Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România, continuă la Muzeul de Artă Recentă în weekend-ul 17-18 iunie

Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România, continuă la Muzeul de Artă Recentă în weekend-ul 17-18 iunie

Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România, îi vă invită pe bucureșteni cu prietenii la Muzeul de Artă Recentă (Primăverii 15), în weekend-ul 17-18 iunie, de la 16.00 la 21.00, la concerte, expoziții, ateliere, dar și o selecție de bătuturi perfecte pentru serile calde de vară.

În cele două zile de festival, vizitatorii vor putea participa la sesiuni muzicale ale duo-ului Cristi Horia (vioară) & Sorin Romanescu (chitară), Luna MAAR – jazz & folk, Electric Brother - live multimedia & electronic music, sesiune de harpă clasică – Mariana Tudor, Two Sides Records – DJ set cu viniluri dintr-o selecție specială.

Mai mult, participanții vor putea lua parte la sesiuni de poezie și dans contemporan, pe versurile lui Iulian Tănase, dansuri alături de Adora Tănase și Raluca Adomnicăi, sesiuni de mindfulness pe terasa muzeului cu Teodora Iacob, plus discuții și selecții de scurtmetraje de la absolvenții UNATC I.L. Caragiale. Cei mici se vor bucura de ateliere de teatru dedicate, coordonate de Alexia Mocănescu. De asemenea, participanții pot vizita toată seara expozițiile temporare și permanente din colecția MARe.

Atunci cînd am primit propunerea să participăm la Weekend Sessions am considerat de la sine înțeles răspunsul afirmativ, pentru că MARe este nu doar un muzeu recent construit, ci și singurul muzeu efectiv modern, ca dotări tehnice, activități și spații inovatoare din București. Arhitectura, programul și serviciile oferite de MARe au flexibilitate și vitalitate, într-un spațiu deschis și transparent, la propriu și la figurat, atractiv și accesibil direct din stradă. Este un Cultural Plaza cu program artistic premium, într-un cartier premium dintr-o metropolă vibrantă, așa cum este Bucureștiul. La MARe este simțită nemijlocit creșterea calității vieții culturale și sociale a vremurilor actuale.” a declarat Erwin Kessler, director MARe - Muzeul de Artă Recentă, fotografie.

Suntem onorați să avem alături  parteneri care își doresc să deschidă pentru publicul Weekend Sessions instituții simbol pentru viața culturală și comunitățile din București. Urmărim și vizităm inițiative similare din capitalele europene, iar muzeele sunt puncte vitale pentru viața socială urbană și pentru sănătatea și calitatea vieții cetățenilor. Ne dorim ca vizitele în muzee să devină o opțiune firească pentru petrecerea timpului liber. De aceea am pregătit 20 de zile de evenimente în cele mai frumoase muzee din București!” a declarat Silvia Floareș, co-fondator Weekend Sessions.

Locul la festival poate fi rezervat pe Eventbook.ro.

Ajuns în al treilea an de program, Weekend Sessions revine în 2023 într-un nou format, în care pune accentul pe socializare culturală și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București. 

 

Primele muzee care au dat curs invitației Weekend Sessions sunt Muzeul Național de Artă a României, Muzeul Bucureștiului: Casa Filipescu Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român, precum și Muzeul Bucureștiului: Grădina & vila Nicolae Minovici. 

Timp de 7 luni, din mai până în octombrie, Weekend Sessions transformă muzeele și grădinile acestora în spații de întâlnire pentru Bucureșteni. Vizitatorii se vor bucura de sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop Indie de la artiști independenți, proiecții de film, momente de poezie contemporană, tururi ghidate de terapeuți, arhitecți, designeri, istorici şi alți invitați speciali, precum şi de sesiuni de mindfulness și yoga, discuții & dezbateri, ateliere creative pentru copii.  

Fiecare zi de eveniment vine cu un program diferit și o nouă șansă de a cunoaște muzeele din București și fermecătoarele lor spații & colecții.     

Următoarele întâlniri din programul Weekend Sessions 2023: 

Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (1&2 iulie), 16.00-21.00  
Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (8&9 iulie), 16.00-21.00 
Muzeul Național al Țăranului Român, Str. Monetăriei 3, (5&6 august), 17:00-23.00 
Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici (30&1 octombrie), 15.00-20.00  
Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici (7&8 octombrie), 15.00-20.00 

Acest program nu ar fi posibil fără susținerea UniCredit Bank, Aqua Carpatica, Flash Lighting Services SA și a vizitatorilor care cumpără bilet.  Agenția de relații publice Golin este partenerul de comunicare al evenimentului Weekend Sessions. 

Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde a transformat un spațiu de picnic în prilej de experiențe memorabile și întâlniri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop indie de la artiști independenți, degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie, discuții cu terapeuți, sesiuni de mindfulness și yoga, ateliere creative pentru copii. În primii doi ani a reunit aproape 300 de artiști și invitați speciali, peste 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related