„Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto

„Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto

Campania „Viitorul Pornește Azi”

  • Proiect de Modernizare a Învățământului Profesional în România
  • Șapte licee vor primi echipamente și materiale de ultimă generație pentru predare și practică

VARTA, una dintre mărcile de top ale liderului mondial în producția de baterii de joasă tensiune Clarios, în colaborare cu Inter Cars, anunță lansarea campaniei„Viitorul Pornește Azi”, un proiect dedicat atât experților, cât și debutanților din industria auto. Această inițiativă își propune să îmbunătățească metodele de predare și să ofere materiale moderne școlilor profesionale din România, favorizând creșterea tinerelor talente în profesia de mecanic auto.

O continuare firească a competiţiei „Young Car Mechanic” organizată de Inter Cars, proiectul „Viitorul Porneşte Azi” are acelaşi scop: atragerea interesului tinerilor cu privire la ocupația de mecanic auto, împărtășirea experienței și a metodelor de învățare, în vederea modernizării sistemului educațional de profil în România şi încurajarea tinerelor talente.

Anul acesta, peste 140 de elevi din 34 de școli profesionale din 8 județe s-au întrecut la concursul „Young Car Mechanic”, trecând prin trei etape dificile: două etape teoretice şi una practică. Aşa au fost selecționaţi 10 concurenți care au luat parte la Finala Competiției „Young Car Mechanic” din cadrul EXPO Inter Cars 2023 – desfăşurată la Academia Hagi, în perioada 16- 17 iunie 2023.

Podiumul din acest an a fost ocupat de Ethan Daniel Ciucă (Liceul Tehnologic “Vlădeasa”, Huedin), Alexandru Nicolae Târșă (Liceul “Dimitrie Leonida”, Constanţa) şi de Ştefan Drăgan (liceul “Alexandru Borza”, Cluj Napoca, ocupantul locului 1), iar primul clasat a avut onoarea de a-şi reprezenta colegii români la Finala Internaţională desfășurată în Ungaria.

Ca urmare a succesului acestei competiţii în rândul tinerilor, Clarios, producătorul mărcii VARTA şi partener internaţional al proiectului „Young Car Mechanic” a ales ca în România să îşi extindă implicarea şi în afara programului competiţional. 

Astfel, VARTA și Inter Cars România şi-au unit forţele din nou şi şi-au propus să facă un prim pas în această direcţie, şi anume să pornească într-un tur de vizitare a şcolilor finaliste Young Car Mechanic 2023.

“Toţi conducătorii de maşini îşi doresc un specialist, un om de service bun. Însă nivelul de excelenţă în domeniu nu se dobândeşte atât de simplu. La nivel liceal, viitorii specialişti trebuie să aibă acces la informaţii şi echipamente actuale, care să îi pregătească pentru cariera ce urmează să înceapă. Cum domeniul auto evoluează atât de rapid şi spectaculos în diferite direcţii - oferind multiple soluții de mobilitate precum vehiculele de tip xEV - specialistul auto va fi într-un proces de învăţare continuu pe parcursul întregii sale cariere, pentru că altfel nu va putea să menţină nivelul de performanţă impus de complexitatea domeniului şi de cerinţele consumatorilor. Este un proiect pentru experți și debutanți deopotrivă”, a declarat Luiza Popa, Marketing Manager Adria, Bulgaria, România și Ungaria la Clarios.

În cadrul evenimentelor ce se vor desfăşura în perioada 13-20 noiembrie 2023, elevii celor 7 instituţii de învăţământ se vor întâlni cu echipa Centrului de Training Inter Cars România şi cu alţi invitaţi speciali – reprezentanţii VARTA în România – şi vor avea parte şi de câteva surprize. VARTA și Inter Cars România au pregătit și un kit de echipare pentru aceste unități de învățământ, compus din aparatura specifică pentru verificarea și diagnosticarea bateriilor auto. Astfel, pentru ca tinerii să aibă o carieră de succes în domeniu, este foarte important ca la şcoală conţinutul de informaţii, echipamentele şi metodele de învăţare să fie mereu actualizate, iar pedagogii să fie cu adevărat încurajaţi să adapteze metodele de predare la vremurile moderne.

“În decursul acestui an, Echipa de Training Inter Cars a discutat cu peste 250 de unități de învățământ din sistemul profesional și dual, identificând astfel nivelul de echipare și spațiile tehnice de care acestea dispun.”, Petrisor Covaciu, Training Manager Inter Cars.

Cu prilejul acetor evenimente, cei doi parteneri vor ava un dialog cu profesorii, dar mai ales cu viitorii specialişti, privind  cerințele pieței auto.

„Având în vedere că în fiecare an peste 6.000 de elevi finalizează aceste cursuri, ne dorim să îmbunătățim nivelul de retenție în atelierele auto din România. În acest sens, oferim posibilitatea elevilor să participe la interviuri de angajare în rețeaua de ateliere de reparații Q-Service. Ne bucurăm că VARTA este primul partener care împărtășește viziunea noastră despre implicarea în acest segment educațional.”, Victor Gavronschi, Director Evenimente și Proiecte Speciale la  Inter Cars România.

Clarios este lider mondial în soluții avansate de stocare a energiei. Colaboram cu clienții noștri pentru a satisface cererea în creștere a pieței pentru aplicații avansate (smarter applications), la scară globală. Cei 16.000 de angajați ai noștri dezvoltă, produc și distribuie un portofoliu de tehnologii de baterii pentru aproape orice tip de vehicul, tehnologii care oferă performanță unică durabilă, de ultimă generație și aduc fiabilitate, siguranță și confort în viața de zi cu zi. Adăugăm valoare la fiecare verigă a lanțului de aprovizionare, contribuind la progresul comunităților pe care le deservim și al planetei pe care o împărtășim cu toții.

În calitate de semnatar în 2020 al Pactului Global al Națiunilor Unite, Clarios se angajează să-și alinieze strategiile și operațiunile la principiile universale axate pe drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție.

Clarios este o filială a Brookfield Business Partners.

Inter Cars S.A. a fost înfiinţată în 1990 în Varșovia (Polonia), de către Krysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz şi Andrzey Oliszewski, fiind în acest moment cel mai mare distribuitor de piese și accesorii auto din Europa Centrală și de Est, cu o prezență în 22 de țări.

În anul 2008 a avut loc lansarea Inter Cars în România, prin deschiderea unui punct de lucru în Cluj-Napoca. În prezent sunt peste 2.000 de angajați în Inter Cars România și în rețeaua sa de parteneri francizați, care deservesc un portofoliu de peste 60.000 de clienți din întreaga țară.

Aprovizionarea se face atât din depozitul central Inter Cars din Codlea, care este dispus pe 4 niveluri și se întinde pe o suprafață de 12.900 mp, cât și din alte 3 depozite din Polonia, ce însumează o suprafață de aproximativ 150.000 mp.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related