SPOR ArtColor® aduce culoare la Art Safari, prin expoziția „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”

SPOR ArtColor® aduce culoare la Art Safari, prin expoziția „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”

Peste 20 de ani de parteneriate strategice pentru susținerea artelor și a culturii naționale
SPOR Art Color® îmbracă în culoare singurul Muzeu al muzicii din capitala României

Policolor S.A, prin SPOR®, primul brand de vopsea lavabilă din România, anunță o nouă colaborare în sprijinul constant acordat artei și culturii. SPOR devine partener de calitate al singurului Muzeul al muzicii din capitala României, „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă”, dedicată aniversării a 60 de ani de Madrigal și parte din Art Safari - Stars Edition.

 

60 de ani de Madrigal în culorile SPOR ArtColor® de la Policolor

Începând cu 29 septembrie, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” se mută pentru 3 luni în Palatul Dacia-România, la Art Safari.

16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o adevărată istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros – totul privit prin ochii și experiența celor 60 de ani de Madrigal.

Expoziția prezintă publicului o realitate polifonică armonizată prin culorile SPOR ArtColor. Spațiul pregătit în Palatul Dacia va fi la fel de puternic precum instalațiile. Pentru culorile vibrante ale pereților, arhitecții și curatorii au ales vopseaua SPOR ArtColor, atât pentru fidelitatea culorilor, cât și pentru calitatea vopselelor. Produsul este o bază de nuanțare ultra-durabilă, care se pliază pe mii de culori precise și intense, fiind alegerea perfectă și în acest context.

La 60 de ani de Madrigal se cuvine să avem, pe lângă sunet și spirit, culoarea potrivită! Mă bucur că parteneriatul strategic Madrigal - Policolor continuă și că avem posibilitatea să dăm culoare pereților din pavilionul Madrigal de la Art Safari, alături de Spor®, cel mai puternic brand românesc de vopseluri. Mulțumim Policolor pentru susținere și pentru deschiderea pe care o arătați de fiecare dată propunerilor noastre de a transforma fiecare eveniment Madrigal într-un spectacol vizual.”, declară Emil Pantelimon, Managerul Corului de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Policolor, susţinător al artelor și culturii naționale

De-a lungul timpului, Policolor a jucat un rol important în susținerea artelor vizuale, asumându-și în mod real și consecvent contribuția către diferite galerii de artă, muzee, proiecte culturale, expoziții și lucrări street-art, precum și prin promovarea diferitelor comunități artistice.

Suntem dedicați dezvoltării și îmbunătățirii mediului cultural românesc, motiv pentru care ne alăturăm proiectului Art Safari în calitate de partener oficial al expoziției Madrigal, îmbrăcând în culori primul Muzeu al Muzicii din România. Suntem onorați să susţinem arta şi cultura, o facem de mai bine de douăzeci de ani, iar tradiţia va fi dusă mai departe.”, declară Elena Curelaru, Group Marketing Director Policolor-Orgachim.

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate. Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto.

Grupul Policolor – Orgachim este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană şi operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România, cu sediul  în București, pe Bd. Timișoara şi Orgachim aflată in Ruse, Bulgaria.

Înființat în anul 1963 de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a devenit un reper al vieții muzicale și diplomației culturale naționale și internaționale. Este definit prin sonoritatea sa specifică, tehnica non-vibrato-lui, amplasamentul stereofonic în scenă și costumele impunătoare. Repertoriul său este îndreptat către renaștere, muzica preclasică și clasică, romantism, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Prezența scenică și componența ansamblului au fost în permanență rafinate, astfel încât performanța sa a ajuns să fie comparată de critici cu „o vioară Stradivarius în mâna lui Paganini”.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Pe 1 martie 2023, la Palatul Parlamentului, Senatul României a inaugurat oficial „Galeriile Madrigal – Marin Constantin”, un spațiu dedicat, care găzduiește evenimente culturale și expoziții temporare și permanente ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.800 de coruri și peste 63.000 de copii din țară și diaspora. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related