Samsung Art Store aduce capodoperele lui Salvador Dalí în casele oamenilor din întreaga lume

Samsung Art Store aduce capodoperele lui Salvador Dalí în casele oamenilor din întreaga lume

Colecția specială asigurată de Fundació Gala-Salvador Dalí și curatoriată de Samsung – aduce 12 picturi iconice, suprarealiste pe The Frame.

Samsung Electronics a anunțat că 12 dintre capodoperele recunoscute ale lui Salvador Dalí vor fi disponibile pe Samsung Art Store ca urmare a unui parteneriat cu Fundació Gala-Salvador Dalí, instituția culturală privată fondată chiar de pictor cu misiunea de a-și promova lucrările artistice, culturale și intelectuale în Spania și în străinătate.[1]

Salvador Dalí este recunoscut la nivel mondial pentru stilul său suprarealist caracterizat prin imagini onirice, iluzii uluitoare și atenție meticuloasă la detalii, ceea ce l-a făcut unul dintre cei mai durabili și enigmatici artiști din ultimii 100 de ani. Cu picturi care invită privitorul să se apropie și să examineze interacțiunea neașteptată dintre bizar și banal, Dalí a captivat publicul încă de când prima sa lucrare a fost expusă în Barcelona, Spania, în 1925.

,,Acest parteneriat cu Samsung oferă fundației o scenă globală pentru împărtășirea capodoperelor și  moștenirii lui Dalí cu o generație complet nouă, nativă digital. Aceste piese, selectate special în parteneriat cu Samsung Art Store, ne permit să prezentăm cele mai spectaculoase capodopere ale lui Dalí și afișajul uimitor de care este capabil The Frame.", a declarat Andrea Fisher-Scherer, Managing Director, Merchandise Licensing, Artists Rights Society - organizația care a ajutat la obținerea unui acord între Fundació Gala-Salvador Dalí și Samsung.

Lucrările prezentate – inclusiv unele dintre cele mai notabile piese ale artistului, cum ar fi ,, Persistența Memoriei" (1931), ,,Tentația Sfântului Anton” (1946) și ,,Lebede reflectate în elefanți" (1937) – au fost curatoriate de Samsung și provin de la Gala Fundació-Salvador Dalí, precum și de la alte instituții globale și colecții private.

Dalí, născut în orașul catalan Figueres din nord-estul Spaniei, și-a petrecut o mare parte din viață în această regiune, creând opere de artă inovatoare care vor continua să inspire artiști și spectatori deopotrivă timp de generații. Dar Dalí a aspirat întotdeauna să-și împărtășească viziunea artistică cu un public mult mai larg, aducând picturile sale izbitoare și suprarealiste la expoziții din Paris, Londra și New York - și căutând simultan inspirație creativă și colaborare cu artiști și intelectuali de renume mondial ai timpului său, inclusiv Coco Chanel, Sigmund Freud, și Pablo Picasso, printre alții.

În onoarea moștenirii internaționale a lui Dalí și a cererii ridicate pentru lucrările de artă Dalí din Samsung Art Store, Samsung a recunoscut importanța asigurării acestui parteneriat foarte important pentru iubitorii de artă din întreaga lume. În mod similar, Fundació Gala-Salvador Dalí extinde modul în care pot oferi acces instantaneu și digital la unele dintre cele mai semnificative opere de artă ale lui Dalí pentru milioane de oameni cu acest parteneriat special.

,,Samsung Art Store conectează milioane de posesori ai The Frame cu opere de artă de renume mondial din sute de muzee, instituții și colecții private din întreaga lume și suntem încântați să colaborăm cu Fundació Gala-Salvador Dalí pentru a aduce cel mai căutat și solicitat artist în platforma noastră - Samsung Art Store. Aceste opere de artă din catalogul incredibil al lui Dalí sunt la fel de unice și captivante din punct de vedere vizual astăzi ca și în ziua în care au fost pictate și suntem atât de încântați să le oferim o platformă digitală pentru noi audiențe care se pot bucura de ele în afara unui muzeu și chiar de acasă", a declarat Daria Greene, curator global la Samsung Art Store.

,,Una dintre cele mai mari dorințe ale sale a fost să fie cunoscut și ca arta sa să ajungă la un public mai larg. Dalí ar fi cu adevărat impresionat să fie în casele oamenilor.", a declarat Clàudia Galli, istoric de artă la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Alături de aceste noi piese de la Dalí, spectatorii pot explora în Samsung Art Store mii de lucrări de artă suplimentare de la ariști precum Claude Monet, Johannes Vermeer și Julia Contacessi, disponibile pentru afișare instantanee pe The Frame. În plus, Samsung Art Store prezintă lucrări de artă de la instituții globale importante, cum ar fi Muzeul Victoria și Albert din Londra, Galeria Națională din Singapore, Muzeul Belvedere din Viena, Muzeul Prado din Madrid și Muzeele de Stat din Berlin.

Pentru a onora sosirea lui Dalí în Art Store, a fost lansat și un scurt documentar care sărbătorește viața și munca artistului, ca parte a seriei video Samsung "Meet the Artist". 

 

Samsung Electronics inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. 

[1] Un abonament pentru un singur utilizator pentru Art Store costă 4.99 USD / lună sau 49.99 USD / an.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related