Expertul danez în detoxifiere digitală sfătuiește națiunile să își reseteze rutina digitală

Expertul danez în detoxifiere digitală sfătuiește națiunile să își reseteze rutina digitală
  • Resetarea de iarnă: a venit momentul să vă schimbați rutina și să treceți la detoxifierea digitală?
  • Arne Mathiasen, liderul mondial în materie de detoxifiere digitală („digital detox”), oferă cele mai bune sfaturi pentru a vă deconecta în această iarnă.
  • Până în prezent, Arne a convins peste 1300 de adolescenți din Danemarca să treacă de la un smartphone la un telefon cu taste în cadrul „Dumbphone experiment”.
  • HMD, producătorul telefoanelor Nokia, va lansa cursurile lui Arne de detoxifiere digitală la nivel mondial pe Discord și YouTube, pe 20 noiembrie, inclusiv o provocare de detoxifiere digitală de 10 zile care duce la o deconectare completă de 72 de ore de la smartphone.
  • Astăzi pe Discord de la ora 16:00, puteți participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri în direct cu expertul în detoxifiere digitală Arne sau puteți vizitați YouTube pentru a viziona seria noastră de detoxifiere digitală

Spuneți adio scroll-ului fără noimă și salutați o relație nouă și îmbunătățită cu telefoanele voastre, datorită expertului în detoxifiere digitală Arne Mathiasen, care a încheiat un parteneriat cu HMD, producătorul telefoanelor Nokia. Împreună, aceștia urmează să dezvăluie seria Digital Detox pe canalele Discord și YouTube ale HMD. Exact la timp pentru iarnă, când petrecem mai mult timp în casă, ceea ce înseamnă, fără îndoială, mai mult timp petrecut pe internet, Arne dezvăluie o provocare de detoxifiere digitală de 10 zile care se încheie cu o deconectare completă de 72 de ore de la smartphone.

Fondatorul „Dumbphone Experiment”, Arne Mathiasen, spune: „Când mi s-a stricat telefonul acum trei ani, am ales să trec la un feature phone și am fost surprins de schimbarea pozitivă din viața mea. Am observat că mă simțeam mai bine, mai prezent, aveam mai multă energie, simțeam mai puțin stres, mai puțină anxietate și dormeam mai bine. Nu a fost o soluție pentru toate problemele din viata mea, dar a fost o schimbare pozitivă cu adevărat vizibilă, printr-o ajustare foarte simplă în viața mea. Așa că am început  „Dumbphone Experiment” în Danemarca, pentru a transmite cunoștințele mele adolescenților și pentru a-i încuraja să schimbe viața digitală cu cea reală pe o perioadă de 10-15 zile, renunțând la smartphone și luând un telefon cu taste  phone Nokia.”

Dumbphone Experiment îi învață pe tineri care sunt beneficiile limitării timpului petrecut online, în condițiile în care o persoană petrece în medie 3 ore și 46 de minute pe zi pe telefon[1]. Pe măsură ce ne îndreptăm spre lunile de iarnă, în care timpul petrecut în fața ecranului ar putea crește, Arne ne dezvăluie sfaturile sale de top despre cum să ne îmbunătățim relația cu smartphone-urile pentru o mai mare bunăstare mentală.

Arne continuă: „Pentru marea majoritate a oamenilor, va fi mult prea dificil să renunțe definitiv la utilizarea telefoanelor în viața cotidiană aglomerată. Dacă vreți să vă retrageți complet și să eliminați total smartphone-ul din viața dumneavoastră  pentru o perioadă, atunci ar trebui să faceți acest lucru în timpul unei vacanțe și să încercați  într-un weekend, înainte de a face pasul cel mare și de a trece la o detoxifiere mai lungă.”

Până în prezent, Arne a convins peste 1.300 de adolescenți danezi să își schimbe smartphone-ul cu un feature phone în cadrul experimentului său. Elevii își sigilează smartphone-urile într-un plic cu o ștampilă de ceară de modă veche și folosesc un telefon cu taste pentru următoarele 10-15 zile.

