Workspace Studio extinde showroom-ul pentru a reflecta tendințele actuale în designul birourilor moderne, centrate pe angajat

Workspace Studio extinde showroom-ul pentru a reflecta tendințele actuale în designul birourilor moderne, centrate pe angajat

Studiile privind viitorul birourilor și al muncii indică la unison: flexibilitate, design variat și focus pe nevoile angajaților. În acest context, Workspace Studio, specializat în design și amenajări de birouri de înaltă calitate și Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, a finalizat extinderea showroom-ului situat la etajul 18 din clădirea Sky Tower Bucharest, pentru a reflecta tendințele actuale în designul birourilor moderne. Showroom-ul are acum o suprafață totală de 850 mp, față de 580 mp înainte de extindere. Investiția în amenajare s-a ridicat la peste 300.000 euro. 

Investiția Workspace Studio are la baza premisa că spațiile amenajate după standarde de înaltă calitate, orientate către angajați și cu un design care susține, inspiră și stimulează creativitatea sunt o sursă de avantaj competitiv și devin o necesitate conștientizată de tot mai multe organizații din România.

În cadrul showroom-ului, clienții pot explora branduri de design de mobilier precum Herman Miller, Knoll, Hay, Muuto, NaughtOne, GEIGER sau Maharan, soluții acustice sustenabile, dar și cele mai recente tendințe în mobilier ergonomic și soluții de amenajare a spațiilor de birouri, inspirație pentru zone de lucru moderne, personalizate și inovatoare.

„Punem accent și prezentăm în showroom aceste ‚medii de lucru personalizate și inovatoare’, pentru că toate soluțiile de amenajări interioare turn- key propuse de noi sunt personalizate fiecărei companii, cu accent, bineînțeles, pe ergonomie, sustenabilitate și, mai ales, design centrat pe oameni, activitățile și interacțiunile acestora. Obiectivul fiecărui proiect este să creăm birouri spectaculoase, în care oamenii își doresc să se afle, care îi inspiră și le stimulează creativitatea și dorința de a crea plus valoare în companie”, declară Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

 

Noul rol al birourilor: facilitator pentru conexiuni și oglindă a culturii organizațiilor

Pe măsură ce munca hibridă și la distanță se stabilizează ca normă, cultura organizațională devine o componentă esențială a strategiilor de lucru. Sondajul Gartner recent* arată că liderii de afaceri sunt de părere că cultura este cea mai mare preocupare în elaborarea politicilor de lucru. Spațiul de companie trebuie să reflecte această cultură. De aceea orice proiect de reamenajare pornește de la discuția despre cultura organizației și felul în care spațiul de lucru o poate susține.

Atunci când li s-a cerut să motiveze de ce ar alege să vină la birou, 74% dintre participanții la un sondaj** global care a cuprins 10.000 de angajații din birouri au evidențiat camaraderia, comunitatea și conexiunea ca principalele motive.  Acest lucru ne arată că locul de muncă modern trebuie să fie gata să faciliteze conexiuni interpersonale bogate între colegi, fie că acestea se realizează în întâlniri fizice sau în mediul virtual. Pe de altă parte, 15% dintre angajați merg la birou pentru a se concentra mai bine pe ce au de făcut, iar 11% pentru vizibilitate în fața managementului și oportunități de carieră.

Aceste rezultate ale studiului Future Forum 2023, realizat de MillerKnoll și un grup de companii din industrii diverse, sunt confirmate și de cel mai recent raport Gensler Global Workplace Survey Comparison 2023***. Potrivit acestuia, angajații apreciază biroul pentru a se concentra asupra muncii lor, a se întâlni cu colegii și a avea acces la instrumente și persoane critice.

