Bestjobs: Cum arată un Halloween înfricoșător pentru piața muncii: concedierile, tăierile de salariu și munca peste program îi sperie cel mai tare pe angajații români

Bestjobs: Cum arată un Halloween înfricoșător pentru piața muncii: concedierile, tăierile de salariu și munca peste program îi sperie cel mai tare pe angajații români

În preajma Halloween-ului, platforma de recrutare online bestjobs a întrebat angajații români care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai mulți dintre ei au menționat o posibilă restructurare a companiei ce ar putea duce la concedieri (36%), scăderea salariului (27%), creșterea volumului de muncă (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21%). Lista temerilor este completată de o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18%), de creșterea obiectivelor/țintelor impuse de conducere (13%) sau de numirea unor șefi mai duri (10%).

Cea mai înfricoșătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajații români cu coșmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu „fantomă” (35%), șefii „de coșmar” (15%), colegii „horror” (13%), programul de lucru „înfiorător” (12%), o activitate „de-și blesteamă zilele… de lucru” (9%) sau demisia colegului/colegei „de suferință” (4%).

În ceea ce privește activitatea de zi cu zi, respondenții sondajului bestjobs spun că cel mai adesea le dau fiori pe șira spinării call-urile interminabile (28%), ședințele individuale cu șefii (25%), prezentările live în fața colegilor (11%) sau deadline-urile foarte strânse (7%). Alți 4% dintre angajații intervievați au spus că zilele în care trebuie să-și părăsească biroul de acasă și să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor românești. Doar 5% dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deși peste 70% dintre angajați sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăți.

Provocați să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenții sondajului bestjobs au ales ca personaje pe șefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groază (9%) sau chiar într-un inspector al unei autorități a statului (7%).

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna octombrie, pe un eșantion de 743 de utilizatori de internet.

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. Bestjobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție - HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related