Samsung Climate Solutions revoluționează sistemele de încălzire pentru locuințe cu noua pompă de căldură EHS Mono cu R290

Samsung Climate Solutions revoluționează sistemele de încălzire pentru locuințe cu noua pompă de căldură EHS Mono cu R290

Tehnologia viitorului se armonizează cu designul sofisticat, rezultatul fiind noua gamă de pompe de căldură EHS Mono R290.

Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) anunță lansarea oficială în Europa a produsului său revoluționar, pompa de căldură EHS Mono R290. Prezentată la începutul anului la ISH în Frankfurt, pompa EHS Mono R290 este concepută pentru a redefini încălzirea locuințelor, oferind tehnologie de ultimă generație, care îmbunătățește confortul și care are un potențial scăzut de încălzire globală (GWP). Produsul este disponibil într-o gamă largă de puteri de încălzire (capacități), pentru a îndeplini diferite cerințe – de 5, 8, 12 și 16 kW. Este de remarcat că unitățile de 5 și de 8 kW au o înălțime de doar 850 mm, în comparație cu unitățile de 12 și de 16 kW, care au o înălțime de aproximativ 1000 mm.

 

Încălzire printr-o inovație cu viabilitate în viitor

Numeroase caracteristici cheie transformă pompa EHS Mono R290 într-o alegere de viitor pentru proprietari. De exemplu, are un potențial extrem de scăzut de încălzire globală (GWP), cu o valoare de 3 – în comparație cu valoarea GWP a altor tehnologii de răcire precum R32 (675). Oferă tehnologie de ultimă generație pentru un confort sporit, cu un agent frigorific cu potențial scăzut de încălzire globală, și oferă în mod consecvent alimentare cu apă caldă la temperaturi ridicate, de până la 75 °C[1]. Acest potențial îi conferă statutul de sistem de încălzire adecvat pentru toate locuințele care utilizează sisteme de încălzire bazate pe combustibili fosili, fără a fi necesare investiții suplimentare pentru îmbunătățirea izolației termice.

În plus, pompa EHS Mono R290 utilizează un agent frigorific cu un GWP mai scăzut, temperaturi mai ridicate ale apei calde și un schimbător de căldură de dimensiuni mai mari, care poate transfera mai multă căldură în același timp, comparativ cu o unitate de exterior obișnuită, grație zonei sale de transfer al căldurii, cu până la 39% mai mare[2]. Oferă o performanță fiabilă de încălzire, ce permite o reușită de încălzire de 100% la temperaturi de până la -10 °C[3]. De asemenea, permite generarea de apă caldă menajeră (ACM) la 70 °C, în condiții de temperaturi exterioare cuprinse între -10 și 43 °C[4], temperatură ambiantă fără utilizarea unui încălzitor booster, ceea ce duce la economii de energie pentru producerea apei calde menajere pe perioada verii.

 „Pompa de căldură EHS Mono R290 reprezintă un uriaș pas înainte pentru Samsung în tehnologia de încălzire a locuințelor. Cu agentul frigorific cu un GWP inferior și temperaturi mai ridicate ale apei calde, este cu siguranță un produs revoluționar pentru proprietarii de locuințe. Prin introducerea acestei noi game de produse, Samsung este pregătit să respecte viitoarele reglementări Europene, prevăzute să intre în vigoare în viitorul apropiat, precum legislația UE privind gazele fluorurate, și să contribuie la îndeplinirea obiectivului european ‘Pachetul legislativ Pregătiți pentru 55’ și țintele Protocolului de la Montreal.”, a spus Roxana Răducanu, Head of Samsung Electronics Air Conditioner Europe pentru România si Bulgaria.

 

Concepută să funcționeze cu R290

Pompa EHS Mono R290 utilizează R290 ca agent frigorific în locul agentului frigorific R32, folosit în mod obișnuit. Utilizarea agentului R290 a dus la adaptarea componentelor interne ale unității, în comparație cu o pompă obișnuită de căldură. Aceste adaptări permit separarea agentului frigorific R290 de restul sistemului.

 

Configurare fără probleme, funcționare silențioasă și design atractiv

Concepută pentru a funcționa fără probleme cu R290, proprietarii de locuințe vor aprecia ușurința de utilizare a pompei EHS Mono R290, Unitatea EHS Mono de exterior este concepută să ofere simplitate în instalare, lucrări de service și întreținere. Pentru instalare, nu necesită o certificare de gaz fluorurat. Accesul la componentele interne ale pompei de căldură se poate face prin panoul lateral, ușor de demontat prin desfacerea celor trei șuruburi. Acest lucru economisește timp și efort considerabil în timpul procedurilor de instalare, întreținere și service.

Principala caracteristică a noii pompe EHS Mono R290 este funcționarea sa la niveluri de zgomot cu o presiune acustică de doar 35 dB (A)[5], cu ajutorul modului silențios în 4 pași. Unitatea de exterior a pompei de căldură este prevăzută cu un sistem de izolație fonică, cu dublu stat, cu un design brevetat de plasă din pâslă cu caneluri[6], care blochează și absoarbe zgomotul produs de componentele de compresie și vibrații. Pentru montarea compresorului sunt utilizate garnituri de amortizare cu arc (în locul garniturilor din cauciuc), reducând astfel rata de transfer a vibrațiilor cu 90%[7].

