TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri în 2023

TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri în 2023

15 700 de oportunități disponibile în total pe Hipo.ro în august 2023.

Hipo anunță oficial TOP 5 domenii de activitate cele mai căutate de tineri, alături de domeniile cu cele mai multe oferte de angajare în 2023. Conform datelor analizate din platformă, oportunitățile la care au aplicat cel mai mult tinerii anul acesta sunt programele de internship și joburile entry-level în arii precum programare, achiziții, marketing, HR și administrativ. În ceea ce privește oferta angajatorilor, din 15 700 de oportunități, 2700 de joburi sunt adresate studenților sau proaspăt absolvenților, iar 9000 sunt disponibile pentru cei cu 1-5 ani experiență. În urma studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, peste jumătate din tinerii respondenți susțin că obținerea de noi abilități și creșterile salariale sunt cei mai importanți factori care demonstrează progresul în carieră.

Conform unui studiu realizat de Hipo asupra oportunităților cu cele mai multe aplicări din partea tinerilor (studenți și proaspăt absolvenți), internshipurile sunt clasate pe primele poziții, urmând  joburile entry-level. TOP 5 domenii cu cele mai multe aplicări din partea tinerilor sunt:

  • IT&C
  • Achiziții
  • Digital marketing
  • Recrutare
  • Secretariat-administrativ

Conform rezultatelor studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, principalul obiectiv în cadrul unui program de internship sau job entry-level a peste jumătate din tinerii respondenți este de a învăța și de a se dezvolta personal. Printre așteptările lor se numără apoi, obținerea unui salariu satisfăcător, creșterea șanselor ulterioare de angajare, precum și crearea de conexiuni în industrie. Peste 50% dintre tinerii respondenți susțin că obținerea de noi abilități și creșterea salarială sunt cei mai importanți factori care indică un progres în carieră.  În momentul actual, tinerii care își caută primul job au acces la 2700 de posturi vacante pe Hipo.ro.

Din totalul de 15 700 de joburi disponibile pe Hipo, angajatorii le oferă tinerilor fără experiență pe piața muncii 2700 de oportunități. Cei care au urmat un program de internship și își caută un job entry-level, au acces la 3000 de joburi care cer experiență între 0-1 ani. Cele mai multe oferte de angajare disponibile se adresează candidaților cu 1-5 ani experiență în domeniu – 9000 de oportunități. În jur de 1000 de joburi sunt disponibile pe Hipo pentru candidații seniori și manageri.  

Atât cei care se află în căutarea unui job, cât și angajatorii care își doresc să comunice despre posturile lor disponibile pot accesa Hipo.ro, site de joburi cu o notorietate de 17 ani în piața muncii din România. Platforma este dedicată exclusiv candidaților cu studii superioare și oferă oportunitatea angajatorilor să-și afișeze ofertele disponibile de: programe de internship și trainee, stagii de practică, joburi entry-level și locuri de muncă pentru middle, respectiv senior level. Pe Hipo.ro se derulează proiecte, precum: Internship and Trainee Marathon, iar sub umbrela acestuia, Summer Career Fair, Angajatori de TOP Online, Top Talents Romania, iar lista continuă.

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:

  • DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.
  • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta specializata in solutii de recrutare si employer branding. Suntem prima companie din Romania care ofera servicii complete de employer branding pornind de la... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related