awaring. Platforma își propune să arate fața cool a sustenabilității, un spațiu în care găsești inspirație, informație și oameni care împărtășesc aceleași valori. Astfel, YKO-YKO înglobează o componentă de e-commerce (un shop online cu branduri internaționale sustenabile) și o zonă editorială dedicată subiectelor ce țin de modă sustenabilă. În offline, este dezvoltat cel de-al treilea pilon, cel de Comunitate, printr-o serie de evenimente care îndeamnă la un consum responsabil de modă, alternative stylish și sustenabile.

Cu un mix de branduri de renume internațional și o gamă bogată de restaurante și servicii, Promenada pune la dispoziția clienților o experiență completă de shopping. Având un design modern în linie cu arhitectura urbană din zona de nord a capitalei, Promenada Mall este situat pe Calea Floreasca nr 244-246, Sector 1 București, cu acces facil la mijloacele de transport public, într-una din cele mai moderne zone ale orașului. 

Promenada găzduiește peste 150 de magazine, printre care se numără branduri premium precum Coccinelle, în exclusivitate în România, LIU JO, GUESS, Musette, Intimissimi, Kultho, Bijuteria Teilor, grupuri de renume ca Inditex, cu brandurile Massimo Dutti, Oysho, ZARA, ZARA HOME, Bershka și Stradivarius, Peek & Cloppenburg, magazine pentru copii, de sport, frumusețe și timp liber. Ofertei de magazine i se adaugă o gamă largă de servicii precum Asian Vitality SPA,  The BAR Salon, Salon Yvonne, Floria, Needle Atelier de retuș, ECO CLEAN, Diamond Car Wash și o varietate de servicii bancare. 

Terasa verde, de peste 4000 mp este o adevărată oază urbană, care invită vizitatorii la relaxare și oferă modalități variate de petrecere a timpului liber – proiecții de film, spectacole de teatru, concerte în aer liber și alte evenimente dedicate publicului. Restaurantul Trickshot oferă mai mult decât experiențe culinare, cuprinzând și activități de petrecere a timpului liber -  biliard și bowling. Clienții au la dispoziție și Clubul de Health & Fitness World Class, ce oferă membrilor acces la facilități și echipamente premium.

Cei care preferă modalitățile de transport prietenoase cu mediul vor găsi la Promenada singurele Tesla Superchargers din țară (nivelul -2) și alte stații de încărcare disponibile în parcarea subterană. 

Promenada Mall a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în 17 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România: Mega Mall București, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș, Ploiești Shopping City, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Vulcan Value Centre. 

Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related