Pentru ca toată lumea să poată participa, Arne a creat ghiduri practice de supraviețuire pe Discord pentru a vă ajuta să vă descurcați în viață fără smartphone, răspunzând la întrebările frecvent-întâlnite în timpul atelierelor de detoxifiere digitală. Aflați cum să comandați un Uber cu telefonul vostru de tip feature phone, să explorați străzile orașului fără să vă bazați pe Google Maps, să profitați la maximum de agenda voastră în timpul provocării de detoxifiere digitală, să vă gestionați finanțele fără un portofel digital și să descoperiți dacă mai puteți folosi internetul acasă fără atracția constantă a unui smartphone.

Iată 5 puncte de care trebuie să țineți cont, dacă vreți să dați startul unui digital detox

1: Nu este nevoie să renunțați din prima

Nu este nevoie să renunțați brusc la utilizarea smartphone-ului. În lumea de astăzi, este aproape imposibil să elimini complet un smartphone din viața de zi cu zi. Începeți detoxifierea digitală prin stabilirea unor limitări rezonabile ale timpului petrecut în fața ecranului.

2: Pentru cei îndrăzneți: Detoxifierea digitală completă

Dacă sunteți nerăbdător pentru o detoxifiere digitală completă, alegeți un weekend sau o vacanță - orice perioadă în care rutina voastră nu necesită acces online constant. În această perioadă, transferați-vă cartela SIM pe un dumbphone pentru a menține comunicarea esențială. Deși această abordare poate fi o provocare, este foarte eficientă dacă vă dedicați.

3: Colaborarea inteligentă: Smartphone-ul ca mini-tabletă și dumbphone

Cel mai practic mod de a limita timpul petrecut în fața ecranului este să separați funcția „telefon” de smartphone-urile voastre, transformându-le în esență în niște mini-tablete. În acest fel, nu sunteți legat de dispozitiv de teama de a nu pierde un apel important.

a. Rolul Dumbphone-ului

Transferați-vă cartela SIM pe un dumbphone pentru apelurile esențiale. Acest lucru vă permite să vă lăsați „mini-tableta” (fostul smartphone) acasă sau în altă cameră, păstrând în același timp dumbphone-ul în buzunar. Comoditatea acestui sistem facilitează mici detoxifieri digitale pe parcursul zilei, fără a pierde funcționalitatea vitală. Pentru această configurație, Arne recomandă Nokia 8210 4G. Alternativ, consultați elegantul Nokia 2660 Flip în culorile Pop Pink și Lush Green.

b. Angajamentul față de noul stil de viață

Pentru o tranziție fără probleme, cumpărați o cartelă SIM suplimentară cu date pentru mini-tableta de acum (fostul smartphone). Cartela SIM principală, cu numărul de telefon principal ar trebui să se afle în dumbphone.

4: Faceți din asta un lucru obișnuit

Nu o transformați în ceva punctual, folosiți limitatoarele de timp petrecut în fața ecranului în avantajul vostru pentru a dezvolta o relație sănătoasă și continuă cu tehnologia. Pe smartphone-urile Nokia puteți accesa instrumentul Digital Wellbeing și pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului pentru anumite aplicații:

  • Deschideți Settings (Setări)
  • Deschideți Digital Wellbeing și controlul parental
  • Deschideți Tabloul de bord
  • Apăsați pictograma în formă de clepsidră din dreptul unei aplicații și setați o limită de timp

Când ați epuizat timpul alocat pentru acea aplicație, veți fi notificat și aplicația se va închide. Timpul alocat va fi reîmprospătat în ziua următoare.

5: Nu uitați de echilibru

Smartphone-urile noastre au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, dar ar trebuisă ne vedem telefoanele mai degrabă ca pe niște instrumentă, niște  dispozitive pentru divertisment. Prin reevaluarea relațiilor noastre cu smartphone-urile, putem beneficia de toate facilitățile moderne pe care acestea le oferă, fără a renunța prea mult la timpul și atenția noastră.

Treceți la un feature phone Nokia în această toamnă cu Nokia 8210 4G, disponibil în albastru închis (362,18 RON) sau Nokia 2660 Flip disponibil în Black, Pop Pink și Lush Green de la prețul de 336,82 RON. 

Google Maps este o marcă comercială a Google LLC.

[1] Statistici despre timpul petrecut în fața ecranelor în 2023: Creștere/scădere la nivel Mondial, mobile vs. desktop, și efectele timpului petercut în fața ecranelor asupra copiilor – The Independent

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related