„Biroul este un punct central în strategia de aducere a echipelor la birou. Astfel, devine un spațiu în care se îmbină eficiența operațională cu creativitatea, un loc în care angajații se pot reuni și pot colabora într-un mod productiv. Prin această investiție în showroom ne propunem să aducem în față soluții moderne și funcționale pentru companiile care apreciază impactul pozitiv pe care un mediu de lucru bine gândit îl are asupra productivității și satisfacției angajaților”, adaugă Horațiu Didea.

 

Mixul de spații și experiențe. rol fundamental în a face biroul un loc mai atractiv

Majoritatea angajaților care lucrează la birou mai puțin de 80% dintr-o săptămână tipică de lucru declară*** că ar fi dispuși să vină mai des la birou pentru a experimenta o combinație ideală de experiențe. Acestea au fost descrise ca o varietate de spații inspirate din designul restaurantelor, hotelurilor și rezidențial, zone de concentrare tip bibliotecă, zone de colaborare în echipă și spații informale pentru socializare și relaxare.

De altfel, birourile amenajate recent de Workspace Studio în România se disting prin același mix de soluții care contribuie la wellbeing și susțin nevoile actuale ale angajaților. Zonele de colaborare și relaxare generoase, cu cromatică și stil variate, ajung să ocupe aproape 70% din spațiul birourilor. Restul spațiului este alocat formatelor pentru muncă individuală, care se disting prin mobilier și instrumentele ergonomice adecvate.

 

Flexibilitatea muncii, dar și a amenajării

Studiul Future Forum 2023 indică faptul că flexibilitatea, definită în principal prin unde și când lucrează, este nu doar dorită de angajatii, ci un aspect cu impact imediat în retenție. În timp ce 65% dintre angajați vor un model hibrid birou-alte spații, 20% preferă un program full time la birou, iar 15% un program full time remote. În același timp, 75% dintre respondenții care își doresc mai multă flexibilitate în orar sunt înclinați să își caute un loc de muncă nou în următorul an.

Nevoia de flexibilitate se reflectă și în filozofia actuală de design. Amenajarea biroului trebuie să permită personalizarea spațiului de lucru în funcție de nevoile din fiecare moment, fie că vorbim de adaptări la nivel individual sau de modificări ale spațiilor de echipă la nivel orar sau chiar zilnic.

Schimbare “la minut” presupune că indivizii sau echipele pot ajusta și adapta punctele de lucru personale sau spațiile de echipă în timp real, pentru a răspunde necesităților imediate. Schimbare “la oră” se referă la situația în care sunt necesare modificări mai semnificative, iar spațiile pot fi rearanjate în câteva ore pentru a corespunde cerințelor specifice ale unei activități sau unui eveniment. Schimbare “la zi” presupune că organizațiile pot planifica și executa reconfigurări la scară mai mare pentru a susține schimbări în strategia sau fluxul de lucru, cu impact minim asupra operațiunilor zilnice.

Planificarea schimbărilor la toate cele trei niveluri - minut, oră și zi - nu doar consolidează flexibilitatea și rezistența organizației, dar contribuie și la maximizarea valorii investiției în mediul de lucru.

Workspace Studio este distribuitor de mobilier de birou și produse arhitecturale de înaltă calitate și ergonomie și CertifiedDealer unic al MillerKnoll in Romania. Soluțiile de amenajări interioare turn- key propuse de Workspace Studio sunt personalizate si integrate, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate și design centrat pe oameni si activitățile și interacțiunile acestora.

Unul dintre puținii jucători din piață orientați către design human–centric, Workspace Studio se diferențiază printr-un portofoliu extins de produse ce se adresează ergonomiei, sustenabilității și confortului în egală măsură, contribuind la creșterea productivității și calității vieții.

Din grupul Workspace Studio fac parte companiile Workspace Studio și Allspace Interiors, specializate în soluții ergonomice de amenajare turn key a birourilor.

Studiu Gartner Top 5 HR Trends and Priorities for 2024 
** Future Forum Pulse, Februarie 2023
*** Raport Gensler Global Workplace Survey Comparison 2023

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related