NewLaw.ro, 6 luni de la lansare: Cele mai frecvente solicitări din partea antreprenorilor: consultanță juridică în dreptul afacerilor

NewLaw.ro, 6 luni de la lansare: Cele mai frecvente solicitări din partea antreprenorilor: consultanță juridică în dreptul afacerilor

Lansată la începutul anului, cu misiunea de a sprijini startup-urile și a simplifica relația avocat-client, platforma NewLaw.ro a identificat și analizat principalele nevoi juridice ale unui startup. În primele 6 luni de la lansare, cele mai frecvente solicitări înregistrate pe platforma NewLaw.ro, din partea antreprenorilor s-au axat pe consultanță juridică în dreptul afacerilor și suport practic în procesul de conformare cu cerințele GDPR.

Platforma NewLaw.ro a fost dezvoltată și implementată de avocatul Bogdan Ilie și colegii din echipa NDI Law, avocați cu peste 15 ani experiență în avocatură și servicii juridice, cu scopul de a eficientiza relația client -avocat, prin facilitarea colaborării la distanță. Clienții plătesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiază, o prima consultație în limita a 30 de minute fiind gratuită, la fel cum atât pentru clienți, cât și pentru avocați, utilizarea platformei NewLaw.ro este de asemenea gratuită.

Astfel, platforma sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor și vine în sprijinul antreprenorilor, dar și a persoanelor fizice, care au nevoie de diverse servicii juridice furnizate de avocați specializați, indiferent de localizare.

„Majoritatea start-up-urilor, mai ales în fazele incipiente ale dezvoltării, nu au, desigur, un avocat în echipă sau departament juridic dedicat, aceasta fiind și lacuna pe care dorim s-o umplem. Pentru un antreprenor fără studii și expertiză juridică, procesul de navigare prin complexitatea legislației poate deveni copleșitor. Fie că este vorba despre protejarea proprietății intelectuale, elaborarea și gestionarea contractelor, sau asigurarea conformității cu reglementările privind protecția datelor, acești antreprenori se confruntă cu provocări serioase. Iar fără expertiza și ghidarea adecvată, pot apărea probleme majore pentru afacere”, precizează Bogdan Ilie, avocat și fondator NewLaw.ro.

 

Care sunt nevoile juridice ale unui start-up

În primele 6 luni de la lansare, platforma NewLaw.ro a identificat o corelație semnificativă între cele mai frecvente solicitări înregistrate din partea antreprenorilor și cele mai comune nevoi juridice ale startup-urilor, respectiv: alegerea structurii la înființarea companiei, negocierea și încheierea contractelor comerciale, protecția proprietății intelectuale, gestionarea datelor cu caracter personal și consultanță juridică pentru obținerea diverselor finanțări.

 

Doar 1 din 5 start-up-uri depun dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală

Un studiu recent realizat de Oficiul European de Brevete (OEB) și Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) evidențiază maniera în care brevetele și mărcile comerciale determină succesul startup-urilor europene. Raportul arată că, în medie, startup-urile care au depus aceste două tipuri de drepturi de proprietate intelectuală (PI) în timpul etapelor inițiale sau de creștere au de până la 10,2 ori mai multe șanse să obțină finanțare. În România doar unu din cinci startup-uri depun dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală, situându-se sub media Uniunii Europene (29%).

„Într-adevăr, în România, foarte puține startup-uri depun dosare pentru drepturi de proprietate intelectuală și pierd astfel, o oportunitate semnificativă de a-și consolida poziția, evita eventuale litigii, și a-și asigura, totodată sustenabilitatea pe termen. Ne așteptăm aici, pe măsură ce crește gradul de conștientizare a importanței protecției activelor intelectuale, că vom asista la o creștere semnificativă a interesului pentru aceste servicii. Este o evoluție naturală într-un mediu de afaceri tot mai competitiv, unde inovația și protejarea inovației sunt esențiale pentru succesul durabil al unei companii”, mai adaugă Bogdan Ilie.

NewLaw.ro este prima platformă digitală de colaborare cu un avocat și unul dintre puținele proiecte digitale de antreprenoriat juridic din România.

Aplicarea principiilor filozofiei NewLaw presupune utilizarea tehnologiei pentru dinamizarea relației dintre avocat și client. Platforma NewLaw.ro este o punte de legătură între client și avocat, indiferent de localizarea lor în România. Avocații colaboratori sunt atent selectați, sunt avocați cu experiență, capabili să îmbine cunoștințele juridice cu practica de afaceri și beneficiază de suportul permanent al echipei NDI Law pentru soluționarea situațiilor juridice ridicate de clienți.

Platforma cuprinde avocați specializați în majoritatea tipurilor de servicii juridice printre care și cele care țin de Dreptul societar, Achiziții publice, Dreptul muncii, Dreptul Familiei, Drept Administrativ sau Drept fiscal și Drept Penal al afacerilor și este un suport pentru întreaga colaborare cu aceștia, de la schimb de oferte și contracte, până la administrarea documentelor pentru un proces. NewLaw.ro acoperă în prezent zonele București, Ilfov, Brașov, Pitești, Targu Mureș, Craiova, Timișoara, Cluj, Constanța și Oradea, iar potrivit lui Bogdan Ilie, în perioada următoare au în plan extinderea și către alte orașe cum ar fi Iași, Baia Mare și Arad.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related