Cu un design pe gri închis, care se înscrie în tendința actuală pentru designul exterior al clădirilor moderne, pompa EHS Mono R290 adaugă eleganță numeroaselor fațade exterioare, îmbunătățind toate proiectele, de la cele de renovare, la cele pentru locuințe premium.

 

Control optimizat al energiei și informații la timp

Noua serie de pompe de căldură poate fi, de asemenea, conectată la SmartThings Energy[8] pentru a crește la maximum economiile și a optimiza utilizarea energiei. Unul dintre cele mai mari ecosisteme de dispozitive conectate din lume, SmartThings Energy de la Samsung este compatibil cu dispozitivele de asistență prin voce precum Bixby, Google Home sau Amazon Alexa[9], precum și cu o gamă largă de dispozitive. Acesta oferă sisteme revoluționare de management energetic pentru locuințe, precum și economii reale de energie, prin intermediul unor informații cuprinzătoare, a automatizărilor pentru economiile energetice, precum și prin asistența oferită utilizatorilor, pentru a obține o locuință cu emisii zero net.

După conectare, utilizatorii pot monitoriza utilizarea energiei și pot reduce consumul grație modului de economisire[10]. O altă caracteristică ce poate aduce economii suplimentare de energie este modul AI pentru energie. Acesta învață tiparele de utilizare și reglează temperatura apei calde menajere astfel încât să mențină confortul utilizatorului, fără să utilizeze la fel de multă energie[11].

Pompa EHS Mono R290 va fi disponibilă la finalul lunii octombrie, într-o gamă largă de capacități, pentru a satisface cerințele proprietarilor de locuințe din întreaga Europă.

De la prezentarea primului său aparat de aer condiționat în 1974, Samsung Electronics a redefinit confortul de climatizare de interior pentru societatea de mâine. Pentru fiecare spațiu în care oamenii creează împreună amintiri de neuitat, fie că este vorba de spații comerciale sau de locuințe. Samsung depășește obișnuitul, concentrându-se neîncetat asupra depășirii limitelor tehnologiei, inovației și designului.

Samsung Electronics a intrat pe piața europeană a aparatelor comerciale de aer condiționat în 2005. Datorită creșterii rapide și pentru a susține angajamentul său pe termen lung față de piața europeană, filiala Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) a fost deschisă în 2017 în Amsterdam, Olanda. SEACE are ca obiectiv armonizarea activităților din peste 30 de țări europene. SEACE oferă instruire tehnică continuă în soluții de climatizare și clădiri inteligente, asistență tehnică și post-vânzare pentru partenerii săi din industrie, susținute prin reputația calității și prin soluțiile inovatoare de ultimă oră, inclusiv cele de conectivitate digitală. SEACE prosperă pentru a îndeplini nevoile piețelor sale europene incluzând atât piețe comerciale, cât și pe cele ale locuințelor, cu soluții inovatoare pentru răcire, încălzire, apă caldă menajeră, refrigerare și clădiri inteligente.

[1] Temperatura apei evacuate, atunci când temperatura exterioară este de -10 ~ 35° C. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare.
[2] Pe baza măsurătorilor Samsung pe un model EHS R290 Mono (AE080CXYDGK/EU) comparativ cu o unitate de exterior obișnuită (AE080RXYDGG/EU), cu aceeași capacitate.
[3] Pe baza temperaturii apei evacuate de 55 °C. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare.
[4] Apa caldă menajeră (ACM) care iese din rezervorul de apă caldă menajeră este de 70° C atunci când temperatura exterioară este cuprinsă între -10 și 43° C. Dacă temperatura exterioară este mai mică de -10° C, este necesar un încălzitor booster. Rezultate pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare.
[5] Pe baza testelor interne efectuate asupra unității EHS Mono R290 de exterior. Nivelul de zgomot se măsoară la 3 m distanță de partea din față a unității de exterior, într-o cameră anecoidă cu o temperatură exterioară de 7 °C. Rezultatele pot varia în funcție de factorii de mediu și de utilizarea individuală.
[6] Nr. brevet: P2022-0012826
[7] Pe baza unei simulări computaționale, potrivit formulei teoretice pentru garnitura de amortizare cu arc, comparativ cu garnitura din cauciuc. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare.
[8] Disponibil pe dispozitive Android și iOS. Sunt necesare o conexiune Wi-Fi, un cont Samsung și un kit Wi-Fi opțional (MIM-H04N).
[9] Controlul prin comenzi vocale este compatibil cu difuzoare AI precum Samsung Bixby 2.0, Google Assistant (Google Home) și Amazon Alexa. Google Assistant nu este disponibil pentru anumite limbi și țări. Google este o marcă înregistrată a Google LLC.
[10] Valoarea costurilor depinde de diferiți factori precum abonamentul la energie al utilizatorului, temperatura interioară și cea exterioară, precum și alte condiții de utilizare. Cu aplicația SmartThings, utilizatorii pot, de exemplu, să programeze produsul Samsung EHS relevant atunci când prețul la energie este cel mai scăzut și să oprească unitatea atunci când nu este utilizată, pentru a reduce la minimum consumul de energie.
[11] Disponibil doar la utilizarea AE2**CNWM*G/EU. Pe baza testelor interne efectuate asupra unei pompe EHS cu o unitate hidraulică integrată (AE260RNWMGG/EU) și o unitate de exterior obișnuită (AE140BXYDGG/EU), în condiții normale de utilizare. Rezultate pot varia în funcție de configurația sistemului și de modelele instalate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related